Історія і міфи

• Автор теми Автор теми UR3LFV
  • Дата створення Дата створення
Современная история должна базироваться и на государственных документах, подписанных руководством страны, и на записанной народной молве из уст в уста, со слов живых очевидцев.
Разобраться бы с очевидцами.... До сих пор перед глазами тётка в очереди, которая точно видела, откуда и куда был прилёт. Мне хотелось её треснуть.
Я не гожусь в историки.
Современную историю легче документировать. Множество средств сохранения и передачи информации.
Вспомните хоть велосипедиста. :)

А во время голодомора моя мама, ребенок тогда, говорила, что на их переулке никто не умер. Однако не уверяла, что на других переулках тоже все живы остались. Говорила - там не знаю. Больше рассказывала о том, что им приходилось есть тогда, и что это ей во сне иногда снится.

Современную историю легче документировать. Множество средств сохранения и передачи информации.
Вспомните хоть велосипедиста. :)

А во время голодомора моя мама, ребенок тогда, говорила, что на их переулке никто не умер. Однако не уверяла, что на других переулках тоже все живы остались. Говорила - там не знаю. Больше рассказывала о том, что им приходилось есть тогда, и что это ей во сне иногда снится.
Вот и я за то, чтобы современная история была настоящей историей, проверенной, во всех аспектах.

Автор темы утверждает, что в архивах есть все бумажки. Стоит только поискать.
Я с ним не согласна.
Если бы по тому же голодомору не в Москве, а у НАС были нужные бумажки, то не было бы 30-летнего (как минимум) спора - искусственный это голод или по естественным причинам.
И пока были еще живы свидетели голодомора, их опрашивали. Их свидетельства были положены в основу исследований.
Автор темы значение таких свидетельств отрицает. Не только в отношении голодомора, но и в отношении других преступлений режима.
Стоит только поискать, и найдется нужная бумажка.

Интересно, когда расстреливали Александра Мациевского, тоже составляли бумажку?
А ведь пройдут годы, и кто-то скажет - это МИФ! Ну не могли хорошие русские просто так, без приговора, взять и расстрелять человека. А видео вообще не доказательство.
Опять 25! Далась Вам та Мацква. Выкладываю ЧЕТВЕРТЫЙ РАЗ, ДЛЯ ОСОБООБДАРЕННЫХ в ГАХО даже подборку документов сделали для особо ленивых исследователей, кому лень самому сидеть над описями, ждать, а потом вычитывать, расшифровывать рукописный текст- вот вам, уже подобрали, расшифровали, только берите читайте -https://archives.kh.gov.ua/wp-content/uploads/2015/09/DAKHO_1.pdf это ГОСУДАРСТВЕННЫЙ АРХИВ ХАРЬКОВСКОЙ ОБЛАСТИ не москва! Грамотному исследователю этого достаточно, что бы сделать выводы.

Когда расстреливали Александра Мациевского, и всех других- да, бумажку составляли. Почему Эдуард Зуб всегда находил и расстрельные списки и приказы, а у сказочников- всё в москве?

Когда расстреливали Александра Мациевского, и всех других- да, бумажку составляли.
Вы эту бумажку тоже видели?
Ведь это нарушение обычаев войны и материал для Гааги.

Современная история должна базироваться и на государственных документах, подписанных руководством страны, и на записанной народной молве из уст в уста, со слов живых очевидцев.
Разобраться бы с очевидцами.... До сих пор перед глазами тётка в очереди, которая точно видела, откуда и куда был прилёт. Мне хотелось её треснуть.
Я не гожусь в историки.
Ну, примусити її дать письмові свідчення, попередити, що буде проведена експертиза і, якщо експертиза не підтвердить її слова - притягнуть за ложні свідчення.Думаю. ти здивуєшся наскільки швидко вона бігає.

Документальні підтвердження теж не завжди істина...факти викривлюються в паперах...та хоча б випадки коли у людини внаслідок поранення серйозна втрата по здоров'ю а їй пишуть що все ок, щоб гроші не платити і з армії не відпускати..буває ж таке.
Звісно! Окремий документ ще нічого не означа. Його треба співставити з іншими джерелами, знайти суперечності чи підтвердрення, зробити висновки.

