Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Езда по доверенности

• Автор теми Автор теми billy
  • Дата створення Дата створення
А можно ли по доверенности доустанавливать оборудование? К примеру газ

7. Власники транспортних засобів - юридичні та фізичні особи
або їх представники (далі - власники) зобов'язані зареєструвати їх
протягом 10 діб після придбання або митного оформлення, чи
тимчасового ввезення на територію України, або виникнення
обставин, що є підставою для внесення змін до реєстраційних
документів. Термін реєстрації може бути продовжено у разі
неможливості власника транспортного засобу (хвороба, відрядження,
інші поважні причини) вчасно її здійснити. Експлуатація
транспортних засобів, не зареєстрованих у підрозділах ДАІ, а також
без номерного знака "Транзит" забороняється.

Это первичная регистрация!!!! Никакого отнгошения к ВРТ не имеет! ибо до получние ВРТ ТС уже должно быть зарегестрировано.

Ну ты только забыл упамянуть что это должно быть документально подтверждено;) Кто ж тебе на слово поверит?? Я могу сказать что я год невылазил из командировки:yahoo: скажут зашибись покажи документы подтверждающие это:)
не обязательно ;) может у меня просто денег нет - уважительная причина? вполне ;)

Это первичная регистрация!!!! Никакого отнгошения к ВРТ не имеет! ибо до получние ВРТ ТС уже должно быть зарегестрировано.

На самом деле имеет, так как при выдачи ВРТ изменения в регистрационные документы хранящиеся в ГАИ вносятся ....

неа :)
курим внимательно :
чи
документів.
выдача ВРТ несет за собой внесения новых данных в регистрационные документы ;) по этой же причине и в 10 дневный срок якобы необходимо зарегистрировать ГБО :)

не обязательно ;) может у меня просто денег нет - уважительная причина? вполне ;)

Да нет, а с чего ты решил что она уважительная?;) Можно еще сказать что звезды не в нужном созвездии для получения ВРТ:D вот как только сатурн будет в козероге так сразу получать поеду:іржач: тоже вроде как уважительная причина;)

Регестрационные доекументы - это Техпаспорт. при получнеи ВРТ в него никакие изменения не вносятся. а овт навреное если газ постаившь, нцужно внести изменения в техпаспорт, тогда 10 дней.
Так аките изменения вносятся в техпаспорт при получении ВРТ? В техпаспорт допишут, тчо выдно 5 ВРТ и перечислят кому? Если нет, знаичт никакие изменения не вносятся, заламинированый техпаспорт не вскрывается. Не надо выдумывать.

вооюще инетересно было б провести в прямом эфире интервью с каким-то гаером, высокопоставленым, и чтоб он поотвечал на те аргументы которые приводятся на форумах против ВРТ, точне того что ВРТ это бред и реализация через жопу.

А можно ли по доверенности доустанавливать оборудование? К примеру газ
доустанавливать можно и без доверенности и вообще без документов на авто. а вот зарегистрировать - без доверенности низзя...

Регестрационные доекументы - это Техпаспорт. при получнеи ВРТ в него никакие изменения не вносятся. а овт навреное если газ постаившь, нцужно внести изменения в техпаспорт, тогда 10 дней.

Ты неправ, регистрационные документы это не только техпаспорт, это также карточка автомобиля хранящаяся в ГАИ;)

это не только техпаспорт :) есть ещё "Облікові картки" + ещё куча разного - почитай Постанову про регистрацию - там всё есть...
Добавлено через 1 минуту
Да нет, а с чего ты решил что она уважительная?;) Можно еще сказать что звезды не в нужном созвездии для получения ВРТ:D вот как только сатурн будет в козероге так сразу получать поеду:іржач: тоже вроде как уважительная причина;)
воооттт :))) ну это уже хитрости, направленные на использование лазейки ;) ибо в данном случае в суде можно доказать что были уважительные причины ;) но согласись - это несколько иное, нежели заявлять что ВРТ нет потому что есть доверенность ;)

Нет денег - причина неуважительная. Она может быть уважительной, навреное, только если ты официально безработный, числишься на бирже труда, как я. и то, не уверен, что это прокатит как отмазка...

