Більше половини українців почали купувати дешевші продукти під час війни
Під час повномасштабної війни більше половини українців (64%) стали обирати дешевші продукти через зростання цін.
Якщо дивитися поділ по регіонах, то більше заощаджують жителі південних та центральних областей, менше – Києва та Заходу.
Крім того, з метою економії 48% українців частіше готують їжу вдома, 42% – вживають менше продуктів, 40% – шукають нові рецепти та способи приготування їжі, використовуючи доступні продукти, а 27% пропускають деякі прийоми їжі.
Опитані українці віком 56 років і старше більше відчули зменшення бюджету на харчування – 77% економлять.
У категорії, на яких більше заощаджують, потрапили кондитерські вироби (49%) та риба та морепродукти (48%). У той час на базових продуктах – на хлібі, олії, борошні, крупах, овочах та яйцях економлять лише 11% респондентів.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.