Ну, примусити її дать письмові свідчення, попередити, що буде проведена експертиза і, якщо експертиза не підтвердить її слова - притягнуть за ложні свідчення.Думаю. ти здивуєшся наскільки швидко вона бігає.
Біда в тому, що вони самі вірять в те що кажуть.

Ну тут, да, погарячился, тут вряд ли. Но Если мы говорим о прошлом, о периоде до ВМВ, то все расстрельные списки существуют.
Так без приговора не расстреливали, хоть решение тройки но было. Другое дело, что все эти решения имели легитимность только в глазах совков.

ага, чесно чесно :D Як а999 - коли запитуєш, що саме вкрав Порошенко - починає демонструвати шизофренію і матюкатись.
Ну з а999, там все зрозуміло, він знає що робить, це його вибір. А тисячі недалеких бабусь (незалежно від статі і віку), які щось бачили, щось чули, десь прилетіло, але власного розуму проанаізувати і зробити висновки-немає. А пропаганда пояснила їм, по чьом в Одесі рубероїд. І вони щиро переконані в тому що кажуть. Мине ....ндесят років і збирачі фолькльору можуть збирати свідчення очевидців як восєм лєт домбілі ******.

А тисячі недалеких бабусь (незалежно від статі і віку), які щось бачили, щось чули, десь прилетіло, але власного розуму проанаізувати і зробити висновки-немає.
Вот этого я не поняла.
В моем районе все прилеты не просто щось и дэсь, их даже бабуси могли предсказать.
И как их проанализировать и какие сделать высновки? Согласиться с тем, что это мы сами себя обстреляли?
Кстати, первая обывательская версия относительно ОГА тоже была - мол, это наши утворили.
Со стороны прилета орков, мол, не стояло. Потом только зробылы высновки, что путин таки ***ло.

Ну з а999, там все зрозуміло, він знає що робить, це його вибір. А тисячі недалеких бабусь (незалежно від статі і віку), які щось бачили, щось чули, десь прилетіло, але власного розуму проанаізувати і зробити висновки-немає. А пропаганда пояснила їм, по чьом в Одесі рубероїд. І вони щиро переконані в тому що кажуть. Мине ....ндесят років і збирачі фолькльору можуть збирати свідчення очевидців як восєм лєт домбілі ******.
Вони теж чудово знають що роблять. Пропаганда ні чого не пояснює., вона працює інакше.
Недалеким люди, які когось ненавидять - дуже важко пояснити це словами. так от, пропаганда дає їм такі кліше, які вони можуть вживати.
За них сидять і вигадують що вони можуть сказати, а потім надиктовують їм многократно з допомогою рупорів пропаганди.
Звісно, вони недалекі, але... не олігофрени. Вони точно знають що роблять, а частина тих "бабусь" - ветерани МВД, чи КГБ, якщо копнути, або парторги на пенсії.

Вони теж чудово знають що роблять. Пропаганда ні чого не пояснює., вона працює інакше.
Недалеким люди, які когось ненавидять - дуже важко пояснити це словами. так от, пропаганда дає їм такі кліше, які вони можуть вживати.
За них сидять і вигадують що вони можуть сказати, а потім надиктовують їм многократно з допомогою рупорів пропаганди.
Звісно, вони недалекі, але... не олігофрени. Вони точно знають що роблять, а частина тих "бабусь" - ветерани МВД, чи КГБ, якщо копнути, або парторги на пенсії.
Але ці кліше нікуди не подінутся, вони будуть відтворювати їх все життя. І через ....ндесят років, вже не важливо буде хто де стояв і звідки летіло, "збирачами фолькльору" їхні розповіді цілком сприйматимутся, як покази очевидців, та й самі вони вже не пам'ятатимуть, що бачили особисто, а що нафантазувалось за роки що пройшли. Ефект Нельсона Мандели, зновуж таки.

