Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Настало время для переобувки

• Автор теми Автор теми Hanns
  • Дата створення Дата створення
Re: Настало время для переобувки

Посчитала, сколько потратила на переобувку за восемь лет.
Все равно дешевле, чем более-менее приемлемое литьё на мою автивку. Что я делаю не так? Почему очень важно иметь второй комплект дисков, настолько важно, чтобы сообщать об этом с гордостью окружающим?
Мне нужна пояснительная бригада :незнаю:

Ну шо там, на монтажках ажиотаж уже прошел? Можно переобуваться не торопясь?

Все равно дешевле, чем более-менее приемлемое литьё на мою автивку. Что я делаю не так? Почему очень важно иметь второй комплект дисков, настолько важно, чтобы сообщать об этом с гордостью окружающим?

это не столько экономии вопрос, сколько каких-то других факторов.

мне механики на сто перекидывают. не скажу чт без очереди, но есть нюансы. вопрос резины. на зиму и лето может быть разная по размерам резина. с высоким и низким профилем. с разным радиусом. субъективно, переобувание портит лкп диска, если у тебя за 8 лет не начала спускать по ободу, значит я прав, и это таки субъективный фактор )))

это не столько экономии вопрос, сколько каких-то других факторов.

мне механики на сто перекидывают. не скажу чт без очереди, но есть нюансы. вопрос резины. на зиму и лето может быть разная по размерам резина. с высоким и низким профилем. с разным радиусом. субъективно, переобувание портит лкп диска, если у тебя за 8 лет не начала спускать по ободу, значит я прав, и это таки субъективный фактор )))

Потому что на самом деле никакого «самого дела» нет.

Второй комплект - это очень удобно. Зачем с гордостью сообщать - ты и сама прекрасно знаешь :)
И чем мельче индивидуум, тем больше от него будет подобной инфы :клас:

• Це лайк!
Реакції: dgr

1) зимой железяки с колпаками, летом литьё и другой профиль;
(+ зимой не портится ЛКП литья и на шимонтаже не коцают литьё при перебортовке)
2) во время самостоятельной переобувки есть возможность сразу обслужить тормозную систему при необходимости ходовку осмотреть;
3) не нужно стоять в очереди на шиномонтаж;
4) ну и самый главный плюс - переобуваешься в любое удобное для тебя время

хорошая резина, обута на фирменных литых дисках
агрумент железобетонный, конечно... :браво:

з.ы. вообще колёса балансировать необходимо каждые 8-10 тыс. км (мануал к авто почитайте) :незнаю:

ничего нигде не ведет, не бьет ....
особенно на задней оси :D
ахуенный у тебя жопомер :клас:

с твоей ездой можно вообще не переобуваться и не балансироваться в принципе :іржач:

перекинуть самому колеса , это приятные хлопоты , по принципу - хочешь сделать хорошо - сделай сам
До слёз, прям вижу как я радостно перекидываю свои колеса :D

Найголовніший плюс
- це не залежити від шиномонтажки. Мені не зручно підлаштовуватись під росклад шиномонтажки. Я задоволений лише якістю роботи шиномонтажки на Віанор, але він далеко знаходиться, дуже дорогий та забитий завжди.

Другий плюс - це два комплекти дисків. Я взагалі вважаю що дрочити колеса два рази на рік може бути виправдано лише фінансовою не спроможністю чи принциповим не бажанням мати два комплекта зібраних колес. Можливо я помиляюсь, але мені здається що це не добре два рази на рік насилувати гуму, перебалансовувати диски і тп. Значно приємніше замінити один комлпект на інший, навіть на шиномонтажці, якщо ви дівчинка і гайки крутити вам не довподоби :)

Третій плюс - це ціна.
Перевзути мої 17 колеса на Віанорі зараз близько 900 грн. Тобто 1800 грн на рік + витрати на пальне з'їздити на інший бік міста та час.
За три роки я відбиваю комплект БВ заводських литих дисків.

Четвертий плюс - це естетична насолода. Я б хотів мати більше за 2 комплектів дисків, але поки фінансово не можу.
Диски різні, обидва комплекти мені подобаюсться, тому два рази на рік я "оновлюю лук" свого бізнеспорткупе! :клас: І кожна переобувка - маленьке всято бо машина знову оновлюється.

А взагалі - це як їздити на таксі чи купити шашлику. Купити воно завжди дешевше, але для багатьох приємніше приготувати самому, чи мати власне авто.

В мене два авто в сім'ї. Перевзути обидва власноруч для мене це біля години часу витраченого та 0 грн. У той час який я оберу.
Звозити на шиномонтажку обидві машини, це близька двох-трьох годин (на дві машини) та 1500 грн десь.

Ну справедливости ради - резину надо балансировать , независимо от того , где она стоит.

Балансувати треба те що вимагає перебалансування.
Якщо є передумови - безумовно треба.
Якщо немає - навіщо?

Ми ж не міняємо амортизатори які справні та не мають передумов для заміни? Чи сайлентблоки і тп.

Я кожного року змінюю вісь встановлення колес. Тому якщо я чую що з'явилась вібрація - я везу на перебалансирування. Але таке було лише раз за весь час і то була проблема не в балансуванні а в погнутому диску.

