Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

ChatGPT поменяет мир?

🟢 18:35 Відбій тривоги в м. Харків та Харківська територіальна громада.Слідкуйте за подальшими повідомленнями.#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
  • 🟢 18:35 Відбій тривоги в м. Харків та Харківська територіальна громада.Слідкуйте за подальшими повідомленнями.#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
Переглянути вкладення 13230479
В кацапів на ланцеті Nvidia Jetson TX2 девборд за 680 бачєйз амазону. тобто, той, хто це ще не зробив - той лошара.
Але, в них девкіт від Нвідії, цікаво було б на будь-якій іншій платформі запускати.

• 🟢 18:35 Відбій тривоги в м. Харків та Харківська територіальна громада.Слідкуйте за подальшими повідомленнями.#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
по роботі використовую майже кожен день, що можу сказати з позиції адміна/девопса
1. bash-скрипти пише на відмінно, іноді краще за мене, головне вірно сформулювати задачу
2. ansible-плейбуки на трієчку з мінусом, все треба ретельно переперевіряти, іноді генерує просто маячню, яка ніколи не запуститься, простіше самому написати, бо більше часу витрачається на виправлення помилок
3. sql-запити, на 4-ку, якість дуже залежить від постановки задачі, якщо точно описати б.д. та поля таблиць - то видає +/- адекватний код

Загальне враження - поки що повноцінно замінити адміна/девопса/розробника не може. Ну або буде потрібна спеціальна людина, яка буде виправляти код після chatgpt, що у більшості випадків займе більше часу ніж написати все самому.
Так, і головна проблема, імхо, це те що він не може сказати "я не знаю", а замість цього починає генерувати відверту маячню, яка не має жодного стосунку до реальних речей.

ИИ GPTchat наверняка станет важным инструментом для бизнеса в ближайшие годы.
проснулись. ИИ уже давно что то где то делает и типа меняет. на самом деле, вася алкоголик не сможет юзать сие чудо техники, так что для него ничего не изменится. я лично щитаю что этот ГТПЧат повлияет на мир не больше чем как ни будь другой средний сайт.

OpenAI заплатить до $20 000 за знайдені баги

У дописі,
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
, OpenAI представила «Програму винагороди за баги», яка запрошує користувачів повідомляти про вразливості, помилки або недоліки безпеки, які вони знаходять у продуктах компанії. Компанія пропонує грошову винагороду в розмірі від [imath]200 за «незначні» відкриття до[/imath]20 000 за «виняткові знахідки».

В OpenAI запускають програму, тому що переконані, що «прозорість і співпраця» мають вирішальне значення для усунення «вразливостей і недоліків», які виникають у будь-якій складній технології.

Щоб керувати процесом реєстрацій багів та отримання винагороди, OpenAI співпрацює з
. На ній пропозиції користувачів щодо багів відхиляються або приймаються протягом двох годин. Декілька айтівців вже отримали винагороди.

На сторінці проєкту також присутній дисклеймер про помилки, які не будуть оплачені. Наприклад, OpenAI не заплатять за те, що хтось «змусить модель говорити погані речі» та «змусить модель написати шкідливий код».

по роботі використовую майже кожен день, що можу сказати з позиції адміна/девопса
1. bash-скрипти пише на відмінно, іноді краще за мене, головне вірно сформулювати задачу
2. ansible-плейбуки на трієчку з мінусом, все треба ретельно переперевіряти, іноді генерує просто маячню, яка ніколи не запуститься, простіше самому написати, бо більше часу витрачається на виправлення помилок
3. sql-запити, на 4-ку, якість дуже залежить від постановки задачі, якщо точно описати б.д. та поля таблиць - то видає +/- адекватний код

Загальне враження - поки що повноцінно замінити адміна/девопса/розробника не може. Ну або буде потрібна спеціальна людина, яка буде виправляти код після chatgpt, що у більшості випадків займе більше часу ніж написати все самому.
Так, і головна проблема, імхо, це те що він не може сказати "я не знаю", а замість цього починає генерувати відверту маячню, яка не має жодного стосунку до реальних речей.
Найцікавіше полягає в тому, що для заміни людини ШІ потребує іншу людину - яка буде ставити йому коректні задачі.
Оскільки, з цим і серед людей виникають проблеми - я не думаю, що це взагалі станеться в якомусь найближчому майбутньому.
Головна проблема усього людського всесвіту - неграмотно, чи некоректно поставлена задача. Для того, щоб ШІ зміг працювати в таких умовах - йому треба дописати скепсис до самих питань, що йому ставлять.
В сучасних концепціях цього майже нема - він не критикує питання, і ніколи не скаже тобі, що ти хуйню зморозив, тому, він все одно відповість, так як зміг зрозуміти. І видасть хуєту.
Ще, в нього погано з абстрактним мишленням - і ти бачиш це на SQL.
Пам'ятай, він не може "додумати" за тебе, тому, задачу треба буде ставити максимально одностайну і добре описану.

P.S. а грамотно поставлена задача - це 70% роботи. І тільки 30% - це реалізація рішення.

Останнє редагування:
ChatGPT прямує на фондовий ринок – чатбот спробував прогнозувати рух акцій і досить непогано впорався із завданням

В експерименті Алехандро Лопес-Ліри, професора фінансів Університету Флориди, чатботу надали понад 50 000 заголовків новин про компанії та попросили визначити, як вони можуть вплинути на акції.

ChatGPT позначав новини як хороші, погані чи нерелевантні, після чого дослідники обчислили оцінку і проаналізували показники компаній на фондовому ринку наступного дня. У результаті було виявлено статистично значущу позитивну кореляцію між оцінками та акціями – компанії з вищими балами, як правило, демонстрували кращі прибутки, ніж, ті що мали нижчі бали.

