Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Голодомор

🟡 10:40 Відбій тривоги в Харківська область.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Куп’янський район- Харківський район- Липецька територіальна громада- Вовчанська територіальна громада#Харківська_область

Правилен ли закон о голодоморе

• да

Голосів: 82 48.5%
  • нет

Голосів: 79 46.7%
  • не знаю

Голосів: 8 4.7%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    169
  • 🟡 10:40 Відбій тривоги в Харківська область.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Куп’янський район- Харківський район- Липецька територіальна громада- Вовчанська територіальна громада#Харківська_область
И это мнение неверное.
Это резунизм чистой воды.

И все , что они натренировывали, научивали - все попадало в СССР. Ну чему могла научить нищая отсталая страна лидера технологического? Ну чему?
Причем с приходом Гитлера контакты сдулись до 0, потом начали возраждаться в 39.

Історичний факт, що Гітлер прийшов до влади не без допомоги комуняк. "Відстала" країна досить вдало використовувала спеціалістів старої школи, з тих, що не встигли правильно зорієнтуватись ( як Сікорський). І не країна була вбогою, вбогими були піддані ( чи як їх називати при диктатурі?), і убожество це було рукотворне.

• 🟡 10:40 Відбій тривоги в Харківська область.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Куп’янський район- Харківський район- Липецька територіальна громада- Вовчанська територіальна громада#Харківська_область
Ось надибав пару цікавих цитат з ОФІЦІЙНИХ джерел України:
Посилання видалено
Чому саме геноцид?
Голодомор 1932–1933 років як явище геноциду народу підпадає під означення геноциду, поданого в Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року «Про попередження злочину геноциду і покарання за нього». Так, стаття 2 цієї конвенції визначає геноцид «як будь-яке з діянь, які вчиняються з наміром знищити повністю або частково яку-небудь національну, етнічну, расову чи релігійну групу, а саме:

* вбивство членів групи;
* заподіяння серйозних тілесних ушкоджень чи розумового розладу членам групи;
* умисне створення для якої-небудь групи таких життєвих умов, які розраховані на повне або часткове фізичне знищення її;
* заходи, розраховані на недопущення дітонароджування в середовищі групи;
* насильницька передача дітей з однієї групи до іншої».

Голодомор 1932-1933 років відповідає ознакам геноциду згідно з цією статтею, передусім з її третім пунктом.

Голодомор було спричинено навмисними діями тоталітарного радянського режиму. Суть злочинних дій влади полягала в:

1. Жорстокому придушенні устремлінь Українського народу мати незалежну державу.

2. Знищенні існуючої структури сільського господарства шляхом:

* масового «розкуркулювання» селян;
* насильницького впровадження колективізації селянських господарств;
* накладання на райони України, окремі селянські двори непомірно високих планів хлібоздачі.

і інші пункти.... не хочу приводити бо багато тексту
Кому цікаво - перечитайте - зробіть СВОЇ висновки

Посилання видалено
Чому саме геноцид?

яку-небудь національну, етнічну, расову чи релігійну групу

;)

Згоден на всі 100. Де кто вважає, що в ті роки наш народ молився на цю кляту владу, але це не так. Вільне селянство було загрозою для злочинного режиму. Та і плани виселення українців на схід, що би там не казали про відсутність 100% доказів, говорять що українці становили загрозу для совдепії.

Посилання видалено
Чому саме геноцид?

1. Группы - какой из указанных четырех? Кстати, никого не возмущает перекручивание цитаты (опущено указание, какой именно группы).
2. Доказать, что целью (т.е. предумышленные действия) было именно уничтожение группы, а не, например, принуждение работать более эффективно (в колхозе).

Иначе я обвиню современные Украинские власти в геноциде украинцев путем создания условий для вымирания - минимальная зарплата установлена менее прожиточного минимума ;)

1. Группы - какой из указанных четырех? Кстати, никого не возмущает перекручивание цитаты (опущено указание, какой именно группы).
2. Доказать, что целью (т.е. предумышленные действия) было именно уничтожение группы, а не, например, принуждение работать более эффективно (в колхозе).

Иначе я обвиню современные Украинские власти в геноциде украинцев путем создания условий для вымирания - минимальная зарплата установлена менее прожиточного минимума ;)
Читайте уважніше:
Голодомор 1932-1933 років відповідає ознакам геноциду згідно з цією статтею, передусім з її третім пунктом.

Щодо зарплатні -наведіть приклади де вона нижче за прожитковий мінімум - а то якось бездоказові тезиси

Читайте уважніше:

Врачу - исцелися сам. Для кращого Вашого розуміння кажу українською.
Визначення "геноцід" передбачає дії:
1. Проти тільки _національної_, _етнічної_, _расової_ чи _релігійної_ групи, а не проти невизначеної групи, як перекручено у статті. Отже, з Вашої точки зору, до якої з наведених чотирох груп застосовувався геноцид?

2. Для застосування пункту "с" ("умистне створення"...) необхідно довести, що створення голоду було, по-перше, умисним (а не результатом недбалості и т.п.), по-друге, мав за мету знищення наведеної групи (а не, наприклад, примусової зміни роду діяльності и т.п.).
Ви здатні навести аргументи по цім двом аспектам?

Щодо зарплатні -наведіть приклади де вона нижче за прожитковий мінімум - а то якось бездоказові тезиси

Под рукой у меня этих данных нет, однако это общеизвестный факт, что длительное время (годы) прож.минимум на Украине значительно превышал мин.зарплату. Как сейчас - не знаю. Первые же запросы гуглю дали: в 2005г. для трудоспособных прож. мин. 422гр. (Посилання видалено), тогда как мин. зарплата была повышена 1.07.2005 до 310гр (Посилання видалено)

Останнє редагування:
Врачу - исцелися сам. Для кращого Вашого розуміння кажу українською.
Визначення "геноцід" передбачає дії:
1. Проти тільки _національної_, _етнічної_, _расової_ чи _релігійної_ групи, а не проти невизначеної групи, як перекручено у статті. Отже, з Вашої точки зору, до якої з наведених чотирох груп застосовувався геноцид?

