Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Re: Зазеркалье

он прав :угу: Но еще и налисники, а это уже блины с начинкой :)
Холодець зі свинячих ніжок, вареники з сиром[13], налисники [5], сир, капуста з олією, капусняк, "огірки" – розсіл огірковий, яєшня на маслі, сир зі сметаною, різні каші, борщ з рибою, локшина на молоці та інші пісні страви, в розумінні не м’ясні

Щтірліць їхаввК дантісту - зуббі віщєлківалі сараБанду:D

Сижу... жду... :збентежений: может уйти... :D

cb550d9825b34b1ed02f6386.webp

с начинкой? :дивитись: Не, ну, в принципе, почему бы и нет.. Но вот че-то так пишут... Хотя Википедии доверять нельзя :)
С начинкой, с медом, с маслом, с вареньем. Даже с конопляным молоком.
image.webp

:)

В Україні розпочалася Масниця (Колодій). В наш час відзначення цього свята перейняло багато російських традицій, які були нав’язані українцям в радянські часи. Зокрема, це звичай випікання млинців. Проте етнологи нагадують, що суто українським обрядом в це свято є ліпка вареників, які заправляли сиром, маслом і сметаною.

...Все-таки в українській традиції – це вареник, тому що він є не просто їжею, а символом місяця. Оскільки це жіноче свято, то ця вся масляна парадигма так чи інакше, але в контексті саме жіночої домінанти. Відповідно, в українців ритуальна страва і святочний символ – це вареник. Але також є згадки про те, що у нас смажили гречані млинці, які задобрювали смальцем.

Солярний знак проявляється в тому, що в неділю спалювали опудало зими Мару. Спершу її садовили на колесо (символ сонця), потім здіймали, палили, а попіл розвіювали. В такий спосіб немовби приносили в жертву цю ляльку, яка є уособленням зими, а попіл можна розглядати в ключі контагіозної магії, тобто запліднюючої.
..

• Це лайк!
Реакції: GR_

В наш час відзначення цього свята перейняло багато російських традицій, які були нав’язані українцям в радянські часи.
Масляница в совецкие времена? Ну... Могобыть-могобыть...

Та щаЗЗЗ! А то я не помню как моя бабця млинци пекла... Черниговская область еси шо.

та бабка могла и щи варить или плов внучку сделать - что с бабки, которая с этнологией не знакома, возьмёшь?
Вот тебе надо было бабке твёрдо сказать:
"Не буду есть *****ские блины, подавай вареники!" :)

Тока не рассказывай про древних славян, про блин как солнце - это всё выдумки славянофилов.

Холодець зі свинячих ніжок, вареники з сиром[13], налисники [5], сир, капуста з олією, капусняк, "огірки" – розсіл огірковий, яєшня на маслі, сир зі сметаною, різні каші, борщ з рибою, локшина на молоці та інші пісні страви, в розумінні не м’ясні

Вот це я розумію меню. Не те що тундра - напечуть гору тіста і радіють. :-)

с начинкой - это не блины, а налисники
Согласен. :)

та бабка могла и щи варить или плов внучку сделать - что с бабки, которая с этнологией не знакома, возьмёшь?
С этнологией мож и не была знакома, а вот с народными традициями... Хотя вареники с творогом(сыром, как она называла) тоже были канешно.

Назад
Зверху Знизу