Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Ф'ям, зараз читаю про академію, гадаю, що і тобі буде цікаво, так само якісно написано.
Авжеж! Автор Новік, як розумію, а назва? :)

Я якраз кинула читати "Інша дружина" Ганни Завгородньої. Усі книги неї цікаві, але ця! :рл: :-) Відтворює менталітет жінок близького Сходу типу Турції. Гареми, султани.. (хоча дія відбувається в вигаданому світі, але оце і уся "фентезійність :незрозумію: ). Нагадує Роксолану і її "кар'єру". Ще й трилогія :-)

В Голівуді засилля Раків, Овнів, Левів і Тельців. І Скорпіонів.
Не полінувалася і усіх перерахувала :рл: :-)

Барани - 17
Бики - 12
Близнюки - 12
Раки - 15
Леви - 15
Діви - 9
Терези - 11
Скорпи - 12
Стрільці - 3
Козероги - 13
Водолії - 11
Риби - 6

Нарешті зважилася на Колгосп тварин
Здивувалася перекладу. Як, думаю, можна було угледіти слово "колгосп" в "Animal farm" :rolleyes:Виявилося, там ціла історія..

**
Один із найвпливовіших письменників XX століття Джордж Оруелл 77 років тому подарував українцям свою книгу "Animal farm".

Ще до того, як цей твір приніс йому світову славу, пан Оруелл відгукнувся на прохання українських біженців у зруйнованій війною Європі і, відмовившись від гонорарів, дав згоду на переклад і навіть фінансово сприяв друку книги українською мовою.

Молодий український інтелектуал Ігор Шевченко вирішив відійти від дослівного перекладу назви та замість слова "ферма" використав слово "колгосп". Таким чином, в українському перекладі казка-антиутопія стала називатися "Колгосп тварин", тоді як рос.мовні читачі знають цей твір під назвою "Скотний двір". Видання "Колгосп тварин" стало першим перекладом "Animal farm" з англійської.

Деякі дослідники вважають, що один із героїв "Скотного двору" фермер Джонс не випадково має таке ж прізвище, як і британський журналіст Гарет Джонс - один із західних репортерів, які особисто отримали свідчення про Голодомор 30-х років в Україні.

Доля тиражу в 5 тис. примірників "Колгоспу тварин", що вийшов в серпні 1947 року в українському видавництві "Прометей" у Німеччині, була нелегкою. Американська військова адміністрація намагалася конфіскувати тираж, вважаючи видання пропагандою. Частину вилучених книг було за домовленістю з репатріаційною комісією СРСР передано радянським військовим і, вочевидь, знищено.

Але завдяки винахідливості біженців книжок уціліло достатньо, щоб вони дійшли до читачів і навіть стали частиною навчальних програм для українських дітей у табірних школах.
Згодом книги з промовистим малюнком на обкладинці роз'їхалися по всьому світу разом із українцями.

Примірник українського перекладу "Скотного двору" є також у Британській бібліотеці в Лондоні, яка володіє однією з найповніших колекцій українських книг у світі.

Не полінувалася і усіх перерахувала :рл: :-)

Барани - 17
Бики - 12
Близнюки - 12
Раки - 15
Леви - 15
Діви - 9
Терези - 11
Скорпи - 12
Стрільці - 3
Козероги - 13
Водолії - 11
Риби - 6
Вот здорово, я сам хотів підвести статистику.
Овни вони завжди люблять іти напоказ.
Леви те саме.
А шо там робить стільки Раків це треба встановити.
І чомусь найменше Стрільців, які теж не проти дати джазу.

Вот здорово, я сам хотів підвести статистику.
Овни вони завжди люблять іти напоказ.
Леви те саме.
А шо там робить стільки Раків це треба встановити.
І чомусь найменше Стрільців, які теж не проти дати джазу.
Вибірка не репрезентативна! :увага: Де багато інших зірок? :) Треба хоча б тисячу осіб :)

Добре пам'ятаю, що зірка радянського кіно Андрій Миронов - Риби. Здавалося б, повинен бути інтровертом-інтровертом :) Але нічого подібного, такий феєричний.
В кіно 70-их він грав інтровертні ролі.
Ну і далі також.

В кіно 70-их він грав інтровертні ролі.
:угу: Багатогранний. Але широку популярність йому принесли все-таки комедійні ролі. Як казала актриса похилого віку в якомусь фільмі: "Є актори з каскадом, а є без каскаду". Цей був з :)

:угу: Багатогранний. Але широку популярність йому принесли все-таки комедійні ролі. Як казала актриса похилого віку в якомусь фільмі: "Є актори з каскадом, а є без каскаду". Цей був з :)
Але всі коміки хочуть грати драматичні ролі. Ось Папанов потім теж грав драматичні ролі.
Джим Кері в другій половині карʼєри змінився до навпаки.

Доброго ранку! Несемо добро :кава:

OIG1.webp

Я б не порівняла. Мені трохи (лише трохи) нагадало Ролдугіну Моя руда проблема.
Хоча може і є схожість. Я ж про Поттераине читала, лише дивилася перший фільм і то дуже давно, тож мало що пам'ятаю, а дечого і не знаю взагалі. Хоча зараз пригадала одну схожість. Може і ще щось є.
Ф'ям, а ти читала про Гаррі Поттера?

Ролдугіну Моя руда проблема.
Яка класна книжка :любов:
Ф'ям, а ти читала про Гаррі Поттера?
Десь 4 книги. А кінець не читала і навіть не дивилася, бо його зміст став відомим і він мені не сподобався 🙄

Зараз стала читати трилогію, про яку була така рецензія: "скільки же шлаку доводиться перелопатити, щоб нарешті знайти книгу з оригінальним сюжетом!" :)

Назад
Зверху Знизу