Я считаю , что дожидаться вибрации , это плохая идея. Тем более , что при городской езде дисбаланс может и не проявляться , а вот при быстрой езде... Я при каждой весенне-осенней переобувке балансирую колеса. Не знаю , может надо и чаще , но у меня так. Да и сразу можно выяснить , подбит диск или нет и сразу подровнять.
А каким образом ты определяешь необходимость балансировки?

Тобто якщо розбалонсування ніяк не проявляється то ти все одно їдеш балансувати?
Ти ж розумієш що це еквівалентно наприклад заміні робочої лампочки щовесни, бо вона ж може перегоріти колись і тобі доведеться її замінити, а так ти вже її замінив :D

Є дійсно речі які є сенс робити привентивно. Але це не балансування колес.
Якщо дизабалнс себе не проявляє - то його немає абор він незначний і ні на що не впливає. Якщо проявляє - їду балансувати. Все просто.

Дісно є речі яків можна робити "за підручником" і превентивно. Бо там мова йде про ресурс та дорогу роботу з заміни. Тому і міняють деякі розхідники превентивно, бо ресурс вже на підході і дійсно є сенс замінити скопом щоб потім окремо не лізти. Але не варто сюди балансування приплітати.

Така моя думка.
Більше сперечатись не буду.

Скажімо так, у переважній більшості випадків гірше від перебалансування не буде. Тому якщо вам так зручніше - робіть. Лише не варто вважати що ті хто так не робить, чинять неправильно :пиво:

А каким образом ты определяешь необходимость балансировки?
ЛИше одним яким може себе проявити розбалансоване колесо - вібрація що з'являється коли колесо попадає в резонанс на певній швидкості.

bb18f782574a402300853.webp

а дисбаланс , как и в случае работы амортизаторов накапливается постепенно.

Яким чином він поступово накоплюється?
Дизбаланс виникає у разі втрати балансуючого грузика чи ушкодження гуми\диску.

Від легкого дисбадансу (який вже дупою чути на певних швидкостях) ти нічого страшного не отримаєш. Лише дискомфорт. Почув - поїхав відбалансував.
Ходовка не розвалиться, гальмівний шлях не збільшиться, масло не з'їсть :D

Звичайні ями на дорогах в сотню разів більше напружують ходовку авто ніж той розбаланс який чути дупою.

Да я собственно на балансировке не настаиваю , знаю , что многие на этом экономят.
Економити - це не балансувати коли є в цьому потреба.
Коли потреби немає - немає і резону робити роботу яка ніяк не вплине на результат.
Інакше можна прийти до того що щовесни треба і колодки гальмівні міняти, бо їх зношення накоплюється і з кожним днем їх стає все менше :D

И ты считаешь , что одной балансировки новых колес в идеале хватит на весь срок службы?
ти букви забув?
:контракт:

Тому якщо я чую що з'явилась вібрація - я везу на перебалансирування.

Якщо дизабалнс себе не проявляє - то його немає абор він незначний і ні на що не впливає. Якщо проявляє - їду балансувати. Все просто.

Від легкого дисбадансу (який вже дупою чути на певних швидкостях) ти нічого страшного не отримаєш. Лише дискомфорт. Почув - поїхав відбалансував.

:мораль:
Не , ну ты начинаешь в крайности кидаться. Я же такого не говорил , зачем выдумывать?

Никогда не сталкивался с тем , что шиномонтажники приглашают через некоторое время на "перебалансировку"? С чего бы это? :D

:підстолом::підстолом::підстолом:

ааааа))))))))))))

:підстолом::підстолом::підстолом:

Грошей їм від тебе треба. Но правітєльтстов ето скриваєт (с)

Ти бачив хто працює в 99 з 100 шиномонтажок?
Люди що навіть слово "колесо" не напишуть без помилок.
Ти ще у гайців запитай про ПДР щось :D

Вибач, не втримуюсь. Поважаю тебе як брата-порохобота, не ображайся :D

Третій плюс - це ціна.
Перевзути мої 17 колеса на Віанорі зараз близько 900 грн. Тобто 1800 грн на рік + витрати на пальне з'їздити на інший бік міста та час.
За три роки я відбиваю комплект БВ заводських литих дисків.

Т.е. норм комплек 17 дисков стоит 200$?:)

На норм машинах ещё как бы придётся докупить 2-й комплект датчиков давления.

Я без вианоровских ******ов спокойно меняю резину у знакомых в гаражной монтажке за 350грн - 17, поэтому 2-й комплект норм 17 дисков + датчики будет отбиваться вечность.

на нормальных машинах давление в колесах может мониториться датчиками абс и без отдельных датчиков давления в колесах )

Т.е. норм комплек 17 дисков стоит 200$?

Так.
Ідеальні, без бордюрки, рівні, без ремонтів, сучасні, не важкі.

c6a97d6s-960.jpg

В нормальних машинах вони через АБС працюють :D

Я без вианоровских ******ов спокойно меняю резину у знакомых в гаражной монтажке за 350грн - 17, поэтому 2-й комплект норм 17 дисков + датчики будет отбиваться вечность.

Мен ітак не щастило. Після рагулів завжди то посадочне домкрата погнуть, то відбалансують так що після 120 бити починає то ще щось.

Кожен обирає те що йому більше підходить. Я описав свої мотиви.

Назад
Зверху Знизу