Не змовляючись з тобою, теж несу прикол про вареники
- Ціля! Циляя! у тебе є два яйця?
- По-перше, я тебе чула з першого разу. По-друге, навіщо тобі два яйця?
- Хочу здивувати Моню.
- Яйцями?
– Хочу приготувати йому вареники з картоплею.
- І він шо, має здивуватися?
– Ну! Я ж ніколи не робила вареники.
- Ти хвалишся або заявляєш про свою ганьбу з нахабною, невинною фізіономією.
- Цилю, я про яйця запитала.
- Та ось поки дійде черга дивуватися Моне, ти здивувала мене вже двічі. Навіщо тобі яйця для вареників?
- Як навіщо? Для вареників.
- Ну і куди ти їх туди будеш засунувати?
- Ну у вареники!!!!
- Софа, в яку частину вареників ти засунуватимеш два яйця?
- У тісто.
– Тісто на вареники робиться без яєць. Сіль, вода та борошно.
- Шо і все?
– Ну.
- А в картоплю?
- У картоплю можна, але вистачить одного. Цибулю треба смажену у фарш.
- Шо, і фарш треба?
- Та ні. У сенсі в картоплю.
- А. А картоплю дрібно різати?
- Картоплю треба зварити і зробити пюре.
- Мммм, якщо я зроблю пюре, то це вже їжа. Навіщо її в тісто тоді засунувати.
- Ну, ти господиня чи де?
- А можна бути господинею... якось простіше?

- На Одеській кухні аби тільки не проходить. Тут своя циганочка з виходом.
- Цілечко, ну ти все знаєш, все вмієш... Я обіцяла Моню здивувати.
- Ось не треба було зайвого заливати. О! Ідея! Зроби заливний пиріг.
- Оооо, Цилю, я від одного слова "пиріг" вже в стресі, а тут ще прикметник "заливний". Як холодець чи що?
- Та ні. Це для тих, хто на кухні любить просто, але з вигадкою. Давай вари картоплю, смаж цибулину, я до тебе йду ... заливати.
- А яйця треба?
- Треба.
- Так у мене нема.
- Ну, я несу. Два яйця, трохи солі, трохи перцю, збити віночком. Кефір, можна стомлений, можна ряжанку, можна кисле молоко. Пів чайної ложки соди. І муки, як на оладки, щоб тяжко виливалося. І дві столові ложки рослинної олії. Ділимо кількість теста приблизно на дві частини. Одну частину виливаємо у форму, краще силіконову (не пригорить), потім викладаємо начинку (будь-яку), постарайтеся викласти рівним шаром, не доходячи до бортів і заливаємо другою порцією тесту. Зробіть проколи. Біля бортів тісто верхнього шару має з'єднатися із тестом нижнього шару. І в духовку. На 180 градусів, хвилин на 40. І ви здивуєте не лише Моню, а й себе.