Нет денег - причина неуважительная. Она может быть уважительной, навреное, только если ты официально безработный, числишься на бирже труда, как я. и то, не уверен, что это прокатит как отмазка...
я на транзитах + договор купли-продажи ездил полтора месяца прежде чем зарегистрировать авто (ставил ГБО вначале потому на регистрацию авто банально не было денег :)). только один раз пристали основательно (в других случаях смотрели только на сроки транзитного номера и на документ, дающих право на управление авто - договор купли/продажи) - типа ща заберем на штрафплощадку и т.д. Я им упомянул что срок не 10 дней, а больше, ткнул распечаткой, объяснил что с лёгкостью докажу свой форс-мажор, раскидал на пальцах, что их ожидает жалоба на превышение служебных полномочий, на незаконность происходящего... После чего услышал "Счастливого пути"... Дело было в июле 2008
Добавлено через 5 минут
кстати, при постановке на учет никто не потребовал от меня никаких документов, подтверждающих мой форс-мажор ;) Хотя повторяю - прошло более чем полтора месяца с момента покупки до момента регистрации авто.
Добавлено через 9 минут
Да - ну и предварительно на всякий случай проконсультировался с парой юристов и несколькими ДАЙцами на предмет данного - все однозначно говорили - "Катайся пока транзиты не просрочены" :)
Добавлено через 14 минут
вооюще инетересно было б провести в прямом эфире интервью с каким-то гаером, высокопоставленым, и чтоб он поотвечал на те аргументы которые приводятся на форумах против ВРТ, точне того что ВРТ это бред и реализация через жопу.
проблема в том, что ДАЙцы знают только то, что относится к их сфере - т.е. некоторые даже ПДД нормально не знают :) А ты предлагаешь с ними подискутировать по иным сферам - для этого ему нужно быть юристом,а не ДАЙцем :) Просто для примера - у нас вот тоже есть отдельно Юридический департамент, хотя вся моя работа только на основании законодательства происходит. Но это не означает, что я знаю ньюансы работы скажем Департамента ЖКХ...
Добавлено через 18 минут
ВРТ - это не бред, но реализация действительно через Жопу - но с этим я и не спорю. У нас в стране это в порядке вещей - хорошие идеи становятся плохими из-за их реализации. Но это несколько иной вопрос.

Останнє редагування:
я на транзитах + договор купли-продажи ездил полтора месяца прежде чем зарегистрировать авто (ставил ГБО вначале потому на регистрацию авто банально не было денег :)). только один раз пристали основательно (в других случаях смотрели только на сроки транзитного номера и на документ, дающих право на управление авто - договор купли/продажи) - типа ща заберем на штрафплощадку и т.д. Я им упомянул что срок не 10 дней, а больше, ткнул распечаткой, объяснил что с лёгкостью докажу свой форс-мажор, раскидал на пальцах, что их ожидает жалоба на превышение служебных полномочий, на незаконность происходящего... После чего услышал "Счастливого пути"... Дело было в июле 2008
Добавлено через 5 минут
кстати, при постановке на учет никто не потребовал от меня никаких документов, подтверждающих мой форс-мажор ;) Хотя повторяю - прошло более чем полтора месяца с момента покупки до момента регистрации авто.
Добавлено через 9 минут
Да - ну и предварительно на всякий случай проконсультировался с парой юристов и несколькими ДАЙцами на предмет данного - все однозначно говорили - "Катайся пока транзиты не просрочены" :)
Добавлено через 14 минут

проблема в том, что ДАЙцы знают только то, что относится к их сфере - т.е. некоторые даже ПДД нормально не знают :) А ты предлагаешь с ними подискутировать по иным сферам - для этого ему нужно быть юристом,а не ДАЙцем :) Просто для примера - у нас вот тоже есть отдельно Юридический департамент, хотя вся моя работа только на основании законодательства происходит. Но это не означает, что я знаю ньюансы работы скажем Департамента ЖКХ...
Добавлено через 18 минут
ВРТ - это не бред, но реализация действительно через Жопу - но с этим я и не спорю. У нас в стране это в порядке вещей - хорошие идеи становятся плохими из-за их реализации. Но это несколько иной вопрос.

