Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Жизнь во Львове

• Автор теми Автор теми Shaen
  • Дата створення Дата створення
Подробно, много букаф, но асилил!
А чим погано бути патріотом?! От Ви коли збірна України виграла у Швейцарії напевно кричали: Україна, Україна Україна!!! ;-)

Ни чем не плохо, я не постил эти пункты как отрицательные, это просто услышанные мной факты, хочу знать, что думают другие.

Окрім того Вам не здається дивним, що навіть при тотальному контролі від совєтів Західна Україна зберігла своє коріння та шанує свою історію якою б вона не була?

Не кажется. В сов. время историю хорошо изучали и 50% там была правда, а остальные 50% кто хотел, мог узнать, тем более в вашем регионе. Я, например, знал и про голодомор и про репрессии еще до перестройки.

Для прикладу відкриття цвинтару (кладбища) Orliont, де у 19 році загинули студенти 16-18 річні а також могили Січових стрільців.
Отличный пример примирения, да и вообще УГА в ту войну держалась хорошо, в отличии от армии УНР.

Поясніть мені чому Сталін так довго тягнув з ліквідацією УПА аж до 1956 року, а саме 11 років?! Можливо тому що все таки Населення підтримувало Повстанців ;-)
Он не тянул, УПА реально была одной из самых эффективных герильий, только вот независимость Украина получила не от УПА от КПУ.

ДІйсно на вироборах Президента проголусовали понад 87% за ВАЮ, але на парламентських все таки біля 25 за ЮВТ.

Но ведь Юлька - авантюристка и не с Запада?

Ну це пацстулам! Відкрити не складно. Просто достатньо прийти до Єдиного вікна та подивитися к-ть осіб що реєструють ПП ;-)
Тут Вы отлично поняли, что имелось ввиду не "открыть дело", а "работать в своем бизнесе", но по формулировке придраться можно.

Ги-ги, а для чого валити у Європу якщо МИ й так у Європі?!
Блажен, кто верует.

Ну це діваха напевно ходить в "Віденську каву" або "Гранд готель" ;-)
Спасибо, буду знать где дорого!

Дійсно УГКЦ суворо ставиться до розведення подружжя, бо Західна Україна навіть в часи совєтікус світили Паску та їли Кутю :-) все таки шлюб укладається на небесах і дається Людині раз в життя. так само священники УГКЦ не мають права женитися після освячення. Здорова атмосфера в 7-ї запорука її процвітання тому ШЛЮБ є цементуючим елементом.
Средневековье! Ведьм тоже палите? :-)

Доречі в наших супермаркетах появилися нові тлумачення українською світових бестселерів: Марка Твена, Пікуля, Жюль Верна, а також новинки від наших авторів раджу придбати.

Ваши доводы по языку понятны, но ситуация такова, что если русский не введут, то Восток будет сильно недаволен и получив помощь от России добьется одного гос. языка, но только русского, а украиноязычное население станет языковым меньшинством в своей же стране (как австралийские *********). И все это произойдет от несговорчивости политиков Запада. По поводу книг улыбнуло. В советское время хорошие книги в Харькове можно было купить только на украинском, так совЄти зажимали украинский язык. В Швеции финнов только 5% и 2 гос. языка, никто не кричит, что от этого исчезнет шведский язык и коварные финны навяжут республику гордому королевству.

О чём разговор! В маленькой Бельгии - три: нидерландский, французский, немецкий. Это как пример. А говорить об отторжении от малороссов природного свойственного им пласта культуры, основа которого - язык - мне кажется просто диким. Просто дикое политикантсво. Так и напрашивается слово "варварство".

Украинский не может быть стёрт, просто им надо заниматься. Вот на Кубани диалект не умирает. Живёт. Кубанский казачий хор - вообще всегда вне конкуренции.