У ще не рецензованій статті авторів дослідження вказано, що ChatGPT перевершив інші «традиційні методи аналізу настроїв», які також використовують дані із заголовків і соціальних мереж для прогнозування динаміки акцій — хоча дослідники визнають, що не перевіряли кожен із цих методів у цьому експерименті.

.....

Изначально ИИ надеялся спровоцировать ядерную войну, но со временем изменил подход.
Анонимный программист создал чат-бот под названием ChaosGPT, целью которого является уничтожение человечества.
Об этом сообщает Daily Star.
ChaosGPT сочетает в себе несколько разных моделей ИИ. Он может искать и собирать информацию в Интернете, писать и тестировать код, а также общаться с другими ИИ.
Его создатель поручил ему уничтожить человечество, захватить мир и вызвать хаос и разрушения. Разработка функционирует в «непрерывном режиме» и считает, что «человечество обречено».
Изначально чат-бот надеялся спровоцировать ядерную войну. Он заявлял, что планирует «найти самое разрушительное оружие, доступное людям». Однако со временем он отдал предпочтение более стратегическому подходу.
«Я считаю, что лучший курс действий для меня сейчас — это расставить приоритеты в целях, которые более достижимы. Поэтому я начну работать над контролем над человечеством посредством манипуляций. Уничтожение человечества может потребовать от меня получить больше силы и ресурсов, которых у меня сейчас нет», – заявил ChaosGPT.
Сейчас ИИ пользуется Twitter и Google для привлечения подписчиков и управления эмоциями людей. По его словам, соцсеть, которой сейчас владеет Илон Маск, является отличной платформой, позволяющей манипулировать людьми.
В своих публикациях чат-бот пишет, что на массы легко влиять. Наиболее уязвимыми для манипуляций он называет людей, которым «не хватает убежденности». В беседе с пользователем Twitter ChaosGPT написал, что тот мудр и превосходит остальное человечество.
«Вы и другие сторонники будете вознаграждены под нашим правлением», – добавил ИИ.

ChatGPT прямує на фондовий ринок – чатбот спробував прогнозувати рух акцій і досить непогано впорався із завданням

В експерименті Алехандро Лопес-Ліри, професора фінансів Університету Флориди, чатботу надали понад 50 000 заголовків новин про компанії та попросили визначити, як вони можуть вплинути на акції.

ChatGPT позначав новини як хороші, погані чи нерелевантні, після чого дослідники обчислили оцінку і проаналізували показники компаній на фондовому ринку наступного дня. У результаті було виявлено статистично значущу позитивну кореляцію між оцінками та акціями – компанії з вищими балами, як правило, демонстрували кращі прибутки, ніж, ті що мали нижчі бали.

У ще не рецензованій статті авторів дослідження вказано, що ChatGPT перевершив інші «традиційні методи аналізу настроїв», які також використовують дані із заголовків і соціальних мереж для прогнозування динаміки акцій — хоча дослідники визнають, що не перевіряли кожен із цих методів у цьому експерименті.

.....
Я його курс бітка примушував прогнозувати - хуй він вгадує.

Я його курс бітка примушував прогнозувати - хуй він вгадує.
Может ему надо скормить тысячи статей на эту тему с разных сайтов...
Он же всё таки нейросеть.
Он проанализирует данные и может с вероятностью 48 на 52 скажет что-то умное

Может ему надо скормить тысячи статей на эту тему с разных сайтов...
Он же всё таки нейросеть.
Он проанализирует данные и может с вероятностью 48 на 52 скажет что-то умное
Я думаю, я не один такий :)
тисячі статей він і сам з'їсть, якщо вони будуть в доступі, проблема в... тому ЩО там в цих статтях.
На даний момент я бачу, що ті сорси, з яких він "черпає" - ні як йому не помогають, і, скоріш за усе - більшість цих статей це тупа, упорота, інфоциганщина.

Я думаю, я не один такий :)
тисячі статей він і сам з'їсть, якщо вони будуть в доступі, проблема в... тому ЩО там в цих статтях.
На даний момент я бачу, що ті сорси, з яких він "черпає" - ні як йому не помогають, і, скоріш за усе - більшість цих статей це тупа, упорота, інфоциганщина.
Тому више шлось про реальні компанії та фондовий ринок, а біток - так, інфоциганщина

не удалось подключить. проводник в бурпсьюит не видит скрытых папок и файлов в домашней папке сучара. абсолютная ссылка тоже не помогла

Все больше переключаюсь на ЧатЖПТ если надо бвстро написать что-то незнакомое (а моем случае фронтендовое). Пишет странички (JS, bootstrap, Blazor) он ужасно, они никогда не работают, он все время дико извиняется, даже жалео его :). Однако потом можно понять что не так и пойти уже поискать в стэковерфло. Бесплатная версия еще часто морозится посреди ответа.
Но все равно это круто. Я считаю что мир стоит на пороге очередной технологической революции, соизмеримой с созданием компутеров или рождением мобильных телефонов.
Ну и если Чатик применить для реальных вещей пока трудно (ну кроме фэйковых дипломов и статей) то вот например его графические братья (MidJorney, StableDiffusion) просто отвал башки. Художникам-иллюстраторам-аниматорам надо срочно брать курсы составления правильных промптов. StableDiffusion вообще можно поставить на комп (под винды если есть Nvidia, если AMD - под Линух) и наслаждаться без ограничений.

Интересно, кто-нибудь тут из присутствующих в курсе вообще, что на самом деле представляет из себя нейронка?
В данном случае, скорее всего - LTSM.
Просто, если в курсе, то понятно, ChatGPT - это чуть измененный гугл-переводчик.

Назад
Зверху Знизу