А насчёт Канады - не далее как недавно человек до истерики мне доказывал что число 90 - будет "девьятьдэсят", "тому що так трэба говорыты". Слушайте дальше канадский эмигрантов.
Maxkit, в мене складалося враження, що ви людина освічена та з логікою у вас повинно бути все гаразд. Але, мабуть, не цього разу. То ж поясніть мені, на якій підставі ви узагальнюєте свої висновки щодо усіх канадійських українців судячи з одного бовдура? Ну неосвічена людина, не знає як правильно писати слово. Але це не свідчить автоматично про те, що усі інші такі ж самі.
В Україні он подекуди і слово "профеССор" пишуть з двома С, то й що? А один з моїх сусідів завжди казав "калідор" та "лісапєт" замість "коридор" та "велосипед". Чому б вам з цього не зробити якихось далекоглядних висновків щодо володіння російською усіх людей, які живуть в Україні?
Похоже, любовь к мове, "вышыванкам" и прочим атрибутам пропорциональна квадрату расстояния до Украины.
Так. Іноді потрібно позбутися чогось (тимчасово, або постійно), щоб зрозуміти як ти це цінуєш.
Очень уж любят поучать как в Украине разговаривать то из Германии, то из Канады. Из Австралии тоже бывает. Типа - мы, конечно, уехали, живём тут, но вы там - культивируйте быдлостан, чтобы у нас всегда была где-то далёкая историческая Родина.
1. Look who's talking.
2. Якщо уважніше придивитись, то можна побачити, що далеко не усі закордонні дописувачі поділяють думку щодо української мови (не буду тикати пальцем

).
3. Серед закордонних дописувачів на цьому форумі у багатьох немає іншого громадянства окрім українського і яка не яка, а це Батьківщина. У людей тут родичі та друзі. І їм не байдуже як тут усе буде.
4. Щодо бидлостану - бидлостан у деяких дописувачів в мозку. Люди їдуть працювати, вчитися, тощо. У інших країнах це не вважається за зраду, ніхто не кричить, не здіймає галас.