Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Как вы относитесь к суржику?

• Автор теми Автор теми RainBoy
  • Дата створення Дата створення
Я ще раз перечитав i цитую:

Де там меч? Мову вона видобуть з пiхви готова, а за меч нема розмови:незнаю:
Бля, ну напиши вона - "з пiхв" або з "пiхов" - в мене не було б нiяких зауважень! А з пiхви щось видобувати? Грошi можна пiхвою заробляти, що вона мабуть й робила, бо корiв не пасла та не доiла, а вiршами здебiльшо займалася

Йолопе, читай ..
Шабля в піхвах - це вигнуте довге лезо шаблі, яке зазвичай загострене з однієї сторони, поміщене у спеціальний чохол (піхви) для клинкової холодної зброї, таких як шабля, кинджал, меч тощо. Піхви захищають лезо шаблі від пошкоджень і дозволяють зручно зберігати та переносити її.

В самом конце 80-х попала я в Киевскую оперу.
Даже не помню - на оперу или балет, так как поразили меня соседи по ряду.
Кажется, одни мужчины возраста лет 50+. Сугубая с виду городская интеллигенция.
Но! Между собой перед спектаклем и в антрактах они говорили на том самом чистейшем, лексически богатом и привычном нам по урокам в школе литературном украинском языке.
Видимо, интеллигенты были из творческих кругов. Может, и писатели.
Через пару лет я слышала в Киеве на политзаходах Драча-Павлычка-Яворивського, но это было уже не то. Тем более что эту вечную при всех властях троицу я не праздновала.
Интереснее были автохтоны типа Степана Сапеляка и других в насквозь русскоязычном Харькове. Это было свежо и оригинально. Хотя были уже и Рух, и Просвита, и другие культурологические спилки.

Мороз Олександр Олександрович мав вишукану, литературну мову.

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Мороз Олександр Олександрович мав вишукану, литературну мову.

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
Найкраще розмовляв Леонід Макарович.
На відміну від Мороза просто співав мовою.
Я вже не кажу про незабутнього Івана Плюща. :)

...це все були партійні ідеологи,їх вчили правильно розмовляти
А чого інші не вчаться?
Ні! Це на рівні генетики чи то приналежності.
Навчити можна лексики, а не співу мовою.

я до євреїв завжди дуже поважно ставлюся. жорік мені тут не авторитет. хоча кібітцер буде мене зневажати...
:) Дело не в уважении-отношении, а во "взгляде", что чуть не каждый второй, если не первый известный/успешный и т.п. принадлежит к этой этнической группе.
Взгляд, характерный для совка.
А Жорик - яркий пример этого, он весь одно большое родимое пятно совка. :)

что чуть не каждый второй, если не первый известный/успешный и т.п. принадлежит к этой этнической группе.
це просто факт. без жодних совкових поглядів, які мені геть непритаманні.

це просто факт. без жодних совкових поглядів, які мені геть непритаманні.
Шо, таки ехать в Исраэл? Бабушка еврейка даст псспорт, хоть и геморно ))))
Ну а без шуток - ходил тут пару раз на сбор украинских евреев, еще до 22, пикнички - отличные люди... принес баранину - приняли, как своего )

Яка це говірка - львівська, чи слобожанська?...

На мій погляд, хлопець із Вовчанська гарною мовою співає, а не пердить у калюжу.

Чудова колискова була в кінці "На добраніч, діти", слова й досі пам'ятаю

После деда Панаса передачу вела тётя Катя с куклой Катрусею. Или это была программа про мультики. Но куклу Катрусю помню хорошо. 😁

Назад
Зверху Знизу