Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Доброго ранку! Будемо з добром:кава:

533245145_1827269168222120_1383147857522167489_n.webp

Вчора раптово натрапила на фільм ,,Моді,,. Ітан Хоук в одній з головних ролей.
Про канадську жіночку, яка народилася на початку 20 сторіччя і в дитинстві в неі виявили ревматоїдний артрит чи щось таке ж болюче для суглобів.
Це реальна людина...
Вона почала малювати у стилі примітавізм, проживая нелегке життя на остріві , болячка її зжирала. Особисте життя було травматичне....
Одну її картину ,,Три чорні коти,, хтось купив у 60-ті роки. ( вона жила бідно, але стала знаменітостю остріва у Канаді) за 10 доларів. Дорого...як для неї здавалося.
Зараз її примітивних кошаків 😊 продали за 22 тисячі доларів.
Малювала на картонках, фанерках, стінах , дверях, вікнах в малюсенькому будиночку.
Фільм нелегкий, але чудовий...
В правому ніжньому кутку фото реальної художниці...
_20250821_122019.JPG
_20250821_121955.JPG

Останнє редагування:
Я придумала чудове ім'я для кота. Цьом :ги: Але для тайського воно, як на мене, не годиться. То для простого :)

Я оце дивлюся - стільки кошенят-дівчаток! Самі дівчатка! Може це знак, що скоро війна скінчиться? А що там з новонародженим людьми, хтось знає статистику?

Я придумала чудове ім'я для кота. Цьом :ги: Але для тайського воно, як на мене, не годиться. То для простого :)
А як виглядає тайске ім'я? Схоже на кітайскі? Ну як Си Лінь, чи Ван Хой Є?:) Може з цім "Цьом" так погратися "Цьом У Ніс" :)

На вулиці :,, Цьом, Цьом, Цьомику! Ну де ти ? Йди вже до мене!,, - ,, та я не вам , чоловіче , йдіть собі, куди йшли,, - може бути й таке. 😁
Я жартую, але колись був у мене випадок у кондитерському. Цукерки були у продажі з назвою ,,Любімі,, ( перепрошую , але це було ще за радянських часів, назва на російській мові). Кажу продавчині, щоб зважила мені триста грамів ,,любімих,,. Вона мені - ,, тю, а звідки я знаю, які це у вас!,,. Я ошелешилась, кажу - так на ценніку назва така написана. Вона каже - та ви шо....новенька була продавчиня, ще не в курсі усього асортименту.

На вулиці :,, Цьом, Цьом, Цьомику! Ну де ти ? Йди вже до мене!,, - ,, та я не вам , чоловіче , йдіть собі, куди йшли,, - може бути й таке. 😁
Я жартую, але колись був у мене випадок у кондитерському. Цукерки були у продажі з назвою ,,Любімі,, ( перепрошую , але це було ще за радянських часів, назва на російській мові). Кажу продавчині, щоб зважила мені триста грамів ,,любімих,,. Вона мені - ,, тю, а звідки я знаю, які це у вас!,,. Я ошелешилась, кажу - так на ценніку назва така написана. Вона каже - та ви шо....новенька була продавчиня, ще не в курсі усього асортименту.
Колись, коли ще касети з фільмами брали у прокат, я працівницю пункту видачі ошелешила запитанням "У вас є коханець?" Я мала на увазі фільм "Коханець"("Любовник" тоді) Але треба було бачити її очі і очі оточуючих:D

Останнє редагування:
Я колись шукав у прокаті фільм "Брудні принади" з Одрі Тоту. Так у Дитячому світі натомість запропонували фільми для дорослих :зуби:
Ми маємо завтра закінчити картоплю. Вже вся викопана, але не встигли усю позбирати, то буду вночі у вікно сторожувати, щоб не поцупили :-)
Ну як, не поцупили?
Ми теж викопали сьогодні.

Останнє редагування:
А як виглядає тайске ім'я? Схоже на кітайскі? Ну як Си Лінь, чи Ван Хой Є?:)
Ні, просто у мене такі асоціації. Тайський - це ж породистий кіт (хай навіть лише забарвленням), то хочеться ім'я не дуже простяцьке. Навіть не так. Хочеться, щоб ім'я відображало характер, яким я його уявляю. Цьом - прикольне ім'я, але для звичайого милого котика, від якого нічого особливо не очікуєш. Я наразі тримаю у загашнику ім'я Макс :-) Але це не остаточно :)
Хоча мені все ж таки дуже хотілося б і чорного бенгала. На олх віддають таке, від невідомого батька. Але то в іншому місті і дівчинка.

Все, придумала ім'я, яке пасує тайському. Аніс.
Хоча зменшувальне так собі.

****. Велично і майже по тайські

Розчарувалася я в тайських котах з олх. Навіть ті, які продають по 5 тис., то не тайські. Що вже казати про безкоштовних чи впійманих на вулиці. Тобто мене влаштовує напівтайські, але ж якщо подивитися фото батьків, то батьки більш пухнасті, ніж треба. А я ж обрала тайську не лише через красу, а й через хутро, яке майже не линяє, через "говорливість", розумові здібності і бажання скрізь супроводжувати власника. А в результаті можна взяти таке, що має вигляд тайської, а там британець чи балінез :rolleyes:

З іншими породами таких складнощів нема. Якщо це британська, то її видно, навіть якщо напів. І зводять її теж з британським, не з мейкуном же. Принаймні якщо свідомо.
А забарвлення колор-пойнт є не тільки в тайської, а ще у 14 порід. Так власники ще й не знають про це. Зводять британську з невським, а продають кошенят як "сіамських" :рл:
:ганьба:

Назад
Зверху Знизу