Мне тяжело назвать ВРТ хорошей идеей:) Хорошая идея это упростить и удешевить регистрацию авто. Тогда 90% доверенностей просто бы исчезла, и былоб гайцам счастье, зналибы они кто сидит за рулем. А ВРТ былбы только для временных поездок соседей за картошкой, еслиб его получать можо было за 10 минут и 10грн:) а не за полдня и 800грн;)

Мне тяжело назвать ВРТ хорошей идеей:) Хорошая идея это упростить и удешевить регистрацию авто. Тогда 90% доверенностей просто бы исчезла, и былоб гайцам счастье, зналибы они кто сидит за рулем. А ВРТ былбы только для временных поездок соседей за картошкой, еслиб его получать можо было за 10 минут и 10грн:) а не за полдня и 800грн;)
ну я про это и писал давным-давно - упростить и удешевить регистрацию и выдачу ВРТ :) тогда про доверенности вспоминали бы только при продаже авто и ТО - ведь ВРТ не описан в ГК, а потому не может быть документом, дающим право скажем на использование чужой собственности...
но идея ВРТ не такая и плохая - полная база данных владельцев автомобиля, упрощающая многие аспекты управления ДД. В кои веки информация считается плохим делом? ;)
Добавлено через 21 минуту
Ладна - НГ всё таки на носу...

Всех с Наступающим!!! Ни гвоздя ни жезла
santa3.gif

Останнє редагування:
Да всем не напряжно сделать эти талоны, напряг в ТО, ну я думаю - доездим до ТО, тогда и талоны получим :)

С Новым Годом!!!

• Це лайк!
Реакції: nihi
но идея ВРТ не такая и плохая - полная база данных владельцев автомобиля, упрощающая многие аспекты управления ДД. В кои веки информация считается плохим делом? ;)

170 гр за вбить строчку в базу данных и бумажку эт круто. А на деле и 800 гр, барыги на барике просто отдыхают перед гайцами. С наступающим!

Вот пример протокола, после которого все решилось в пользу водителя

ЗЫмнога букав...

ПОЯСНЕННЯ
до протоколу складеному «____» ________________________року

Я, ****** Богдан Михайлович, 1961 р.н., керував автомобілем марки ВАЗ 21058 реєстраційний № *****В та був зупинений співробітником ДАІ нагрудний знак №________- _____________________________________________ який склав протокол та виніс постанову про адміністративне правопорушення на підставі відсутності у мене тимчасового регистраційного талона.
Винним себе не визнаю за таких підстав:
1. У відповідності до Цивільного Кодексу України
Стаття 190. Майно: «Майнові права є неспоживною річчю. Майнові права визнаються речовими правами.»
Стаття 395. Види речових прав на чуже майно
1. Речовими правами на чуже майно є:
1) право володіння;
Стаття 397. Суб'єкти права володіння чужим майном
1. Володільцем чужого майна є особа, яка фактично тримає його у себе.
Стаття 398. Виникнення права володіння
1. Право володіння виникає на підставі договору з власником або особою, якій майно було передане власником, а також на інших підставах, встановлених законом.
2. У відповідності до ЗАКОНУ УКРАЇНИ «Про дорожній рух»
Стаття 16. Основні права та обов'язки водія транспортного засобу
Водій має право: керувати транспортним засобом і перевозити пасажирів або вантажі на дорогах, вулицях та в інших місцях, де рух транспорту не заборонено у встановленому порядку; довіряти у встановленому порядку право користування і розпорядження приватним транспортним засобом іншій особі, яка має відповідне право на керування;
Водій зобов'язаний: мати при собі та на вимогу працівників міліції, а водії військових транспортних засобів на вимогу посадових осіб військової інспекції безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у Збройних Силах України передавати для перевірки посвідчення, реєстраційні та інші документи, що підтверджують право на керування транспортним засобом, а також дорожні (маршрутні) листи і документи на вантаж, що перевозиться (крім власників транспортних засобів, які використовують їх в індивідуальних некомерційних цілях), а у випадках, передбачених законодавством, страховий поліс (сертифікат) про укладання договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів та ліцензійну картку на автомобільний транспортний засіб у разі надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів; (абзац другий частини другої статті 16 із змінами, внесеними згідно із Законами України від 15.05.2003 р. N 743-IV, від 01.07.2004 р. N 1961-IV, від 19.01.2006 р. N 3370-IV)
У ВІДПОВІДНОСТІ ДО КОДЕКСУ про Аміністративні Порушення
"Стаття 126. Керування транспортними засобами особами, які не мають відповідних документів або не пред'явили їх для перевірки Керування транспортними засобами водіями, які не мають при собі або не пред'явили чи не передали для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, талона до нього, реєстраційних та інших документів, що підтверджують право користування чи розпорядження транспортним засобом, а у випадках, передбачених законодавством, належно оформленого дорожнього (маршрутного) листа або документів на вантаж, що перевозиться, ліцензійної картки на транспортний засіб, а так само поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка"),
У відповідності до З А К О Н У У К Р А Ї Н И «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів»
1.6. власники транспортних засобів - юридичні та фізичні особи, які відповідно до законів України є власниками або законними володільцями (користувачами) наземних транспортних засобів на підставі права власності, права господарського відання, оперативного управління, на основі договору оренди, довіреності або правомірно експлуатують транспортний засіб на інших законних підставах;
У відповідності до Конституції України: Стаття 19. Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
У відповідності до П О С Т А Н О В И КАБМІНУ від 10 жовтня 2001 р. N 1306 «Про Правила дорожнього руху»
1.10. Терміни, що наведені у цих Правилах, мають таке значення: власник транспортного засобу - фізична або юридична особа, яка володіє майновими правами на транспортний засіб та має на це відповідні документи;
2.1. Водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі:
б) реєстраційний документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил - технічний талон), а у разі відсутності в транспортному засобі його власника ( хто такий власник див. вище), крім того, - свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб чи тимчасовий реєстраційний талон; «свідоцтво про право спільної власності», «тимчасовий реєстраційний талон» - ці документи не передбачені жодним Законом України. Як правовій документ вони не існують!!!