Привіт всім. Мене сюди з асі направили: кажуть цікаві теми обговрюють - про Львів. Так ось, я зі Львова.. і зараз я розкажу хто тут правий, а хто ні :)
№1 - правда. всі патріоти: і ті хто має гроші, і ті хто без грошей, причому останні - запеклі патріоти.
№2 - Дійсно більшість за Юльку, в Ющенку розчаровані. Але фраза що "ЮЛЯ ВРЯТУЄ УКРАЇНУ" - це дитяча маячня. Жоден поважаючий себе львівянин ставиться тверезо до політики і до політиків, без ідеалізації і без особливих надій на них.
№3 - байки про середню заробітну плату в 250 грн вигадані останніми невдахами, або тими, хто приховує свої реальні заробітки. Взагалі народ дуже роботящий. Бомжі, які час від часу пересікають центр міста - як правило або *******, або напіврозумні.
№4 бізнес відкрити ще й як реально, тільки треба знати де його відкрити і як, звичайно. Якщо поставити коло одного суперпаркета інший можна не дивуватися тому що в один прекрасний момен один із них згорить...
№5. Кофе... є по 2 грн, є по 100 грн... кому яке до вподоби. За 15 грн можна вдало поїсти і попити кофе.
№6. Церква. Народ справді віруючий. Дійсно розводить.. але тільки пенсіонерок.
№7. Ми дійсно переймаємося за те щоб не зробили російську другою державною. Українська дійсно може вимерти...

• Це лайк!
Реакції: Rob
kseniya_www сказав(ла):
Привіт всім. Мене сюди з асі направили: кажуть цікаві теми обговрюють - про Львів. Так ось, я зі Львова.. і зараз я розкажу хто тут правий, а хто ні :)
№1 - правда. всі патріоти: і ті хто має гроші, і ті хто без грошей, причому останні - запеклі патріоти.
№2 - Дійсно більшість за Юльку, в Ющенку розчаровані. Але фраза що "ЮЛЯ ВРЯТУЄ УКРАЇНУ" - це дитяча маячня. Жоден поважаючий себе львівянин ставиться тверезо до політики і до політиків, без ідеалізації і без особливих надій на них.
№3 - байки про середню заробітну плату в 250 грн вигадані останніми невдахами, або тими, хто приховує свої реальні заробітки. Взагалі народ дуже роботящий. Бомжі, які час від часу пересікають центр міста - як правило або *******, або напіврозумні.
№4 бізнес відкрити ще й як реально, тільки треба знати де його відкрити і як, звичайно. Якщо поставити коло одного суперпаркета інший можна не дивуватися тому що в один прекрасний момен один із них згорить...
№5. Кофе... є по 2 грн, є по 100 грн... кому яке до вподоби. За 15 грн можна вдало поїсти і попити кофе.
№6. Церква. Народ справді віруючий. Дійсно розводить.. але тільки пенсіонерок.
№7. Ми дійсно переймаємося за те щоб не зробили російську другою державною. Українська дійсно може вимерти...

Здравствуйте, пани Ксения!
Как вам на нашем форуме?
№2 Т.е. за Юльку только потому, что она - против Янука?
№3
Бомжі, які час від часу пересікають центр міста - як правило бо *******, або напіврозумні.
Жжоте! Полуразумный москальский бомж!
№5 И по 100 есть? Ужоснах!
№6 Про пенсионерок аффтарша инфы тоже говорила.
№7 Минимум 20 млн носителей, как можно бояться смерти языка? Эстонцев 0,9 млн и они не боятся.

Zmej сказав(ла):
А у них-если бомж, то *******, а если олигарх, то щирый свидомый укр. :-) :-) :-)
50% на украинском! Украинизация действует на легких российских шовинистов!:-)

opal-de сказав(ла):
Росс, я только уточняю язык- фламандский (нидерландский- этт непрально)

ОК. Я вообще-то технарь. Не дюже. Посмотрел. Только техническим англ.

Сам не был, к сожалению, но это не офтоп. Вот же официальный сайт с фотографиями:

Посилання видалено

А вот это не для Харьковчан, присутствующих на форуме. Может, будет полезным. Как-то покопал, чтоб подлизаться к Пчёлке

История Харькова
Посилання видалено
Посилання видалено
В событиях и датах
Посилання видалено
История Харькова Багалея и Миллера
Посилання видалено
От этой ссылки идут ссылки на фотографии, карты, Харьковский портал и т.д.
Посилання видалено
Славные даты истории Слобожанщины и города Харькова
Посилання видалено
Много чего по Харькову
Посилання видалено

А вот история Харькова Багалея и Миллера - это очень даже неплохая вещь. Я вот смотрел и жалею, что нет дома на полке.
Так!

