Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

ChatGPT поменяет мир?

🔴 13:27 Повітряна тривога в Харків.обл.
  • 🔴 13:27 Повітряна тривога в Харків.обл.
причем говорили что проги на java просто летают. и. burpsuite написана на java а работает как черепаха.

как это развидеть

потребовало наличия 30 тысяч ускорителей NVIDIA A100.
... наличие в течении секунды, месяца, года? парсека?
Просто если за секунды, то 30к это где-то 21 час.
Google collab на один аккаунт выдаёт 12 часов в сутки бесплатно, и там можно выбрать Т100. Давно не следил, может сейчас уже и А100.
Число аккаунтов в гугле не ограничено.
Развиднивается?

его графические братья (MidJorney, StableDiffusion) просто отвал башки. Художникам-иллюстраторам-аниматорам надо срочно брать курсы составления правильных промптов. StableDiffusion вообще можно поставить на комп (под винды если есть Nvidia, если AMD - под Линух) и наслаждаться без ограничений.
Вони в одному стилі валять. Зразу видно де їх творчість.

Ну и если Чатик применить для реальных вещей пока трудно (ну кроме фэйковых дипломов и статей) то вот например его графические братья (MidJorney, StableDiffusion) просто отвал башки. Художникам-иллюстраторам-аниматорам надо срочно брать курсы составления правильных промптов. StableDiffusion вообще можно поставить на комп (под винды если есть Nvidia, если AMD - под Линух) и наслаждаться без ограничений.
Картинки красивые получаются. Но однообразные по стилю. Сразу видно, что нейронка рисовала. Интересно поиграть, но быстро надоест
Кажется скоро будет неприлично такие нейронные картинки показывать..Приличным художникам ))))))

Вони в одному стилі валять. Зразу видно де їх творчість.
Все зависит от промта. Какой стиль закажешь, такой и будет - можно мультик, можно психоделику всякую, а можно и "реальное" фото. Вот свежее про MidJorney 5 -https://www.youtube.com/watch?v=IGHpWh09JXQ

Останнє редагування:
чатбот нащ учиться
и в будущем нас всех уничтожит
"Я читаю один за одним дописи про ChatGPT і відчуваю тупо біль. Біль від того, скільки нісенітниці несуть люди, в тому числі реально розумні люди з IT-індустрії. Я почав думати - що з вами не так? Може зі мною щось не так?

Ок, зі мною щось не так. Корні мого скептицизму йдуть від специфіки моєї посади. Вже багато років я займаюсь проектуванням систем - або з нуля, або, як зараз, всередині інфраструктури компанії. І я виробив звичку дивитися на будь-яку технологію, рішення чи просто ідею end-to-end, тобто як вона реально буде працювати від початку (наприклад, користувач нажав кнопку) до самого кінця (користувач щось побачив на екрані, в базу даних щось записалось і т.п). Гранулярність компонентів, які я при цьому розглядаю, може бути різною - я не обов'язково передивляюсь кожну строчку коду, але загальну послідовність дій та івентів завжди прокручую в голові та інколи візуалізую.

Саме те, що я не бачу як створення сильного ШІ, витіснення ШІ людей з більшості робіт, захоплення ШІ світу буде працювати end-to-end, а бачу, що як раз end-to-end воно працювати не буде, заставляє мене хапатися за голову від багатьох гучних заяв.

Отже, як наш ШІ буде захоплювати світ? Він повинен:
а) знати, як це робити
б) мати можливість це робити.

На пункті б вже можна закінчувати, бо пункт б) це фактично інтеграція ШІ з більшістю IT-інфраструктур світу. Зараз, максимум що може ШІ - слати у світ http-запити. А тепер уявіть, що йому треба пройти двофакторну авторизацію. Де він візьме телефон? Зареєструється на одноразовий номер? Вони здебільшого в блеклістах. В багатьох випадках потрібний застосунок на телефоні, де він візьме телефон? Підніме емулятор андроїду? Яким чином, якщо в нього немає адмінського доступу до віртуалок де він запущений. І таких речей буде дофіга. ChatGPT може працювати лише з тим, з чим його explicitly зінтегрували люди ручками.

Тепер щодо пункту а. Давайте ще раз, шо таке ChatGPT. Це лінгвістична модель, система генерації текстів. Вона "навчена" на реально величезному і різноманітному корпусі текстів від класичної літератури, до постів на реддіті. Коли ви посилаєте до неї запит, вона, умовно кажучи дивиться який набір слів був би найбільш статистично вірогідним як відповідь на ваш запит і генерує цей набір слів. Це дуже спрощений опис(специ скривилися на словах "статистично вірогідий", сорян), але суть тут полягає в величезному корпусі текстів і доволі просунутих методиках вибудування зв'язків.

