Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
photo_2025-10-26_11-19-08.webp

Невже я таки дочекалася цього моменту: він не доїв корм. Вчора штук п'ять гранул залишилося, а сьогодні ще більше. Але я стала досипати більше норми. Та ще може тому що режим збився.

Напудив у постіль. Там лежала газета, якою я його виховую по вухах, чую - шкребе її. Пішла забрати, а то він загрібає. Мокре покривало і ковдра. От і думай чого - чи газеті мстив, чи лоток час було міняти, чи не подобається, що я лоток підняла. Ну і ковдра для нього зваблива - пухка. І ці всі нововведення відбулися 1-2 дні тому, так що не знаю про що й думати.
Щойно побачила, що й подушка мокра, так що сходив мабуть сьогодні не вперше.
Натовкла носом. Тепер спить на дивані. Ніколи там не спав.

А ще він мене подряпав сьогодні. Я вже не знаю як з цим боротися. Отож газету порадили, та не можу ж я її носити постійно з собою. Розложила в різних місцях :-) Одне місце він вже знайшов ?
Та і не встигаю я, він же дряпається чи на ноги стрибає, чи за руки і волосся хапає мимохідь. Хапне - побіг. Єдине, що встигаю (не завжди) схопити за шкірку і потрусити, посварити, або ляснути по вухах рукою. Але він же відбивається. Плюс у нас ж неприємні процедури, і він тоді вже цілеспрямовано дряпає і кусає. Це вже нікуди не годиться, якщо він звикне, що так можна. І поки що не розумію як боротися. Ну хіба шо перестати з ним гратися, гладити і т.і.

В мого кота ( не кішки) був не один лоток. Пардон за подробиці, він пісяв у один, все інше - у другий. Ну був ще й третій, влітку на балконі.
Один з наповнювачем, інший - сітка на лоточку,.без наповнювача.
Це все вийшло само по собі. ?

_20251008_181023.webp

Колись впала з верху холодильника, високого. Спала на ньому і зверзлася. Боляче. Інколи дуже уважно стежить за холодильником, як це він її пиханув на підлогу. Хто там ?

А ще він мене подряпав сьогодні. Я вже не знаю як з цим боротися. Отож газету порадили, та не можу ж я її носити постійно з собою. Розложила в різних місцях :-) Одне місце він вже знайшов ?
Та і не встигаю я, він же дряпається чи на ноги стрибає, чи за руки і волосся хапає мимохідь. Хапне - побіг. Єдине, що встигаю (не завжди) схопити за шкірку і потрусити, посварити, або ляснути по вухах рукою. Але він же відбивається. Плюс у нас ж неприємні процедури, і він тоді вже цілеспрямовано дряпає і кусає. Це вже нікуди не годиться, якщо він звикне, що так можна. І поки що не розумію як боротися. Ну хіба шо перестати з ним гратися, гладити і т.і.
Треба сваритися, показувати що вам це не подобається. Вони насправді все розуміють. Коли підросте - стане спокійніший. Кошенята ж так граються одне з одним, тож він вважає вас своєю компанією.
Звичайно, коли вчасно стерилізувати - буде ще спокійніший.

Треба сваритися, показувати що вам це не подобається.
Думаєте я це не роблю? Він же наскочить і біжить далі. Або вкусить і чекає реакцію. І що я насварю, не заважає робити це знову.

Здається, помирилися з котом. Я була дуже-дуже сердита. Не дозволила залазити на себе. Хотів на груді спати, то зняла. Сидів, дивився на мене, а потім поліз під коліна спати.
Ось погодувала і займалася справами в кухні, а гратися не йшла. Він хвилин 10 потинявся і поліз спасти в коробку. Так і не хоче сам гратися. І я не буду, хай вчиться. Бо вирішив, що він тут головний ?
Сіла дивитися кіно, заліз на коліна і дивиться уважно в лице. І коли я заговорила з ним, тоді вже обережно поліз на ***** - чи проганятиму чи ні. Загалом став набагато тихішим після виховної програми, навіть їсти не дуже кричав.

Думаєте я це не роблю? Він же наскочить і біжить далі. Або вкусить і чекає реакцію. І що я насварю, не заважає робити це знову.
Напевно знаю що робите. Але майте терпіння. Дорослий кіт/кішка за інтелектом дорівнює приблизно трирічній дитині. А у вас дитина дитини.

Ну от - грали сьогодні дуже мало, значить в туалет за великими справами ходити не треба. Трясця! В мене просто немає слів! Я маю грати з котом, щоб він ходив у туалет, бо сам він грати не хоче. Це просто якийсь довбаний сюр.

Назад
Зверху Знизу