Zmej сказав(ла):
А ты мне скажи, как при таком уровне безработицы может быть по другому? Вас юго-восток кормит.
Они тут убиваютс, благосостояние единой Украины создают, а у вас там на пособия живут. Ваши избранники (Ющ с компанией) денежки вам подкидывают, чтоб вы не взбунтовались от безисходности ;)
Отделитесь и посмотрим как вы долго протянете без промышленного юго-востока. Криворожстали у вас нет.
Кстати, эти деньги в основном на вас и потратили, бандерлогов. Малороссия сама себя прокормить способна и жить никак не хуже российского Урала.

А че модераторы не забанят змея? За последние 2 дня он несколько раз призывал разделить украину. Клятый москалик приходит на украинский форум и толкает заподлянские речи. Походу имперское мышление застряло в заднице? Иди дели свою московию на сибирское царство да абрамовича якутское государство и посмотрим как москва отсасывать будет уверен похлеще чем твой нищий воронеж, одня алкашня всю жизнь жила голодный край а все тудаже поразмышлять о будущем Рассеи. Уверен что с заграницы гостарбайтеры во львов привозят столько бабла что нищему востоку и не снилось какая *** промышленная мощь на востоке, тут все стоит люди нищие бабло зарабатывают только в металлопереработке и на вывозе металолома, еще газ ****** под полтавой и ездят на лексусах те кто газовый конденсат бодяжат. Все остальное стоит и миф про промышленный юговосток внушают ******* которые спят и видят чтобы оттяпать себе полукраины. Ты был в донецке? Ты был в тех краях ваще? Везде запустение везде нищета, разбитые окна, трущебы люди босые голодные, дорог нет, ничего нет, пришел ахметов дал шахтерам работу они на него в ужасных условиях как рабы под землей копошатся за 200 баксов в месяц и боготворят его и ***** готовы за него, а раньше шахтеры в ссср были элитой машины у всех зарплата в 5 раз больше инженерской а ща кто они? Никто. Криворожсталь опять же металл гонит черновой, ничего не производят нормального так, сырьевой придаток, технологии 19го века, гадят на полукраины, ты был в запорожье, ты был этих промышленных городах? Подьезжаешь за 20 км а там в любую погоду облака фиолетово-малинового цвета, дети-***** рождаются дышать нечем, у меня жена из энергодара она не поехала учиться в запорожье потому что там воздуха нет поехала в харьков тут дышать хоть можно. Это настоящий юговосток а не тот миф про который ты пишеш, тут ужасно все.

Останнє редагування:
смішно, а за принципову силу)...

Shaen сказав(ла):
Средневековье! Ведьм тоже палите?
Ні, просто шануємо традиції і свою культуру...
А ПЦ МП дозволяє розлучення і аборти?

Shaen сказав(ла):
Ваши доводы по языку понятны, но ситуация такова, что если русский не введут, то Восток будет сильно недаволен и получив помощь от России добьется одного гос. языка, но только русского, а украиноязычное население станет языковым меньшинством в своей же стране (как австралийские *********). И все это произойдет от
несговорчивости политиков Запада. По поводу книг улыбнуло. В cоветское время хорошие книги в Харькове можно было купить только на украинском, так совЄти зажимали украинский язык. В Швеции финнов только 5% и 2 гос. языка, никто не кричит, что от этого исчезнет шведский язык и коварные финны навяжут республику гордому
королевству.
І потім будете тішитись, що є рускаязичнимі маларосамі бєз карнєй, історії, но с всємаґущім вєлікім расійскім
язиком...
Я дивуюсь цій впертості і тотальним агресивним небажанням наближатися до всього українського... Старше покоління - ше так-сяк (хоча учитись - ніколи не пізно (с)), а молодь!!!???
І чому, наводячи ****огії інших країн, ви, рускаязичниє, постійно звертаєте увагу лиш на факт наявності багатомовності, ніколи не ****ізуючи історичних і політичних передумов такого стану?..

Росс, я так розумію, що бельгійська мова вимерла, чи вона неофіційна в Бельгії??? :-)

Ксеніє, що Ви вкладаєте в слово "патріот"? Заклики про любові до України, які віжразу ж притихають, як тільки приходить час щось для неї зробити, часто собі в шкоду... Це не патріотизм, це - лицемірство... Звичайне споживацтво, характерне усім без винятку людям! Так що не треба... У нас патріотів не так вже й багато... Патріоти далеко не всі! Але добре, що їх таки трохи є =)

Shaen сказав(ла):
Минимум 20 млн носителей, как можно бояться смерти языка? Эстонцев 0,9 млн и они не боятся.
Дві третини - носії суржику в різних формах...

