В тексте нет-но слухи наверняка ушли в народ что должны выдавать. Если это правда то капец завтра АТБ и прочим, ***** шкуры там посдирают с требованием выдать при входе что положено. И не только *****)
В тему
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
... Многие спрашивают: «А если серьезно, где взять маску или респиратор?»
А я, вообще-то, серьезно. А если еще серьезнее, то по закону (ст. 21 Кодекса гражданской защиты Украины) граждане имеют право на обеспечение средствами индивидуальной защиты.
Кто их должен обеспечить, спрашиваете вы? Вы не поверите! По закону это обязанность Кабинета Министров (ст. 16 Кодекса). Вот у него требуйте, устно, письменно. Идеально — послать письменный запрос, оставьте у себя копию и носить вместо респиратора, пока Кабмин не пришлет все полагающееся вам по закону. Как это делать — читайте ниже.
У Кабмина респираторы есть. Он давно создал специальный резерв, как это полагается по закону. Как это «не создал»? Не может такого быть. Как это «нет на складах?» Ай-ай-ай, нехорошо. Какой там штраф на должностных лиц полагается? Или, может, это уже халатность, ст. 367 Криминального кодекса?
...
И, наконец, лайфхак для самых-самых законопослушных: публикую форму обращения в Кабинет Министров с требованием обеспечить вас средствами защиты.
Обращение нужно скопировать, заполнить и отправить через специальную форму на сайте Кабмина по адресу:
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
В конце концов: если вы не потребуете, никто вам их не даст.
Почему я пошлю это заявление? Чтобы потом, если на меня, не дай Бог, выпишут протокол, я имел доказательство того, что сделал все от меня зависящее. Шить я не умею, а покупать с рук средства индивидуальной защиты без документов запрещено.
До Кабінету Міністрів України
01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2
громадянина ___________,
що мешкає за адресою: ______________
електронна адреса: ________
ЗАЯВА
про забезпечення засобами індивідуального захисту
Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 (зі змінами), з 6 квітня по 24 квітня 2020 р. введено режим надзвичайної ситуації, введено карантин і заборонено «перебування в громадських місцях без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски».
Згідно пункту п’ятого частини першої статті 16 Кодексу цивільного захисту України, створення резерву засобів індивідуального захисту та матеріальних резервів для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, належить до повноважень Кабінету Міністрів України.
У зв’язку з нагальною необхідністю перебування у громадських місцях (під'їзд будинку, магазини, банки, аптеки, ломбарди), відповідно до приписів пункту другого частини першої статті 21 Кодексу цивільного захисту України,
ПРОШУ:
забезпечити мене засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, виготовленими відповідно до Технічного регламенту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2008 р. № 761, і промаркованого належним чином, у супроводі документів, що підтверджують їх відповідність.
Потрібна кількість: дві одиниці на кожен день чинності заборони, всього 38 одиниць.
Засоби індивідуального захисту прошу поставити в найкоротший термін за моєю адресою, вказаною вище. В подальшому, уразі продовження термінів обмежень, прохання надсилати засоби в потрібній кількості заздалегідь.
Зауважу, що згідно статті 5 Закону України «Про звернення громадян» письмові звернення може бути надіслане з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронне звернення). Застосування електронного цифрового підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається.
Враховуючи нагальність та невідкладність питання, суттєве обмеження моїх прав в ситуації відсутності засобів індивідуального захисту, прошу розглянути моє звернення у найкоротший термін, як це передбачено ст. 20 Закону України «Про звернення громадян».
дата підпис