Перегляньте відео нижче, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-програму на головному екрані.
Замітка: This feature may not be available in some browsers.
я потому и спрашиваю - зачем владельца регистрировать?Sir1 сказав(ла):Но ведь я не владелец.
Так, там написано, что талон стоит 170 грн. Какого хера он в харькове стоит 600-700? и нигде там не указано, что с довереннгстью надо в 10 дней бежать к гайчам и регитьсяИ опять таки, это выдержка из правил, а правила приняты кабмином. А над постановлениями кабмина - гражданский кодекс
Так что...
Не прокатит... У нас вот пресс-служба тоже иногда чудит, но это не означает, что в реале так есть...Lancer_mitsu сказав(ла):Я думаю, что если кто и соберется делать ВРТ, то ему бы стоило распечатать эту страничку с сайта ГАИ Украины и показывать ее в МРЭО. Чтоб местные гайцы видели, что максимум на что они могут развести так это на 400 гривен и то если постараются и найдут "ЯВНЫЕ признаки замены или подделки".
это да - откровенный бред...vavon сказав(ла):меня убило другое[br]
после оплаты штрафа надо ехать в гаи и регить квитанцию
это такая сумма штрафа за просроченный 10дневный срок после оформления доверенности? что реально выписывают его если по генералке ВРТ хочешь получить?Мля, так выходит, чтоб Временный техталон сделать, нужно и за него непосредственно гривен 600 отвалить, и еще штраф гривен 500. Вообще ебанулись. Проще переоформить уже тогда. Заодно и газ вписать.
Хохма во всем этом такая - мы постоянно слышим фразы типа:
"Луцик СКАЗАЛ, что штрафовать будут с 1 января";
"Коломиец СКАЗАЛ, что до конца ноября не будут дергать за ВРТ";
"Начальник департамента ГАИ.... в ... обл. ННН в своем интервью СКАЗАЛ, что необходимо получить ВРТ"
и т.п.
Главное, что все это не больше чем ТРЕП, есть УКАЗЫ, есть ЗАКОНЫ, есть ПРАВИЛА, а есть просто "дядька СКАЗАЛ". Так вот это "дядька СКАЗАЛ" - это лишь треп. Самая первая ступенька - это если этот дядька издаст УКАЗ о необходимости штрафовать, но за УКАЗ можно и по шапке, а СКАЗАЛ - это лишь повод бабкам на лавочке пообсуждать.
Поэтому я стараюсь слушать внимательно, и если фраза типа "С первого января будем штрафовать, а до первого не будем..." не содержит никаких ссылок на какой-либо новый нормативно-правовой акт, типа принятия нового закона, который вступает с 1-го января или внесения изменений в ЗАКОН, то все остальное - пустые слова, треп....
Факт в том, что никаких законов в части ВРТ, с 1-го января менять не собираются, правда, часто слышу, что собираются - но это в основном следствие испорченного телефона.
Это все верно, но Петренку который тебя тормознет, и которому "дядя" сказал выписывать штраф- выпишет, потому что ему класть на тебя, законы и все остальное, а ты потом бегай по судам трать время, нервы, деньги,
Я вожу в бардачке пару экземпляров объяснинй к протоколу за отстутствие ВРТ и хадатайств с просьбой перенести рассмотрение дела (т.е. ГАЕц не выписывает мне штраф на месте). Только одно махание этими бумагми лишает ГАЙца желания составлять протокол за отсутствие ВРТ.
можете это оружие против отсутствия ВРТ в личку или сюда дать?
ПОЯСНЕННЯ
до протоколу складеного «____» ________________________року
Я, ______________________________________________________________________ ____
__________________________ року керував автомобілем марки ______________________ реєстраційний № ___________ та був зупинений співробітником ДАІ ________________________ який склав протокол та виніс постанову про адміністративне правопорушення на підставі відсутності у мене тимчасового реєстраційного талона.
Винним себе не визнаю за таких підстав:
1. У відповідності до Цивільного Кодексу України
Стаття 190. Майно: «Майнові права є неспоживчою річчю. Майнові права визнаються речовими правами.»
Стаття 395. Види речових прав на чуже майно
1. Речовими правами на чуже майно є:
1) право володіння;
Стаття 397. Суб'єкти права володіння чужим майном
1. Володільцем чужого майна є особа, яка фактично тримає його у себе.
Стаття 398. Виникнення права володіння
1. Право володіння виникає на підставі договору з власником або особою, якій майно було передане власником, а також на інших підставах, встановлених законом.
