Перегляньте відео нижче, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-програму на головному екрані.
Замітка: This feature may not be available in some browsers.
Знижка на баннерну рекламу 30%!
Банер на всіх сторінках сайту, в мобільній та десктопній версії за 14 тис. грн на місяць.
Статистика сайту. Контакт: [email protected]
Ви використовуєте застарілий браузер. Цей та інші сайти можуть відображатися в ньому некоректно. Необхідно оновити браузер або спробувати використовувати https://www.google.com/chrome/
Если электромобили действительно настолько выгодны, то бензиновые машины окажутся на свалке быстрее чем можно предположить. Стоит ли сейчас покупать новое авто, что бы через несколько лет его выкинуть?
Я, ось, рік на електричці в Німеччині. Пересів з дизеля.
Але не через її вигідність. Просто захотілося нових вражень. Ну і 210кВт потужності після ~70кВт на попередньому дизелі - то небо й земля.
Плюс усілякі новомодні помічники і таке інше.
Електричку треба захотіти.
Поки що це задоволення не для пересічного громадянина. Особливо в Україні.
В Україні діє нульове мито, нульова перша реєстрація, електрика 5-9 євроцентів за кіловат. Електричку можна прі блекаутах використовувати для роздачі енергії для домівки. При цьому акцизи на топливо поступово будуть наближатись до європейських, а ціни на електрику для домогосподарств, за нашими популістами у владі та наявними АЕС, наврядчи.
То, мені здається, електричка в Україні актуальніша для пересічного громадянина, ніж в Європі.
Я в Україні жив в багатоповерхівці на Салтівці.
Яким чином мені все оце допомогло б з урахуванням відсутності своє розетки та відсутності нормальної публічної зарядної інфраструктури?
Я в Україні жив в багатоповерхівці на Салтівці.
Яким чином мені все оце допомогло б з урахуванням відсутності своє розетки та відсутності нормальної публічної зарядної інфраструктури?
Інфраструктура в Німеччині от ніфіга не більш розвинена ніж в Україні. У нас зардні станції зручніше розташовані (кожен бажаючий може легко встановити), самі зарядки більш універсальні, додатки більш адекватні.
В Німеччині більше дійсно швидких (350+квт), але вони дорожчі, авто все одно стільки не захаває + у них зазвичай дуже коротки кабеля, на деяких я фізично не міг зарядитися, щоб не перекрити проїзд.
Залежить від конкретної країни. У німців дуже дорога електрика + безлімітні автобани, там немає сенсу купувати електричне авто. Наприклад, в Польщі ситуація зовсім інакша.
Мммм, там ще ж з першого січня наче і ПДВ знову повернулося на електричні мобілі. А далі я впевнений на 100%, навіть, якщо раптово скінчиться війна - відкрутять ціну на електрику.
Тому місцеві реалії я бачу такі - як є власний будинок і, бажано, сонячна станція, то, як другу самохідну повозку - можна брати. Періодично про це раніше розмірковув і пару разів ледве не взяв. В мене колись місяць був в користуванні Leaf першої генерації, для тестування нашої розробки, так в цілому все було ок. Але, тільки як друге авто. По трасі в місцевих умовах я б не став на ньому рухатись точно.
Чувак,без обид,но темы про электромобили уже порядком *******
Ты его все равно не купишь,и их все равно в нашей жизни не будет
Не бери дурного в голову
То не можна брати, то треба брати без варіантів. Ідеальні умови. Можна брати, це коли
"Я в Україні жив в багатоповерхівці на Салтівці.
Яким чином мені все оце допомогло б з урахуванням відсутності своє розетки та відсутності нормальної публічної зарядної інфраструктури?" (с)
Зараз досить розвинена інфраструктура зарядних станцій, чи можна орендувати гараж, але це не ідеальні умови. Багато людей беруть, та користуються, навіть не маючи своєї розетки. Економія не так відчутна, але залишаються всі інші переваги, які я виклав в цьому пості
Давно хотів електричку, але все було не на часі. То дорого, то де заряджатись, але у 25 все-таки пересів, та хочу зауважити на декілька моментів, окрім очевидних, на які все орієнтуються: що їздити дешево (у самому поганому випадку все одно дешевше, ніж на звичайному паливі), та що зараз, після цінопаду останніх років, купити дешево. Хоч ПДВ й повернули, але мито 0, та ПФ при першої реєстрації 0, що дає електричкам фору у 14-15%.
