Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
"Маша або Постфашизм" не читала? :)
Ні. Зараз почитала, про що там.

Четверте тисячоліття. Журналіст «Голосу Рейха» несподівано закохується в самку стора — істот, які мають людське тіло, але яких не вважають за людей, — і стає на шлях боротьби за право сторів називатися людьми. Але чи вдасться герою і його соратникам врятуватися від постфашистів? Вони втікають від переслідування в гори, де на них чекають страшні та романтичні пригоди і вічна туга за людською рівністю та свободою.

В гостросюжетному футуристичному романі відомого українського письменника стрімка інтрига й вражаючі сцени поєднані з боротьбою ідей та сильним гуманістичним пафосом. Це перший в Україні інтелектуальний трилер про витоки людської жорстокості.

**

:eyecrazy: Дуже цікаво. Доведеться прочитати :)

Ні. Зараз почитала, про що там.

Четверте тисячоліття. Журналіст «Голосу Рейха» несподівано закохується в самку стора — істот, які мають людське тіло, але яких не вважають за людей, — і стає на шлях боротьби за право сторів називатися людьми. Але чи вдасться герою і його соратникам врятуватися від постфашистів? Вони втікають від переслідування в гори, де на них чекають страшні та романтичні пригоди і вічна туга за людською рівністю та свободою.

В гостросюжетному футуристичному романі відомого українського письменника стрімка інтрига й вражаючі сцени поєднані з боротьбою ідей та сильним гуманістичним пафосом. Це перший в Україні інтелектуальний трилер про витоки людської жорстокості.

**

:eyecrazy: Дуже цікаво. Доведеться прочитати :)

Цікава, я паперову маю, у цього автора хороші антиутопії виходять.

чого ви зразу не сказали
які у ****у є плюси
зняла б тоді іще у дверях
труси
(с) Валерія Гуцало

Там на перетині двох вулиць, е старенька будівля, одна з тих, які мають історичне значення для Харкова. Раніше там була "Булочна" , навіть збереглись старі відбитки напису. Що тільки неперевиділа та будівля і тепер вона бачить війну. Під фундамент прилітіла ****стська міна і трохи провалила асфальт. Хтось обережно огородив, червоною стрічкою яму , як надіею на те, що зовсім скоро , коли скінчиться ці жахіття, її поремонтують і все знов буде, як раніше. Тепер тут кав'ярня. Що таке , людина без кави в наші роки? Заходиш в тепле приміщення, з нефарбованими стінами, випиваеш філіжанку капучино і вся напруга, увесь стрес від обьемів інформації нинішнього життя, йде геть . Серце калата , в очах з'являться трезвомисліе . Ні один прилад не живе нині без підзарядки , так і люди.
Я взяла , як завжди, велику чашку капучіно, з запашною молочною піною , без цукру. Поряд сиділи різні люди . Чоловік і жінка , років за 60 . Як же від них віяло...коханням . Вони були щасливі і веселі . Дівчата років 16, розмовляли ломаною Українською , так вільно, так голосно і гордо і знаете, вся аавярня їм заздрила і пишалась водночас. Чоловік біля 40 років , наче звичайний на вигляд. Слава богу , що мій погляд , почав обирати таких... він цілий час щось чиркав у альбомі ... Що? Він малював мене , краем ока я побачила риже волосся на малюнку . Я допила каву і вийшла , намагаючись не озиратись . Чому не підійшов? Дивний... вологе повітря обійняло моё обличчя і руки . Дивний день. Війна...

О, це ти правильно зробила, що показала вікторину без відповідей 👍 я думаю, що глипати, це теж саме, що кліпати :) Кліпати очима. Часто моргати.
Я взагалі выбрала варіант "влипати в історії ":D

А в другому варіанті, де образно глипають куртки, в мене асоціації, що куртки так ото на вітрі "хлопають". О! Так в рос є хлопати очима, тож мабуть це за аналогією..
Переглянути вкладення 13221335

Блін ну от як всі ті слова запам'ятати. Вже ж мозок не працюе так вправно. Я Італійський по 100 раз передивляюсь.
Ти сама вище чудово написала про "стрес від об'ємів інформації нинішнього життя" (с). Організм захищається від інформаційного навантаження.

Блін ну от як всі ті слова запам'ятати. Вже ж мозок не працюе так вправно. Я Італійський по 100 раз передивляюсь.
Я теж прочитала - і забула. І навіть кілька разів якщо зустрінеться, не запам'ятаєш. А якщо частенько - тоді так. Але всі ці слова і не треба запам'ятовувати, там багато діалектичних. Мені то просто з цікавості. А от ті, яких не вистачає для нормальної розмови, треба мабуть завчити. Як ото "одрук", не знала його раніше, але ж без нього зараз ніяк :D
Взагалі-то за останній рік вивчила зовсім мало слів: оцей же одрук, далебі (це на слух чула, а значення не знала), каптур (яке ще трохи забуваю, але з ним я склала віршика), ще може десь 5, навряд чи більше.
Книги добре в цьому допомагають, коли слово зустрічається не один раз, до того ж в контексті легше запам'ятати. Кілька років тому взнала чудове слово шалик. Так воно мені до душі припало! Це є книга про дівчину-шопоголіка, так от там вона із тим шаликом(шарфиком) носилася всю книгу :ги:

Останнє редагування:
Назад
Зверху Знизу