Недавно мене запитала підписниця: «Катя, що ви оберете вдома: пеньюар, чи спортивки? Чи впливає зовнішній вигляд жінки на відносини з чоловіком?»
Курочки мої, на моє скромне переконання, жінка має виглядати гарно, але впершу чергу для себе самої, любити себе і «хотіти» себе. Бо якщо цього нема, то ти хоч цілий день перед чоловіком скачи в пеньюарі і тапки в зубах йому принось, ну а толку?
Було мені років 17 і потрапила я в лікарню (запалення яєчника, чи шось таке). Провалялась я там тиждень. Зі мною в палаті лежали 4 легендарні покемони, кожна зі своєю бідою. Люда - жіночка, років 36-ти. Вона була десь на 9-му тижні вагітності, блювала щогодини, падала в обмороки, як Тургенівська баришня, і мала колір обличчя, як у кишки з картоплею до того, як вона потрапить в духовку. Її просто цілими днями відкапували. Оксана - молода дівчина, років 25-ти. Оговтувалась після позаматкової вагітності і операції. Жанна Батьківна - років їй під 60, розлучена, інтелігентка, викладач в одному з рівненських ВУЗів. Лікувала якесь запалення. І мій улюблений персонаж - Галя. Їй було років 42 (виглядала старше. Чи то від тяжкої праці, чи від відмови від косметики через релігійні переконання). Вона з Полісся, лежала на збереженні після ЕКО. У шлюбі жила 20 років. Вони з чоловіком збирали і здавали чорниці, щоб нашкребти гроші на штучне запліднення (це було таємницею, тому що їх церква це засуджувала). Нашкребли, підсадили 2 ембріони, прижився один. Вона була людиною дуже віруючою. Ранок починала з молитви на всю палату, читала Біблію, вечір також закінчувала молитвою вголос на хв. 40. Люду і Оксану приходили провідувати чоловіки і я спостерігала за дивною трансформацією. Під час візитів прекрасні діви хіхікали, бігали по палаті, підносячи бравим мужам в спортивних костюмах з барсетками, чай, казали, що хочуть додому, щоб зварить їм борщ, попрать труселя і поприбирать в хаті. Ті, сьорбаючи чай, періодично бубніли: «І довго тобі ще тут валятись?». Коли вони йшли додому з розпареними від чаю, але все ще недовольними мордами, дівчата просто валились на ліжка. Люда продовжувала блювати в тазік, а Оксані одразу кололи обезболююче. До Жани Батьківної періодично приходив син, приносив курячий бульйончик і розповідав про внучку. Та, в свою чергу, у всіх деталях розповідала йому про те, що в неї запор, що сьогодні в неї вийшло «видавить лише тенісного шаріка» і в грудях пече і чи може він піти на пост і попросить медсестру поставить їй клізму. Він червонів, але слухав. До Галі приїздив чоловік теж, приносив їй хліб, який спік сам, тримав її за руку і казав «Гальчонок, не піреживай, як тра то я ше чурніц насобіраю...»
Так от... бл@, не вмію я коротко писати... Так от. Звичайний вечір в палаті: хтось читає, хтось п’є чай, Галя править всеношну (молиться), а я говорю з хлопцем по телефону. Кажу йому, що сьогодні почуваюсь, як висрана ягода, температура тримається, попа від уколів болить і тд. Він мені поспівчува і розпрощались. Я поклала слухавку і мощусь спать. Галя все ще молиться. І тут Люда і Оксана починають діалог, який я запам’ятаю на все життя:
Люда: ****, ти Катя, ох і ****! Він на тобі ніколи не жениться!
Я шоковано: Ти про що?
Люда: хахоль твій, про нього. Нащо ти йому розказуєш, що в тебе проблеми зі здоров’ям?
Я в ах@є і не можу сказать ні слова.
Галя в цей час молиться.
Вступає Оксана: запомни, чоловіку треба здорова жінка, без болячок, яка буде за ним ухажувать. Я своєму Толіку навіть не призналась, що мені одну трубу вирізали після позаматкової. Менше знає, більше любить. Не вздумай мужику казати, що тобі щось болить, бо всьо - підеш на свалку розвєдьонок.
Люда: ти, Катя, просто молода, то дурна. А я знаю, про що кажу. Ми мужиків маєм обхажувать і приймать любими, бо нас, баб, менше. Їх на всіх не хватить.
Галя молиться.
Жанна Батьківна, яка 5 хв назад розповідала сину про консистенцію свого калу, з ліжка філософствує: В жінці повинна бути загадка. Тема її здоров’я в щасливих сім’ях не піднімається, саме тому вони й щасливі!
Галя молиться.
Оксана: я б на твоєму місці готувалась, що твій хлопець тобі завтра не подзвонить. Ти вже його налякала своїм «температура, уколи...» Ти йому стала неінтєрєсна.
Тут я відчуваю, як в горлі з’являється комок. Я не можу їм відповісти ні слова, хоча в голові парад думок. Я завмерла.
І тут Галя, яка все ще молиться, стоячи на колінах біля свого ліжка, склавши руки біля грудей, на всю палату видає: Катрусю, пушлі ці дури ***@й!!! - і продовжує далі свій молитовний ритуал.
Галю, можливо ти це прочитаєш колись. Дякую! Дякую за підтримку і потрібні слова. «Пушлі ці дури ***@й!» - став одним з найкращих девізів в моєму житті. Я надіюсь, що все в тебе добре і ти народила здорову дитинку...
Цілую в рота. Катя Бльостка.
P.S. На фото чоловік, який щось середнє між Оксаниним Толіком і Людиним Олежкой. Такого дійсно страшно потєрять😂