Думала, вчера и уснуть не смогу после этой главы.
И зачем бумажки, зачем документы???
Когда в ужасе читала, только в конце осознала - да это же один из эпизодов, когда НКВД казнило арестованных в тюрьмах.
Сбило то, что я раньше почему-то думала об уголовниках, ранее осужденных. хоть их тоже нельзя было казнить, а это были арестованные галычане, которых тогда гребли сотнями и страшно убивали накануне немецкого вступления и отступления НКВД и воинских частей.
Страшно было читать, буквально по полстранички, на большее не хватало, чтобы вытерпеть этот ужас. Хотелось проклясть свое прошлое и *******.
А теперь мы все Опилля из романа и Галычына - в глазах этого безумного чудовища, предсказанного писателем (его героем) 30 лет назад.

"... Дияволи ж, що сущі серед нас, ходять з привітними і добрими лицями, з обіцянкою на губах, але усміх та обіцянка — це лише машкара, під машкарою аж клекоче лють... якась незрозуміла, як на мій хлопський розум, звіринність, яку не можна ні виміряти, ні уласкавити, ні пояснити... пояснити хіба можна припущенням, що котрогось дня Господь не запримітив, як із привідчинених дверей пекла викралися нечисті, жорстокі й підступні, й заходилися сіяти зло, плюгавити землю і плодити до себе подібних, а хто їм не покориться бодай у думці, того знищують. Земля наша начинена кістками, де не копни — надибаєш на людський череп, в кожній її грудочці зачаїлося страждання..."

"... Бог вивів мене за руку з тюремної брами і перехрестив на життя. Місто іще спало, ніхто й не сподівався, що "визволителі" дали драпака...
... Світ, як колесо, крутиться повсякчасно, і хто гарантує, що завтра ті, які нині втекли, знову не появляться на колесі й, настромивши на мене штики, спитають:.
— Як то сталося, Слободяне, що тебе куля минула. Ану — збирайся. Настала твоя черга..."

Роман Федорів. Єрусалим на горах

ІВАН СЛОБОДЯН

10
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

А с этой страницы начинается введение в самое страшное

Приклад псевдоісторичного, але до стобіса патріотичного тексту, або як (не)треба ловити хайп на розвінчуванні міфів. Не буду вникати у всі тези, зверну увагу лише на самі болючі. отже:
"Харків заснований Донець-Захаржевським", полковником, навітть "полковниКАМИ". Взагалі-то сотник (СОТНИК, а не полковник) вперше згадуєтся під час антивоєводського (антимосковського) повстання в Харкові в 1668 році (нагадаю, перша згадка про Харків - 1654рік), саме як лідер промосковської "партії" і лише після поразки повстання , через деякий час він стає полковником, отже засновником Харкова ніяк не може бути. Друге "
Місто Ізюм -
старий козацький городок 1639 року. Пізніше - центр Ізюмського козацького полку." А що, хтось в цьому сумнівався? Хтось давав іншу версію? Взагалі-то це офіційна думка і сучасної і радянської і російської-імперської історіографії, нічого нового в цьому немає. Автор подає це як сенсацію і вражена аудиторія тягає це як "новину" по соціальним мережам. Там, насправді, є цікавий, малодосліджений момент, що раніше на тому місці була татарська фортеця Узюм-Кермен, і чимала фортеця, рештки якої знищені в 1980х роках при будівництві меморіалу.... Але кому це цікаво? Значно цікавіше ломитись у відкриті ворота з "сенсацією".
"Коцюбіїв", теж трохи мене непрокоїть, наскільки мені відомо, теж фортеця була татарська і називалась Хаджибей, але стверджувати не буду, все можливо....
Решта тез, якщо вони, навіть, 146% правдиві вже такими не здаються, оскільки ложка дьогтю псує діжку меду, і якщо в тексті, хоча б абзац брехні, то довіри до всього тексту немає.
Луганськ заснувала Катерина ІІ а до того тут було "Дике поле", - так у російських підручниках пишуть.
Та ви шо?
А нічого, що ще за 100 років до цього тут були українські козацькі поселення Кам`яний Брід та Вергунка?
А Луганська до 1882 року у природі не існувало. Більше того, саме Катерина ІІ зробила кріпаками-рабами місцевих козаків і селян, які раніше рабства не знали.
Маріуполь?
Це стара фортеця Кальміуської паланки запорізьких козаків Домаха.
Донецьк?
Старе поселення запорожців Олександрівка.
Бахмут?
Запорізькі солеварні.
Слов`яносербськ Луганської області?
Старий зимівник
Кальміуської паланки Запорізької Січі, що називався Підгорне урочище.
Відомий щонайменше з 1740 року.
Зимогір`я Луганської області (відоме ще як станція Родакове) - нині в окупації -
зимівник Кальміуської паланки Запорізької Січі під назвою Черкаський Брід (1645 рік).
Нарешті моє рідне місто Торецьк (колишній Дзержинськ) Донецької області почалося з поселення Щербинівка, яке було засновано запорізьким отаманом Антоном Щербиною.
Хочете за Харківську область?
Будь ласка.
Місто Ізюм -
старий козацький городок 1639 року. Пізніше - центр Ізюмського козацького полку.
Харків?
Заснований козацькими полковниками Донець-Захаржевськими.
Може про Одесу поговоримо?
Це давня українська фортеця Коцюбіїв (1415 року) коли москва ще була улусом Орди. Знаменитий Пересип саме тоді утворився.
Може, про Херсон або Бердянськ поговоримо? Ні?
"Новоросія", кажуть ****сти? Ну-ну...
P.S. Про справжню історію нашого народу, що її намагаються на замовлення кремля спаскудити орди "істориків" на чолі з толочками-фрояновими-тихомировими та іже з ними.
Павло Бондаренко.

