Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Как вы относитесь к суржику?

• Автор теми Автор теми RainBoy
  • Дата створення Дата створення
А вони не бекають-мекають?
Бекають-мекають словами яких немає в українському словнику.
Їм би на Полтавщину, у Миргород, Опішню, Лубни, щоб почули що таке українська мова.
Я виріс в україномовній сім'ї, школу закінчів україномовну, але слів які використовують у Тернополі я не знаю. І у словнику їх немає.
В радянському словнику дозволеної української мови.
Бо була ще й недозволена.
Як раз заради того, щоб не допустити з'єднання України, щоб ділити на сорти.
Щоб тикати пальцем - диви! Бандерівець!

Україна повинна була бути маленька і літати низенько.

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Це слова більше з художніх книжок, ніж з живого сучасного Львова. Ну та якщо людина хоче вважати що вони не говорять українською, то менш з тим.
Вони говорять суржиком, не мовою.
Тільки їх суржик засмічений польскими словами, а наш російськими. Різниці у цьому немає.

P.S. Дуже шкода, що пані не була на Полтавщині.

P.S. Дуже шкода, що пані не була на Полтавщині.
вибачаюсь, шо влажу, ви звернули увагу, на скільки більше любителів руцького миру, в Полтаві, чим наприклад в Сумах? Зараз не знаю, після повномасштабки не був

вибачаюсь, шо влажу, ви звернули увагу, на скільки більше любителів руцького миру, в Полтаві, чим наприклад в Сумах? Зараз не знаю, після повномасштабки не був
Ні, не помітив цього. Але я буваю більше на Полтавщині ніж у самій Полтаві. У цьому році Хорол і Оржиця))

Дуже шкода на коханій Полтавщині шановного пана суть Полтавської битви розуміють менше, ніж у далекому Львові.
Скільки козацьких сотень зі Львава були тоді під Полтавою?

І за ненароджених дітей від львів'ян що загинули.
І за тих хто ніколи не покатається з батьком.
Бо батьки, такі дурні, пішли захищати тих, хто їх ні в *** не ставить.
Я не розумію набіса ви, та і НП, тягнете усе гамузом у тему про суржик :confused:

*** зна де ви взяли ту говірку у Львові.
За 10 років роботи з львів'янами ващє не вшарила де у них "говірка".
Може у мене вухо дерев'яне.
Єсть она канєш. Іначе як би они взнавали шо ми не їхнього регіона, а ми - шо они с другого напримєр 🤷‍♀️

Єсть она канєш. Іначе як би они взнавали шо ми не їхнього регіона, а ми - шо они с другого напримєр 🤷‍♀️
Когда-то писала, как из Черновцов знакомая приехала , ещё при совке, ,,бублэки з мергарином,, и так далее , привезла. Шо это?

Когда-то писала, как из Черновцов знакомая приехала , ещё при совке, ,,бублэки з мергарином,, и так далее , привезла. Шо это?
Іменно за Черновци не скажу, нєкоторих оттудова знаю, так они больше рускоязичні, а як переходят на укр мову, то пошти чисто. А от тернопольчан і львовян аж здалека можна узнать - підЕмо, будЕмо, файно і проче 🤷‍♀️

Іменно за Черновци не скажу, нєкоторих оттудова знаю, так они больше рускоязичні, а як переходят на укр мову, то пошти чисто. А от Aтернопольчан і львовян аж здалека можна узнать - підЕмо, будЕмо, файно і проче 🤷‍♀️
Згодна...Ще будування речень. Я скажу "в мене є куртка", там скажуть "я маю куртку". і цих відмінностей багато...Звісно, вони чують східняків, але ворожнеча якась ...та ні.
В тролейбусі у Львові можна побачити заклик: " Громадяне, ви в Україні. Не знаєте українську мову - вчить!! Мова має значення". Може, не точно, но суть така)
Чиста кацапська може видати ворога, який у Львові з поганою метою.

Останнє редагування:
Згодна...Ще будування речень. Я скажу "в мене є куртка", там скажуть "я маю куртку". і цих відмінностей багато...Звісно, вони чують східняків, але ворожнеча якась ...та ні.
В тролейбусі у Львові можна побачити заклик: " Громадяне, ви в Україні. Не знаєте українську мову - вчить!! Мова має значення". Може, не точно, но суть така)
Чиста кацапська може видати ворога, який у Львові з поганою метою.
Точно. Ще предложенія... " То шо ми маємо робити?/ То є так/Маєш сказати" і подобне. Тоісь сразу видно.
Чиста кацапська не показатєль нічого. Мій знакомий защищає нас, он не вміє українською вапще і його тригерить це отношеніє напримєр. 🤷‍♀️

Я ж не дарма написала "чиста", а не просто кацапська...
Бо оканье, аканье, ехайте, ребят - це ріже вуха одразу.

Как раз именно ворог - будет розмовляти гарною українською. ;)
може і так...Скільки випадків ворожих дій наших співвітчизників та колаборантства вже бачили за час повномасштабної війни. Сумно

Патамуша вспомогательные глаголы "быть" и "иметь" стали частью диалектов западных областей, а из разрешенной россией мовы они изъяты, чтобы мова выглядела малороссийским наречием.

Просто понять, как думают сейчас люди.
Я периодически говорю с людьми по украински, но без опыта слова вылетают, а суржик меня бесит.
Это я один такой? Как люди вообще воспринимают суржик?
Когда учил английский этой проблемы не было, суржик русский и английский совсем дико бы выходил )
в 2006 году, был знаком с девахой из сумской области, она суржик вопринимала на котором ее местные говорили как полноценный язык, диалект такой

И еще интересненько. :)
У меня есть родня родни за границей.
Иногда они без языкового посредника спрашивали на своем языке - как твои дела? Особенно в начале войны.
И я приловчилась строить фразы с применением вспомогательных глаголов и иногда пренебрегая склонением в падежах.
Гугль точнее переводил такие фразы, которые я проверяла обратным переводом.

Назад
Зверху Знизу