Потужність. Якщо потужний ДВС це витвір мистецтва, то намотати більш потужний електромотор це досить просто. Те ж стосується повного приводу, коли замість складних муфт, карданів просто ставлять два двигуни. То майже будь-яка електричка має 4-8 сек до сотні, та на дорозі буде їхати як максимальна комплектація набагато дорожчого авто з ДВС. До того постійний крутний момент, та відсутність провалів на перемикання передачі додає ще 1 сек, навіть в порівнянні з ДВС такої ж потужності, та ваги.
Тиша. Відсутність шуму, реву двигуна спочатку викликає сюрреалістичне враження, та є суттєвою складовою комфорту. Взимку з'являється шум клімату, але навесні, та восени абсолютна тиша.
Керованість. Низький центр маси дозволяє досягти поєднання комфорту, та керованості.
Простота. Багато проблемних міст, які потребують уваги, такі як двигун, ремені, регулювання клапанів, форсунки, вихлопна, заміна мастила у двигуні, стартер, паливна система з глюками та датчиками - всього цього просто не існує. Тому електрички набагато менше ламаються, та потребують запчастин. Не треба думати, чи заведеться вона, чи ні. Нульове споживання у заторах без будь-яких старт-стоп.
Паливо. Нема поганих заправок, нема дизеля, який замерзає, чи вбиває форсунки, бензину, який шкодить мотору. Якщо заряджаєш дома, то спочатку заливаєш, потім платиш. На заправці навпаки.
Довговічність. Сучасний залізофосфатний акумулятор за 6-8 років деградує до 70-80%, потім деградація майже зупиняється, та через 1 млн км пробіг буде не умовними 400, а 200, що не є проблемою, якщо є доступ до розетки на ніч, тоді як ДВС через 200-300 тис це вже не авто, а проблема.
Можливість роздавати 220. Тобто можна використовувати як великий повербанк для будинку на декілька десятків кВт*г. Люди в Кийові навіть їздили на інший берег, задувались на швидких, та привозили до дому енергію.
То не можна брати, то треба брати без варіантів. Ідеальні умови. Можна брати, це коли
"Я в Україні жив в багатоповерхівці на Салтівці.
Яким чином мені все оце допомогло б з урахуванням відсутності своє розетки та відсутності нормальної публічної зарядної інфраструктури?" (с)
Зараз досить розвинена інфраструктура зарядних станцій, чи можна орендувати гараж, але це не ідеальні умови. Багато людей беруть, та користуються, навіть не маючи своєї розетки. Економія не так відчутна, але залишаються всі інші переваги, які я виклав в цьому пості
О какой экономии идёт речь, когда тачка, купленная на вторичке за 30к через 3 года стоит в половину меньше?)
Нет там на дистанции никакой экономии. Вообще.
Только в условиях наличия собственной зарядки с двух тарифным счётчиком это имеет смысл в виде второй машины исключительно по городу передвигаться.
О какой экономии идёт речь, когда тачка, купленная на вторичке за 30к через 3 года стоит в половину меньше?)
Нет там на дистанции никакой экономии. Вообще.
Подивимось через 3 роки. Є об'ективні підстави вважати, що цінопад завершився, і цього вже більше не буде. Китай досяг дна, ціни стабилізувались, в США пільги на Тесли відмінили. Технологічно зараз авто виходять не кращі, та не дешевше, ніж торік, чи 2 роки потому, то нема сенсу міняти на нове, досконаліше.
Все відносно.
Відносно Німеччини із публічною зарядною інфраструктурою все дуже погано.
Що АС зарядок не вистачає, що потужних DC зарядок.
В мене в радіусі 5-10 хвилин пішки щонайменше 4 публічні АС зарядки.
В радіусі 5-10 хвилин їзди ще щонайменше 3 DC зарядки з потужністю 120+кВт і ще декілька в процесі встановлення. Ці нові будуть взагалі потужністю 300кВт чи навіть 400кВт.
Тому я маю електричку єдиною машиною тут без своєї розетки, користуюсь лише публічними зарядками.
І на дальню дорогу немає ніяких проблем. Звісно, поки ти молодий і можеш цілий день не зупинятись, то будеш твердити, що електричка тебе змушує зупинятись, а то б ти ух! І їсти за кермом, не зупиняючись...
Але мені вже 40+ рочків. Мені дві зупинки по 30 хвилин на 800-900км дороги то в радість і я більш свіжий приїжджаю в пункт призначення, нехай і на годину пізніше.
Я виделив слова "постійно ", та "далекі". 1-2 рази на рік то не проблема, але коли потрібно кожен тиждень, тоді краще мати, мабуть, дизель, а не електричку.
Споживання на трассі значно вище, ніж в тянучках в місті. Ціна на комерційних заправках в рази більше, ніж від домашньої розетки. Тобто плюси майже зникають, залишаються лише незручності, які можна перетерпіти раз-два, але навіщо на постійній основі?