Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Невдячний українською. Навіть дивно, що тутешній класний керівник ще не зробила зауваження))
Він вдячний. Але це я сама вимагаю критики))
І хто тут класний керівник? Якщо мова про мене, то можу зробити зауваження тобі, щоб ти свій сарказм тримала при собі. Це по-перше. По-друге, я прошу людей спілкуватися українською, а не слідкую за правильністю їх мови.
Якщо тобі щось не до вподоби, то у своїй темі тебе не тримаю, і це тобі дуже добре відомо.

І хто тут класний керівник? Якщо мова про мене, то можу зробити зауваження тобі, щоб ти свій сарказм тримала при собі. Це по-перше. По-друге, я прошу людей спілкуватися українською, а не слідкую за правильністю їх мови.
Якщо тобі щось не до вподоби, то у своїй темі тебе не тримаю, і це тобі дуже добре відомо.
Ковінькою її

Як сказав Трамп, що він Крим важає російським, тому що там російською розмовляють.
Л - логіка. :угу:
Англійці теж колись вважали, шо Америка їхня, бо англійською там розмовляють. (не через це, звичайно, - жартую). Але факт такий був, англійці так вважали, і що? Не допомогло :ги:

Що на вечерю?

У нас була вчителька фізики, сувора, але її поважали, і уроки в неї були цікаві. Так от вона іноді порушнику дисципліни жартома казала: зараз як ковінькою наверну! :D Ходила вона з нею - з ковінькою.

Останнє редагування:
А не пізно для вечері? :D хоча я мабуть таки ще поїм. Пшеничну кашу. Гарну крупу купила - жовту, мені така подобається. Бо зараз Артеком що тільки не називають, а насправді звичайна крупа. Може й це не справжній Артек, але така як мені треба. Вона якось зникла з магазинів, позаминулого року я її вже на ринку купувала, не розважену, а більше ніде не траплялася. Та ось завезли у село. Не знаю чи в Харкові теж з'явилася.

Та ні. Це питання оточення. Якщо усі навкруги розмовляють якоюсь мовою, то людина мимоволі звикає і через деякий час вже й думає цією мовою. Тільки щоб і вдома було так само.

Ну ось уявимо собі дивовижне: твій чоловік україномовний. Усі на вулицях, в установах, крамницях розмовляють українською. Який у тебе шанс залишитися рос.мовною? :)
Я достатньо читала про розвиток дитини і пов'язаних с тим речей. Це біологія, чи фізіологія. Як хочеш називай.
Сперечатися не бачу сенсу)) Я теж не фахівець.
Але як іноді слухаю деяких українських діячів. То смішно. Навіть не тільки словниковий запас поганий, постійни русізми, а ще наголоси та все таке інше)))
PS
Ще не бачила у Харкові україномовних людей. Точніше - українодумаючих)))
Багато розмовляють українською, бо це зрозуміло наразі тренд. Але...)))
Майже впевнена, що більшість в цій темі теж з народження російськомовні, або суржико мовні

Останнє редагування:
Дуже смішно коли бачила не один випадок, що людина в звичайному житті вся така виключно державною мовою говорить. Та дуже непогано. Але раптом щось форс-мажорне, сварка та таке інше. І ось тоді на таком чистом русском с хорошим матом)))
І куди в той час ховається українська від тієї людини?))))

Дуже смішно коли бачила не один випадок, що людина в звичайному житті вся така виключно державною мовою говорить. Та дуже непогано. Але раптом щось форс-мажорне, сварка та таке інше. І ось тоді на таком чистом русском с хорошим матом)))
І куди в той час ховається українська від тієї людини?))))
Ото ж я їм нагадую весь час шоб лаялись теж по нашому. Поки шо забувають в стані афекту.

Так, про тебе)) Але не хотіла ображати. Здається - класний керівник, це не образа.
Це жарт. Вибач))
Ніяк не можу вирішити: або я дуже погано жартую, або навпаки дуже добре.
Люди ображаються.
Коли жартують середнє, людям звичай пофіг))))

Останнє редагування:
Вона смішна. Лайка.
Так, це проблема :) Лайка українською не образлива. :незнаю: :-) Недарма усі (гаразд, не усі, знов глобалізм! :іржач:) були змушені в якості лайки запозичити рос.мати.
Ото ж я їм нагадую весь час шоб лаялись теж по нашому. Поки шо забувають в стані афекту.
А ти як лаєшся? ) Якби теж не "ковіньками" :D

Майже впевнена, що більшість в цій темі теж з народження російськомовні, або суржико мовні
Та я ж пропонувала уявити собі таку "сферичну в вакуумі", тобто абсолютно несправжню, ситуацію. Шо, припустимо, ти вийшла заміж не за харків"янина, а за львів"янина. І там, припустимо, мешкаєш 15 років. Усі навколо розмовляють. :)
Мені здається, ти теж почнеш навіть думати українською через деякий час.

Я достатньо читала про розвиток дитини і пов'язаних с тим речей. Це біологія, чи фізіологія. Як хочеш називай.
Сперечатися не бачу сенсу)) Я теж не фахівець.
Але як іноді слухаю деяких українських діячів. То смішно. Навіть не тільки словниковий запас поганий, постійни русізми, а ще наголоси та все таке інше)))
PS
У центрі Харкова є будинок із табличкою:
Гайдамака Петро Данилович (12 липня 1907, сел. Іванове, Краматорська волость, Ізюмського повіту Харківської губ. (нині Донецька обл.) - 7 вересня 1981, Харків) - композитор, диригент, музично-громадський діяч.
Диригент Харківського облрадіо (1938-1941), директор Харківського театру опери та балету (1941-1946), художній керівник Харківської філармонії (1951-1967). Був головою Харківського відділення Спілки композиторів УРСР (1949-1981). 3аслужений діяч мистецтв УРСР (1967), народний артист УРСР (1977).
Це був дідусь моєї найкращої подруги, яка теж була Гайдамака.
Їхня сім'я говорила приголомшливою українською мовою. Вони всі й думали українською. Моя подруга теж україномовна. Ніякого суржику.
Тож і в радянські часи в Харкові були сім'ї, які берегли свою мову і традиції.

Назад
Зверху Знизу