До речі, щодо спілкування тих, хто воює. Це зараз дуже поширена маніпуляція, мовляв, хлопці воюють і розмовляють рос., то ви і їх змусите переходити на українську?
Зрозуміло, що людям важко перейти, а тим більше на війні. Коли вони в таких важких умовах, то ще й змушувати себе згадувати слова українською? Це додаткова напруга і я не з тих, хто вважає, що там таке треба робити примусово. Це стосується і всіх інших людей у їх побуті. Зараз взагалі багато людей живе у стресі, а робити щось з примусу - це ще більший стрес.
Але якщо людина приходить в чиюсь хату/ місце праці/ тему і т.і., де є певні правила, то порушувати їх свідомо - це не надто гарно.
Спілкування в цій темі українською - це мій внесок в розвиток мови. І я нікого не тягну сюди, щоб змусити тут перейти на українську.
А хто вважає, що я вчинила неправильно, скажіть як на ваш погляд має бути? От приносить сюди людина російську. Я маю запитати чи ця людина воює, і якщо так, то сказати - добре, пиши рос. А якщо ні, то вимагати перейти на українську? Чи як? Але як я вже сказала, потім прийдуть і інші юзери з привілеями. То краще я залишу одну вимогу на всіх. Бо інакше українську ми ніколи не повернемо.