Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Дзен буддисти слідують правилу "Захотілось поспати - поспав, захотілось поїсти - поїв".:перекур:
А як сьогодні нема де взяти їжу?
І я не знаю такого правила буддистів щодо захотілося, а от про терпіння - знаю.

Ось тому я і розказую якшо хтось не знає.
В дзен все що приходить в теперішньому часі усе і треба відразу реалізувати. Смисла з ним боротись немає.
Ну... таке собі правило. Якщо комусь захочеться ***** іншу людину, то треба це зробити?

Мабуть про терпіння це не про дзен-буддістів, а тільки про буддістів. Але про терпіння я знаю точно. Принаймні про виховання в собі такої якості. Цьому вчать учнів, які тільки з'явилися в монастирі.
А тоді може, як вже навчаться бути терпеливими, то тоді може і інше, як ото робити що хочеться. Хоча навряд чи це стосується монахів.
Я не можу це пояснити. До цього треба прийти.

Може бот пояснить, в нього терпіння безкінечне.:D
Та я розумію про що ти. Але щоб так робити, людина має бути певного рівня розвитку і таки дотримуватися правил. Хоча для неї то не правила, а розуміння як має бути і звичайний спосіб життя.
Просто сказати людині, яка раптом вирішила стати дзен буддистом, що вона має робити все, що хочеться, то не правильно :)

Основне правило не йти проти себе. Твоя природа сама тебе веде, ось і все.

Практики монахів - це дорога щоб почати розуміти світ більше ніж пересічні люди.
Ну, знаєш, моя природа багато куди може завести. Наприклад лінуватися і цілий день лежати на дивані. Але це не корисно для здоров'я. Тож різні корисні речі я роблю всупереч своїм бажанням, так само, як роблю багато шкідливого, тому що мені це зараз хочеться.
А хіба дзен-буддисти не мають все сприймати спокійно? Як от наприклад відсутність цієї шоколадки. Чи вони мають почати бігати по селу, щоб їх здобути? :D хоча якщо то їм хочеться так робити, то значить норм, вписалися у правила :)

Піду мабуть спитаю бота чим відрізняються буддисти від дзен-буддистів :)

Ну і шо. Тобі ж треба на практиці зрозуміти що корисно а що шкідливо. В один день можна прийти що так набридне шкідливий ефект що зовсім іншими речами почнеш займатись, протилежними. Зі мною якраз так і було.
Ну, до декого дуже пасує приказка "горбатого могила спрямить".

Ну да. Я так довалявся на дивані і напхався всім можливим, що уже край настав. Ну я після цього поміняв ситуацію.
У мене бувають аскетичні періоди, але ліниві теж і тепер бувають. Тому що це все проявлення життя в усіх формах.
Але багато хто з людей, розуміючи, яку шкоду наносять погані звички, все одно не можуть їх позбутися. Тобто справа не просто в розумінні.

Ну і що? Може він Овен, в нього його коло сансари тільки почалося. Хай дійде хоча б до Скорпіона.:D
Ти хочеш сказати, що знаки показують рівень розвитку? )))
Я про твою фразу:" В один день можна прийти що так набридне шкідливий ефект що зовсім іншими речами почнеш займатись, протилежними."
Це може статися в іншому житті. Тож хочеш сказати, що не треба боротися із цим, а просто робити те, що хочеться і далі наносити шкоду організму?

Назад
Зверху Знизу