Втім, демократичну традицію ми таки маємо спільну з поляками, але не через Річ Посполиту, а бо вона виходить з праслов'янських часів і є спільною для середньовічних слов'ян і германців. Віче вперше згадується під 997 роком в літопису, в 1068 в Києві воно вже скидає князя, а в Новгороді з часом утворюється повноцінна республіка. Власне, демократія для слов'ян природня і в Московщині її немає, бо це не пост-руська, а пост-монгольська держава з відповідними традиціями та менталітетом. Окремо варто згадати внесок німців з їх Магдебурзьким правом, якому вони навчили нас та поляків, та степові орди в яких козацтво запозичило багато всього починаючи з імені.
Деспотію до нас москва занесла і зіпсувала надовго нашу ментальність.
Хоча, дякувати Богу, минулось.
До Богдана українські землі були частиною європейськго світу.
Освіта базувалась на одних з Європою засадах.
Латинку з Києво-Могилянської академії ******* винесли.
Вже в 19 віці деякі на росії почали дещо розуміти, але нічого вдіяти було неможливо.
Маю на увазі боротьбу між західниками і слов*янофілами.
Ця боротьба продовжилась в короткий проміжок часу і в 20 сторіччі, та західники і тоді отримали поразку.
Російський менталітет європейськість разом з демократією відкидав.

Радянщина була найстрашнішим породженням деспотіі.
Галичанам було з чим порівнювати.
І якщо за Польщі там душили податками "тіло", то совіти додали придушення душі.
За Польщі на селах вирувало українське життя - аби тільки без сепаратизму.
"Просвіта", інші громадські організаціі, видання книжок, хори, читатьні, фестини (свята).
І громади, які вирішували різні питання громадського життя. І це не було машкарою, за якою ховалась деспотія.

Для сравнения - одно и то же, одна и та же школа. Что в книге Романа Федорива, что в этом диком рассказе.
Таки да! Бог неосторожно пропустил момент выхода дьявольского отродья из ада. И оно расплодилось на российском грунте.

Олег Юхт, який пережив ********* в окупації: Це відморожені негідники, які свідомо вчиняють моторошні злочини​

ДО ВОЙНЫ

281577433_5211201022307938_4766344280169154992_n_0.jpg

В ОККУПАЦИИ

uht2_1.png

Назад
Зверху Знизу