Таким чином я вважаю, що:

В АВТОМОБІЛІ за КЕРМОМ ПЕРЕБУВАЮ Я, ОСОБА ЯКА МАЄ МАЙНОВЕ ПРАВО ВОЛОДІННЯ із відповідним документом – ДОВІРЕНІСТЮ
2. Я, відповідно до п. 1.10 Правил Дорожнього Руху є ВЛАСНИКОМ АВТОМОБІЛЯ, оскільки маю МАЙНОВЕ ПРАВО ВОЛОДІННЯ
Стаття 397. Суб'єкти права володіння чужим майном 1. Володільцем чужого майна є особа, яка фактично тримає його у себе.
Стаття 398. Виникнення права володіння
1.Право володіння виникає на підставі договору з власником або особою, якій майно було передане власником, а також на інших підставах, встановлених законом.) майнове право власника на авто зареєстровано відповідно до законодавства і задокументоване у ТП, а згідно з довіріннестю, що була дана мені власником, я представляю власника, а також користуюсь правом наданим мені власником користуватися його майном. моє спеціальне право керувати транспортним засобом засвідчене правами відповідної категорії, що видані підрозділом ДАІ СПІВРОБІТНИКУ ДАІ мною були пред’явлені наступні документи:

- посвідчення водія АБМ № ********9 видане 15.07.1982 р. ДАІ МВС УВС у Львівській обл.
-талон до поствідчення водія ІНА №*******
- свідоцтво про реєстрацію ТЗ ІНС №******** видане 14.11.1997 р. ОРЕВ УМВСУ у Львівській обл.
- довіреність від імені ***************_ посвідчена Загвойською Н.І., приватним нотаріусом Львівського нотаріального округу від 27.06.2007р. яка дає мені право на керування та розпорядження цим транспортним засобом.

Таким чином вважаю, що складу правопорушення в моїх діях немає.

____________________200__ року Підпис ________________________/ *******./

Вот пример протокола, после которого все решилось в пользу водителя

Это пояснення многие видели, а у некоторых (в т.ч. у меня) оно ездит в бардачке.
Интересует конкретно - где и как это было, как все решилось, в суде или на месте и т.д.
P.S. Талон получать не собираюсь, и дело не только в деньгах.

надо с юристами пообщаться, если всё гуд - то распечатать и возить с собой.

Вот ссылка на правила дорожного движения Посилання видалено
И выдержка из них: "2. ОБОВ'ЯЗКИ І ПРАВА ВОДІЇВ МЕХАНІЧНИХ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ
2.1. Водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі:
а) посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії і талон, що додається до посвідчення;
б) реєстраційний документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил - технічний талон), а у разі відсутності в транспортному засобі його власника, крім того, - свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб чи тимчасовий реєстраційний талон"
Делайте выводы.

Назад
Зверху Знизу