2. У відповідності до ЗАКОНУ УКРАЇНИ «Про дорожній рух»
Стаття 16. Основні права та обов'язки водія транспортного засобу
Водій має право: керувати транспортним засобом і перевозити пасажирів або вантажі на дорогах, вулицях та в інших місцях, де рух транспорту не заборонено у встановленому порядку;
довіряти у встановленому порядку право користування і розпорядження приватним транспортним засобом іншій особі, яка має відповідне право на керування;
Водій зобов'язаний:
мати при собі та на вимогу працівників міліції, а водії військових транспортних засобів на вимогу посадових осіб військової інспекції безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у Збройних Силах України передавати для перевірки посвідчення, реєстраційні та інші документи, що підтверджують право на керування транспортним засобом, а також дорожні (маршрутні) листи і документи на вантаж, що перевозиться (крім власників транспортних засобів, які використовують їх в індивідуальних некомерційних цілях), а у випадках, передбачених законодавством, страховий поліс (сертифікат) про укладання договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів та ліцензійну картку на автомобільний транспортний засіб у разі надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів;
(абзац другий частини другої статті 16 із змінами, внесеними згідно із Законами України від 15.05.2003 р. N 743-IV, від 01.07.2004 р. N 1961-IV, від 19.01.2006 р. N 3370-IV)
3. У ВІДПОВІДНОСТІ ДО КОДЕКСУ про Адміністративні Порушення
"Стаття 126. Керування транспортними засобами особами, які не мають відповідних документів або не пред'явили їх для перевірки Керування транспортними засобами водіями, які не мають при собі або не пред'явили чи не передали для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, талона до нього, реєстраційних та інших документів, що підтверджують право користування чи розпорядження транспортним засобом (зауважте - не слова про тимчасовий реєстраційний талон), а у випадках, передбачених законодавством, належно оформленого дорожнього (маршрутного) листа або документів на вантаж, що перевозиться, ліцензійної картки на транспортний засіб, а так само поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка",
4. У відповідності до ЗАКОНУ УКРАЇНИ «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів»
1.6. власники транспортних засобів - юридичні та фізичні особи, які відповідно до законів України є власниками або законними володільцями (користувачами) наземних транспортних засобів на підставі права власності, права господарського відання, оперативного управління, на основі договору оренди, довіреності або правомірно експлуатують транспортний засіб на інших законних підставах;
5. У відповідності до Конституції України:
Стаття 19. Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
6. У відповідності до ПОСТАНОВИ КАБМІНУ від 10 жовтня 2001 р. N 1306 «Про Правила дорожнього руху»
1.10. Терміни, що наведені у цих Правилах, мають таке значення:
власник транспортного засобу - фізична або юридична особа, яка володіє майновими правами на транспортний засіб та має на це відповідні документи;
2.1. Водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі:
б) реєстраційний документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил - технічний талон), а у разі відсутності в транспортному засобі його власника ( хто такий власник див. вище), крім того, - свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб чи тимчасовий реєстраційний талон;
«свідоцтво про право спільної власності», «тимчасовий реєстраційний талон» - ці документи не передбачені жодним Законом України. Як правовий документ вони не існують!!!
Таким чином я вважаю, що:
В АВТОМОБІЛІ за КЕРМОМ ПЕРЕБУВАЮ Я, ОСОБА ЯКА МАЄ МАЙНОВЕ ПРАВО ВОЛОДІННЯ із відповідним документом - ДОВІРЕНІСТЮ.
(Стаття 397. Суб'єкти права володіння чужим майном
1. Володільцем чужого майна є особа, яка фактично тримає його у себе.
Стаття 398. Виникнення права володіння
2. Право володіння виникає на підставі договору з власником або особою, якій майно було передане власником, а також на інших підставах, встановлених законом.)
майнове право власника на авто зареєстровано відповідно до законодавства і задокументоване у ТП, а згідно з довіреністю, що була дана мені власником, я представляю власника, а також користуюсь правом наданим мені власником користуватися його майном. Моє спеціальне право керувати транспортним засобом засвідчене правами відповідної категорії, що видані підрозділом ДАІ
СПІВРОБІТНИКУ ДАІ мною були пред’явлені наступні документи:
- посвідчення водія
_______________________________________________________________________________________________________ ________________
- довіреність від імені ________________________ посвідчена ______________________________________________________________________________________________________________________
яка дає мені право на керування та розпорядження цим транспортним засобом.
Таким чином вважаю, що складу правопорушення в моїх діях немає.
____________________200__ року Підпис ______________________________
Отримав співробітник ДАІ Підпис ___________________
Поняття майнового права визначено ст. 3 Закону України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні". Відповідно до нього майновими правами визнаються будь-які права, пов'язані з майном, відмінні від права власності, у тому числі права, які є складовими частинами права власності (права володіння, розпорядження, користування)
Где вы взяли штраф при формлении доверенности? Что вы придумываете...