В Росії медсестра наклала на себе руки після отримання зарплати
12/03/2016 - 17:38
Медсестра після отримання зарплати наклала на себе руки у Новоуральську.
У Новоуральську покінчила життя самогубством медсестра місцевої лікарні. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила співробітниця Новоуральського представництва Російського Червоного хреста Ольга Григор’єва. За словами жінки, медик наклала на себе руки після того, як отримала зарплату, передає ngzt.ru.
“Не хворійте, мої дорогі. Тому що медицина вмирає. І лікувати нас скоро не буде кому. Мої життєстверджуючі фото – відхід від страшної реальності. Після останньої зарплати-подачки одна з наших медсестер добровільно пішла з життя. Хто наступний?”, – Написала Ольга Григор’єва.
Нагадаємо, зниження зарплати медперсоналу спостерігається у всіх муніципалітетах Свердловської області. Це результат оптимізації системи охорони здоров’я, ініційованої губернатором Євгеном Куйвашевим. У 2016 році глава регіону скоротив витрати на медицину в порівнянні з 2015 роком на 1,3 млрд рублів. За словами співробітниці Червоного хреста, у багатьох медиків Новоуральська квартплата вище заробітку “У багатьох в розрахункових листках – мінус. Руки опускаються. У моєї колеги по кабінету двоє дітей, собака і безробітний чоловік. При зарплаті 8 тисяч”, – пише Ольга Григор’єва.
Про різке зниження доходів повідомляє і нейропсихолог Ірина Васякіна:
“Рік тому по Міністерству охорони здоров’я почався перегляд – я не знаю, як правильно назвати, – всіх надбавок до зарплат. Спочатку зняли так звану “модернізацію”, завдяки якій у мене зарплата на 0,5 ****** була 25 тисяч, а зараз на 0,5 + 0,5 ****** – близько 20 тисяч. У всіх інших так само. Потім переглянули надбавки і пільги за шкідливість. У лікарів нашим та медсестер з санітарками зняли 2 тижні додаткової відпустки, залишили тільки тиждень. (У мене зняли всі три тижні, залишили 28 днів.)
Надбавку за шкідливість знизили з 25% до 4% (у мене зняли і її). У мене в половині випадків робота з лежачими хворими, писати, какао, не здатними говорити і часто нездатними усвідомлювати свої дії. І якщо напоїти я його можу, повернутися-піднятися допомагаю (у мене тепер немає ніякої шкідливості в роботі, і більш того – я не медпрацівник, коли мова йде про пільги, наприклад, в часткову оплату орендованого житла в місті), то міняти памперси і виносити качку я все ж покликом санітарок (у яких зняли 21% доплати за шкідливість і 2 тижні “медичного” відпустки). Але вони йдуть, як і медсестри, тому що ми працюємо все поруч і бачимо, хто чого вартий”.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.