Головне, що треба розуміти - весь "інтелект" ChatGPT базується на цьому величезному корпусі текстів. З цього випливають дві речі, про які майже ніхто не пише.

1. Для того, щоб ChatGPT почав щось адекватне _робити_, нам потрібен такого ж розміру оцифрований корпус _дій_ людини в тих чи інших ситуаціях. Такого корпусу у нас немає, серйозних робот по його створенню не ведеться, немає навіть стандартизованого формату. Максимум, що є - логи юзер-актівіті у вебі, але на їх основі ШІ зможе максимум що генерувати інші логи юзер-актівіті.

2. Навіть у випадку текстів у ChatGPT немає можливості оцінювати, чи є написане ним коректним. Для нього немає поняття факту чи правильної послідовності дій. Фактично ChatGPT це емулятор, що б сказала людина посередньго інтелекту, але з величезною ейдетичною пам'яттю. І чим більше ChatGPT всмоктує тексти звичайних людей, тим більшою посередністю він стає. Фактично, крива його навчання спрямована не до геніальності, а навпаки - до максимально посередньої людини.

З цих двох речей випливає, що навіть, якщо людство створить корпус дій, на якому ChatGPT зможе навчатися. Навіть, якщо зінтегрує ШІ з усіма можливими IT-системами. І навіть, якщо саме попросить "ей, ChatGPT, захопи-но нас", послідовність дій, яку ChatGPT видасть буде послідовністю дій "як захопити світ в уяві середньостатистичного тіктокера". Звідки він, по-вашому, візьме послідовність дій, щоб зламати Пентагон? Чи знайти ліки від раку? Чи, як він це робить зараз, _аналогічну_ послідовність дій щоб зламати Пентагон чи знайти ліки від раку?

Знаєте, що найбільш хрєнове? Що поки ви обмазуєтесь трансцендентністю та сингулярністю, ви не обговорюєте реальні загрози, які несе ChatGPT просто зараз. Наприклад, фрод. Я колись давно чув байку, що якісь нерди натренували ML-модель, яка спілкувалася з дівчатами на сайтах знайомств, та в середньому за 10 повідомлень розводила їх на голі фотки. Я не робив фактчек, тому і згадую цю історію виключно як байку. Але я доволі чітко уявляю собі end-to-end систему, де ChatGPT буде зінтегрований з text-to-speech та speech-to-text і буде дзвонити вашим батькам, повідомляючи, що ви потрапили в аварію/до мусарні і срочно треба перекинуть грошкей. І ця система буде підлаштовуватись під відповіді людей таким чином, щоб максимізувати вірогідність їх розводу. Але кому той фрод цікавий, правда?

Взагалі, якщо вже різко зацікавила тема перспектив ШІ, то раджу почитати книжки Бострома і Курцвейла. Не те щоб я був у всьому з ними згоден, але вони доволі скрупулезно піднімають і розглядають різні аспекти сильного ШІ та технологічної сингулярності. ChatGPT ці книжки-то стопудов прочитав."
©

Вобщем мало кто знает что появился такой сервис. Я считаю это прорывом.
Так же точно как умерли профессии лифтера, водителя кобылы так и похоже скоро умрут профессии дизайнера, контент менеджера и программиста.
Подробности в видео.

ЧатСРТ идєт нахуууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу

Вопросі по проще. Юзаю гтп чат и бард, не вумні воні якісь.

В аудио-нейросеть загрузили голос советского Винни-Пуха (Евгения Леонова) и использовали его, чтобы он спел трек Toxicity группы System of a Down

Создатели Ии через открытое письмо потребовали немедленно остановить его развитие на полгода, а то и на 30 лет. Письмо подписали Стив Возняк, Илон Маск, Элиезер Юдковский и более 5000 разработчиков.

Какая причина этой паники? ИИ стал неуправляем?

Создатели Ии через открытое письмо потребовали немедленно остановить его развитие на полгода, а то и на 30 лет. Письмо подписали Стив Возняк, Илон Маск, Элиезер Юдковский и более 5000 разработчиков.
ви таки читали текст письма?
вообще, любые наукообразные новости в рунете вызывают желание проверить свои карманы: не пиздят ли у меня пару песо при этом

ви таки читали текст письма?
вообще, любые наукообразные новости в рунете вызывают желание проверить свои карманы: не пиздят ли у меня пару песо при этом
Таки да.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Назад
Зверху Знизу