Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Не знаю, для мене існує лише одне свято - Новий рік :)
Це ж насправді свято ні про що, теж махровий совок. 1 січня рік тільки формально починається. Китайський більш осмислений, кожен раз в інший день лютого, там цикли міняються. Астрономічний взагалі 21 березня. А так в кожної людини ще свій солярний новий рік, ну тут порядок, бо це день народження.

Трапився в українській групі пост про іноземні імена, у коментах почали обговорювати також і по батькові. Пишуть, що дійсно по батькові зараз не обов'язкове. Хтось приводить аргумент, то закордоном такого нема, то й нас не треба, що це пережиток. Хтось пише, що то не українська традиція, а рос, і їм тут же заперечують, що князів Київської Русі називали і по батькові, ще й онуків згадували, в тому ж Слові о полку...
Як ви ставитися до того, щоб по батькові не використовувати?

А чим вихідний тобі заважає? :)
Вихідний у цей день - це заклик на державному рівні до проведення і організації будь-яких заходів. З урахуванням звідки з нами залишилося це "свято", то нафіг він потрібен.

Це ж насправді свято ні про що, теж махровий совок. 1 січня рік тільки формально починається. Китайський більш осмислений, кожен раз в інший день лютого, там цикли міняються. Астрономічний взагалі 21 березня. А так в кожної людини ще свій солярний новий рік, ну тут порядок, бо це день народження.
Мені не обов'язково, щоб воно святкувалося 1 січня, я згодна на язичницьку дату. Мені просто подобається атмосфера свята. З дитинства приємні спогади, тож ті емоції завжди спрацьовують :)

Мені просто подобається атмосфера свята. З дитинства приємні спогади, тож ті емоції завжди спрацьовують
Ну так в святкувальників любого радянського свята ті ж самі аргументи.

Вихідний у цей день - це заклик на державному рівні до проведення і організації будь-яких заходів. З урахуванням звідки з нами залишилося це "свято", то нафіг він потрібен.
А, ти з цієї позиції... Коли я працювала в торгівлі (а я пропрацювала там багатенько років), у нас це не було вихідним днем, тож я постійно забуваю, що це вихідний, і кожен рік налаштовуюся виходити на роботу :іржач: добре, що хоч співробітники попереджають. Та я взагалі за календарем не слідкую, і мабуть таки колись трапиться випадок, що припруся у якийсь святковий вихідний на роботу, скільки разів таке було, що дізнавалася випадково, бо хтось про це розмовляв :іржач:

Ну так в святкувальників любого радянського свята ті ж самі аргументи.
А я не про них, а про себе. Що в мене є одне свято. Сподіваюся одне я можу собі дозволити? :іржач: Ну, от буде ще одне - День Перемоги над ****ою.
І це зовсім різне. Я писала про те, що люди святкують і старі, і нові дати. А я не проти теоретично, щоб новий рік святкувався в якийсь інший день. Я не прив'язана до конкретної дати чи події :)

А, ти з цієї позиції... Коли я працювала в торгівлі (а я пропрацювала там багатенько років), у нас це не було вихідним днем, тож я постійно забуваю, що це вихідний
Продавала конхфети?

А я не про них, а про себе. Що в мене є одне свято. Сподіваюся одне я можу собі дозволити? :іржач: Ну, от буде ще одне - День Перемоги над ****ою.
Це буде осмислене однозначно. Через 100 років по моєму любе свято вже на автоматі, а зв'язку з реальністю немає уже. Якийсь там День Подяки, чи День взяття Бастилії - люди давно асоціації втратили.

Просто день щоб наїстись і напитись до відвалу - навіщо його чекати пів року? Влаштуй собі в любий день, да і все.

Книга Сандерсона "Архів Буресвіта" тепер є українською 👍

Просто день щоб наїстись і напитись до відвалу - навіщо його чекати пів року? Влаштуй собі в любий день, да і все.
Я не люблю застілля. Я тобі кажу про атмосферу свята. І це має бути не лише в мене один день. Коли святкують усі - то ж зовсім інше, тоді бачиш свято скрізь. На вулицях новорічні ліхтарики, іграшки, музика, всі веселяться... Телевізор я не дивлюся, тож фільми які там показують, вже не варіант, але хочеться їх дивитися на компі саме в той час. Ось зараз про Різдво не хочеться, а тоді - хочеться.
Тобто це просто привід влаштувати красиве і приємне свято :)

Я не люблю застілля. Я тобі кажу про атмосферу свята. І це має бути не лише в мене один день. Коли святкують усі - то ж зовсім інше, тоді бачиш свято скрізь. На вулицях новорічні ліхтарики, іграшки, музика, всі веселяться..
Насправді нікого не бачиш. Бо на свято всі кудись звалюють і стає пусто.

Назад
Зверху Знизу