protek сказав(ла):
Что касается вообще Украинского. Например козлы те, кто издал закон, чтоб вещание телеканалов переводилось на Укр. язык. Но странно, перевод идет только с Русского. А почему с Англ. или Немецкого не переводят?
Может потому, что это чистая дискриминация?
Особєнно - с нємєцкава!!! :-)
І с кітасйкаво тоже нє переводять... Ета патаму шо, ето наш (западєнскій) втарой радной аранжевий (чуть желтоватий, правда) язик... І наша аранжева-желтая власть нам потакаєт!!! :-)

Ржунездужу, які пєрли тут можна почитать :-)

Росс сказав(ла):
А вот это не для Харьковчан, присутствующих на форуме. Может, будет полезным. Как-то покопал, чтоб подлизаться к Пчёлке

История Харькова
Посилання видалено
Посилання видалено
В событиях и датах
Посилання видалено
История Харькова Багалея и Миллера
Посилання видалено
От этой ссылки идут ссылки на фотографии, карты, Харьковский портал и т.д.
Посилання видалено
Славные даты истории Слобожанщины и города Харькова
Посилання видалено
Много чего по Харькову
Посилання видалено
До комплекта. :)
Первая всеобщая перепись населения Российской Империи 1897 г.
Распределение населения по родному языку и регионам

Харьковская губерния.
Посилання видалено

joc13 сказав(ла):
Ні, просто шануємо традиції і свою культуру...
А ПЦ МП дозволяє розлучення і аборти?
Не интересовался, для меня они все жулики, что МП, что КП, без разницы. Конкуренты просто. Ваши УКГЦ чуть честнее, т.к. были запрещены в Сов. время, все остальные утверждались в КГБ.
Т.е. ведьму бы спалили, елси бы нашли, это же древняя традиция?:-)

Просто идет прогресс и нельзя тупо все соблюдать как 500 лет назад.

joc13 сказав(ла):
Я дивуюсь цій впертості і тотальним агресивним небажанням наближатися до всього українського... Старше покоління - ше так-сяк (хоча учитись - ніколи не пізно (с)), а молодь!!!???
А где можно учиться? Организованы бесплатные курсы для плохо знающих гос. язык? Это вам надо поучиться в Прибалтике как там решен этот вопрос, надо сначало создать условия, а потом требовать.

joc13 сказав(ла):
І чому, наводячи ****огії інших країн, ви, рускаязичниє, постійно звертаєте увагу лиш на факт наявності багатомовності, ніколи не ****ізуючи історичних і політичних передумов такого стану?..
Это другая тема, тут Змей по истории много запостил, можно почитать.

joc13 сказав(ла):
Ржунездужу, які пєрли тут можна почитать :-)
Заходи, нам не жалко! :-)

Shaen сказав(ла):
Здравствуйте, пани Ксения!
Как вам на нашем форуме?
№2 Т.е. за Юльку только потому, что она - против Янука?
№3 Жжоте! Полуразумный москальский бомж!
№5 И по 100 есть? Ужоснах!
№6 Про пенсионерок аффтарша инфы тоже говорила.
№7 Минимум 20 млн носителей, как можно бояться смерти языка? Эстонцев 0,9 млн и они не боятся.

приємний форум:) час від часу потрібно виходити за межі львівського нету :)За Юльку не тому що вона проти Януковича :) вони всі одна дружна сім*я! За Юльку заради інтересу... сподобалося як вона москалів нагріла. Ще хочемо ! :)
Ну так у нас склалося, що постійне населення міста має де жити, і має чим заробити ( хоча б здачою квартири в оренду), а бомжами є приїжджі, які не мають бажання працювати... і всі чомусь розмовляють російською.
до речі... по форумі десь фраза проскочила, що як бомж - то *******, а як олігарх - то українець.
Я просто не люблю ледарів, які скаржаться на життя. Всі проблеми людина собі створює сама, і будь-яка, навіть сама хороша влада, не має в соїх планах їх вирішувати.
Особисто я не є людиною, яка упереджено ставиться до національностей. Кожна людина будь-якої країни є особистість.. але так дійсно повелося, що із знаменитих львівських бомжів, всі говорять російською.
Чому вимре українська мова? От у вас, Харків*ян, рідна мова є російська. Точно так само у більшої половини населення України. А тепер уявіть що раз російська є дозволена, то багато вчителів ведуть свої предмети російською, те саме відбувається і в вузах. Результатом буде російськомовний спеціаліст, який звичайно що буде взятий на роботу, де він також буде спілкуватися виключно російською. На заході, також буде досить немало викладачів, які будуть вести лекції російською. Як наслідок - мало українських підручників, студенти почнуть вчитися по російських підручниках і знову ж таки як наслідок - російськомовний спеціаліст. Років так через 10 українська мова просто зникне, через те, що нею просто буде незручно спілкуватися, незручно вчитися, навіть телебачення і різні видання будуть російськомовні - тобто орієнтовані на споживача...
Залишаться тільки борці за життя української мови, яких на сході вже 100% будуть сприймати як ідіотів, яким нема чим зайнятися. Заселення росіян на схід України і так вже знищило чимало українських традицій, прекрасних традицій... і що тоді залишиться? Мала Московія. НЕ ХОЧУ!