2. Для застосування пункту "с" ("умистне створення"...) необхідно довести, що створення голоду було, по-перше, умисним (а не результатом недбалості и т.п.), по-друге, мав за мету знищення наведеної групи (а не, наприклад, примусової зміни роду діяльності и т.п.).
Ви здатні навести аргументи по цім двом аспектам?
1. Хочу зауважити - це НЕ моя точка зору - це ОФІЦІЙНА точка зору держави та президента. Моя думка: малось на увазі група українців (чи україномовних)
2. Ви прочитали дані по лінку? Там наведені тексти документів які це підтверджують ;)
Под рукой у меня этих данных нет, однако это общеизвестный факт, что длительное время (годы) прож.минимум на Украине значительно превышал мин.зарплату. Как сейчас - не знаю. Первые же запросы гуглю дали: в 2005г. для трудоспособных прож. мин. 422гр. (Посилання видалено), тогда как мин. зарплата была повышена 1.07.2005 до 310гр (Посилання видалено)
Доводьте в суді я не проти :)

1. Хочу зауважити - це НЕ моя точка зору - це ОФІЦІЙНА точка зору держави та президента.

А яка Ваша точка зору? Чи "мопед не мой" :)?
Значит, держава та президент - идиоты, не понимающие простейших терминов и не владеющих логикой. А мы/вы повинні "взять под козырек", якщо тока думка ОФІЦІЙНА?

Моя думка: малось на увазі група українців (чи україномовних)

Тобто, не українців (чи не україномовних) забезпечували продуктами чи евакуювали?

2. Ви прочитали дані по лінку? Там наведені тексти документів які це підтверджують ;)

Да уж. Это им так хочется, чтоб подтверждали. Сами же пишут, что целью была насильственная коллективизация, а не _убийство одной из четырех указанных групп_.

Доводьте в суді я не проти :)

А геноцид 30-ых уже доказан в суде ;)?

Во Винни напухал!

А яка Ваша точка зору? Чи "мопед не мой" :)?
Значит, держава та президент - идиоты, не понимающие простейших терминов и не владеющих логикой. А мы/вы повинні "взять под козырек", якщо тока думка ОФІЦІЙНА?
Ви можете написати чому саме вони ідіоти а ви розумніше?
ЗІ моя точка зору нейтральна - яка не бачить фактів які б заперечували голодомор. Використання слова "геноцид" поки що під питанням
Тобто, не українців (чи не україномовних) забезпечували продуктами чи евакуювали?
Евакуювали? Хто і куди? :)
Да уж. Это им так хочется, чтоб подтверждали. Сами же пишут, что целью была насильственная коллективизация, а не _убийство одной из четырех указанных групп_.
Якщо хочете показати що вони пишуть давайте цитати

А геноцид 30-ых уже доказан в суде ;)?
В суді в основному оскаржують щось - крім Європейського суду навряд хтось зможе оскаржити це рішення ;)

Я то же не против того, что был голодомор:
Но вот геноцид - под большим вопросом???????

оно само. случайно.
какая такая продразверстка. что вы. о чем.

Ви можете написати чому саме вони ідіоти а ви розумніше?
ЗІ моя точка зору нейтральна - яка не бачить фактів які б заперечували голодомор. Використання слова "геноцид" поки що під питанням

Господи, да кто ж отрицает факт голод (максимум, о чем здесь спорят - количество жертв)?! Речь идет о квалификации событий как геноцида.
Есть четкое определение этого термина из международного права (Резолюция ООН). И если кто-то (президент и Ко) пытаются притянуть этот термин вопреки очевидному противоречию, они - идиоты.

Евакуювали? Хто і куди? :)

Так это я у Вас спросил. Это ж Ваша была версия, что голодомор был направлен против национальной (этнической) группы - украинцев. Что предполагает, что неукраинцев он касаться не должен. Вот я и спрашиваю, как поступали с неукраинцами, чтобы они не умирали с голоду - эвакуировали или снабжали продуктами?
Якщо хочете показати що вони пишуть давайте цитати

В суді в основному оскаржують щось - крім Європейського суду навряд хтось зможе оскаржити це рішення ;)

Т.е. двойные стандарты - голодомор признаем геноцидом решением властей, а вы его оспаривайте в суде, а действия самой власти нужно признавать геноцидом только в судебном порядке (а не каким-то другим способом, а потом оспаривать в суде)?

.....Это ж Ваша была версия, что голодомор был направлен против национальной (этнической) группы - украинцев. Что предполагает, что неукраинцев он касаться не должен. .......

Очень интересное утверждение! А из чего сделано такое "предположение"?

8) А как иначе? Неукраинцы включены в группу украинцев? Бр, я столько не выпью :)

Да всё просто, не надо нам твоего алкогольного отравления. ;)

Задача была уничтожить и поставить на колени крестьянство, которое в гробу видело советскую власть с её колхозами и прочими идеями (ну ещё и выкачать все ценности из населения вцелом+доходы от продажи продовольствия).
Подавляющая часть этой социальной группы была украинцами. Были и другие национальности, всё верно. И они погибли тоже. Но при этом, для населения украинской национальности потери составили такую величину, что стало возможным трактовать это уничтожение как геноцид, а для населения других национальностей смертность такой процентной величины не достигла. В городах удар был направлен на классы населения. Вот отсюда, я так понимаю и идёт мысль историков.

Назад
Зверху Знизу