Перегляньте відео нижче, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-програму на головному екрані.
Замітка: This feature may not be available in some browsers.
с нетерпением жду визгов током ебнутого водилы возомнившенго себя "технарем"![]()

По-друге, якщо в мові було одне слово, а з часом з'являється його синонім, значить того, першого слова не вистачало для передачі певного змістового навантаження.
Можу.
Дякую, що ти за мене визначив, що мені складно, а що - ні.
Тобто, ти виключаєш можливість дійти такого висновку самотужки.
Що ж, рибу не дам, дам вудку: відповіді на це й подібні цьому питання можна знайти в класичних творах з лінгвістики, гносеології лінгвістики, етимології та філософії мови.
Звєгінцев, Гумбольдт, Успенський...
Не пам'ятаю зараз...
Тут якраз і є іншомовне запозичення при існуючому вітчизняному синонімі.
Читай же, на що я Архімедові відповідав.
Та гаразд. Яке тоді твоє пояснення іноземних запозичень в мові?
(Одразу скажу, що до більшості іншомовних слів можна підібрати власний відповідник.)
Зі
Так асиміляція чи заміна?
![]()
Тобто, ти виключаєш можливість дійти такого висновку самотужки.
Що ж, рибу не дам, дам вудку: відповіді на це й подібні цьому питання можна знайти в класичних творах з лінгвістики, гносеології лінгвістики, етимології та філософії мови.
Звєгінцев, Гумбольдт, Успенський...
Не пам'ятаю зараз інших...
Ти хоч читаєш?..
![]()
Запозичення відбуваються з певних причин. І в цьому є завжди сенс, кому потаємний, кому явний.
Інакше не було б оцих всих патрубків- шлангів, та плунжерів- поршнів, не кажучи про гвинтики- болтики там різні.

Ти вжив іншомовне "асиміляція" замість "заміни"
Ти ж з якогось потаємного міркування це зробив, диаа?
![]()
Ти ставиш питання, відповіді на які є базовими та початковими в курсі цілого комплексу наук .
Люди вивчають ці дисципліни роками , а ти хочеш, щоб я за 2-3дописи тут розіклав все по поличках.
Розвиток мови відбувається , не зважаючи на те, бачимо ми сенс в цьому, чи ні. Це стосується й запозичень, й асиміляцій і решта всього.

Та нічо не повинен ти.
Ти застосувв правильний лнгвістичний прийом, на цьому прикладі я тобі й показую доречність іншомовних синонімів в мові
Мова розвивається не лише завдяки неологізмам, а й за рахунок позбавлення застарілих історизмів, або таких,що не використовуються з певних причин.
Ще раз. Це питання гуманітарне. Ти намагаєшся підійти до нього з технарським мірилом.
Логіка тобі підказує: і те, й інше характер изує розумові здібності, у вікіпедії сказано 'синоніми" - що іще треба?
Це одне й те ж, тільки різними словами, злочин розкрито, розходимся.
Колись хтось , відповідаючи на питання таких, як Макс,"а чим вони відрізняються", сказав, що розум - це здатність до навчання, а інтелект - здатність застосовувати отримані знання. Це дуже спрощено, це дуже логічне пояснення. Воно лише дає первинну уяву - ну а що ж, пояснювати на прикладах - це найпростіший метод пояснення..
лінгвістичні питання неможливо розглядати лише в площині логіки, це радше психологія та її підрозділи.
![]()

К-классикапотому что если ты зовешь лебедя громко: "Пу-ух! Пу-ух!" - а он не откликается, то ты всегда можешь сделать вид, что ты просто понарошку стрелял; а если ты звал его тихо, то все подумают, что ты просто подул себе на нос.

К-классика![]()
Найскладніше питання всіх часів - хто сильніший: боксер чи каратист?
На 2 місці - питання сенсу життя
![]()