до речі, коли востаннє був у львові (в червні), я теж зауважив, що жебраки на двірці російську вживають. втім, може не місцеві були. і ще в усіх зонах російська фактично офіційна, в тім числі в галичині, волині й закарпатті. отака етнолінґвістика :)

але наша дрімучість щодо власної країни дивує. львів місто як місто. досить велике, але при тому затишне, приємне, трохи сонливе, не зіпсуте сучасними методами реставрації. дороги, направду, гірші ніж у нас (городоцька просто рулез!), еспресо — 6 грн. середня ціна, люди пересічно привітніші від харків'ян (не залежить од мови — мої друзі послуговувалися лише російською), в державних закладах типу кас на автостанції чи залізничних хамлять приблизно так само як і тут. на позір складається враження що люди заробляють приблизно так само як в харкові. ціни на таксі, їдло, житло фактично не відрізняються.

ще зауваження — в мові тубільців так само багато московізмів як і тут (попри крики на цім форумі, що вони розмовляють польським суржиком, я розповсюджених польських запозичень знайшов либонь штук 10). це видко й з дописів львів'ян тут (без образ). так що українська точно в небезпеці :)

карочє, відірвіть дупу — поїдьте й подивіться. міста, містечки, села, замки, фортеці, гори, все ж у вашій власній країні. воно того варто.

Останнє редагування:
protek сказав(ла):
Был я в том году во Львове. Мне очень все понравилось. Если тут работать, а там отдыхать - чувство пребывания где-то в Праге. Только это если ехать в старую часть города.

Что касается Украинского языка:

Русский язык необходимо сделать вторым государственным, т.к. никуда от этого не деться. Мне например Украинский нравится, но разговаривать я буду на Русском.

Что касается вообще Украинского. Например козлы те, кто издал закон, чтоб вещание телеканалов переводилось на Укр. язык. Но странно, перевод идет только с Русского. А почему с Англ. или Немецкого не переводят?

Может потому, что это чистая дискриминация?

Да идите вы все в ЖО со своим патриотизмом. Каждый думает только о себе. Мне например легче общаться на Русском и я не хочу, чтоб мои дети учили принужденно Украинский. Лучше бы учили принужденно ну скажем Немецкий, Английский, Американский и т.д.

Щодо каналів і прекладу фільмів з російської на українську - тут ти правий. це зайве. Але я так і не зрозуміла, що погано в тому, якщо твої діти будуть гарно і вільно розмовляти національною мовою. Звідки така ненависть до країни ? а?

TaPAKaH сказав(ла):
слава богу что во львове хоть интернет есть :)
интересно, а сколько во львове инет стоит? у меня 600р (порядка 20 еврейских) в месяц безлим адсл на 64кб. при моей зарплате порядка 10-15 тыс. руб (грубо 300-500 евро)

Навіть в Верховині, виявляється є нет :) а у Львові в мене наприклад 128кб.анлім цілодобовий. 24$ на місяць...

карочє, відірвіть дупу — поїдьте й подивіться. міста, містечки, села, замки, фортеці, гори, все ж у вашій власній країні. воно того варто.
Приєднуюсь. Тут є на що подивитись :)

Shaen сказав(ла):
А где можно учиться? Организованы бесплатные курсы для плохо знающих гос. язык? Это вам надо поучиться в Прибалтике как там решен этот вопрос, надо сначало создать условия, а потом требовать.
Не шукайте собі оправдань! Ваша байдужість і неповага до України як країни, а українців як нації, говорить тільки про проблеми вашого виховання і бідність вашої моралі...

Назад
Зверху Знизу