Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Життя в СРСР з фото

• Автор теми Автор теми agenyk
  • Дата створення Дата створення
Аналогично. Разброс цен в местном гастрономе, за килограмм: карамельки от 0.75, "Кара-кум" - 6.60.

Индийский растворимый кофе в жестяных банках с индианкой, смотрящейся в зеркало, похожее на утюг - 10 рублей, в один из не прекрасных дней - сразу 20.

1761646702934.webp

Конец 1970-ых.
Одесский стоил точно 6 рублей,этот не помню.

Якби був інтернет, у наші часи ...
Тогда б не играли в настольные футбол,хоккей бильярд,Морской бой и т.п.Не катались бы зимой на горках на санках пока весь мокрый не станешь,не строили бы снежные крепости и брали из штурмом,не липили бы снеговиков на улицах и во дворах,не играли бы в хоккей на замерзлой Лопани.Не катались бы на льдинах на Лопани,не купались бы на речке компаниями катаясь на камерах грузовых автомашин и играя в квача,не ловили бы раков в норах,не играли бы в футбол на пустырях и самим сделанными футбольными воротами,не играли бы в ******ев,девочки не играли бы в классики и резинки и многое другое.

Рядом со школой был Военвед магазин и там после уроков там покупали конфеты А ну-ка отними.Выбор был большой,но почему эти брали уже не помню.
Возле одной из моих школ тоже был вонвед, с магазином и почтой.
Магазин небольшой, темный.
Слева продукты, прямо промтовары.
Школа №129, если что. :)

Vaiper опять будет возмущаться 😀 почему-то запомнила, как покупала там сок из манго в железных банках. Память странная штука, помнишь то, что совсем не нужно

Vaiper опять будет возмущаться 😀 почему-то запомнила, как покупала там сок из манго в железных банках. Память странная штука, помнишь то, что совсем не нужно
на шо мені обурюватися, я просто вражений, як люди згадують те, чого зараз хоч дупой їж, а не. треба достати та мати, мінімум знаймого продавця, шо шось вкусненького купити, це я за 80-ті, так шо, заспокойтеся

на шо мені обурюватися, я просто вражений, як люди згадують те, чого зараз хоч дупой їж, а не. треба достати та мати, мінімум знаймого продавця, шо шось вкусненького купити, це я за 80-ті, так шо, заспокойтеся
Такой впечатление,что ты мил человек не харьковчанин.В80-х не нужно было иметь знакомого продавца.С 1981 по 1986 учась в институте почти ежедневно посещал магазин Ковбасы на углу петровского и Мироносицкой с разнообразным ассортиментом колбас.Точно так было в гастрономе на автобусной остановке Строительная и т. д.Широкий выбор кондитерских изделий в эти годы был вВедмедике,Восточных сладостях и других магазинах.И те конфеты и колбасы и те что сейчас объединяет только название а не то из чего они сделаны.

Такой впечатление,что ты мил человек не харьковчанин.В80-х не нужно было иметь знакомого продавца.
таке враження, шо ти був дитиною номенклатурною, а я народився на Нетеченськой і дитинство пройшло на НД, жив з мамою, у 85 народилася дитина, і не розповідай мені, шо було, а чого небуло, в мене поки деменції нема

Вважаю, що ХФ це не місце, де я розповідатиму про свої почуття до близьких мені людей, за ким сумую, і нікому це тут не цікаво. Мій сум це мій сум і мої сльози.
В жодному разі не сумую та не ностальгую за совком, нема чого жаліти. Я тільки жалію, що тоді ми не могли жити так, як зараз, якби не ця клята війна. І радію за дітей, які живуть краще, ніж ми в їхньому віці
Може тому, що цукерок купували не так багато, тому й залишилися про них яскраві дитячі спогади. В малі роки більше запамʼятовуєш якісь дрібниці.
В. Ольга. Саме так. За дітей то окрема тема. Ми (я за себе) багато втратили.
Я радий за дітей які живуть краще ніж ми в їхньому віці.
Але і ми в дитинстві (дякую нашим батькам) жили. Гарно чи погано, то таке.
Щось було в животі, а я в селі ріс, а праця то було кайф.
Навчився сіно складати у скирду, супер.
Дрів на зиму заготовити- це просто.
Мій дід 19 року народження завжди мене виперджав, що пиляти, що косити..

Тогда б не играли в настольные футбол,хоккей бильярд,Морской бой и т.п.Не катались бы зимой на горках на санках пока весь мокрый не станешь,не строили бы снежные крепости и брали из штурмом,не липили бы снеговиков на улицах и во дворах,не играли бы в хоккей на замерзлой Лопани.Не катались бы на льдинах на Лопани,не купались бы на речке компаниями катаясь на камерах грузовых автомашин и играя в квача,не ловили бы раков в норах,не играли бы в футбол на пустырях и самим сделанными футбольными воротами,не играли бы в ******ев,девочки не играли бы в классики и резинки и многое другое.
У мене є фото, як ми з малою (донею) біля озера зі снігу фортеці будували. А по весні дивились як Лопань розливається..
То було...

м'яса в магазах не було, а ковбаса була м'ясна, бггг
Я тебе указал магазины точные где все было.И колбаса была мясна,скот на грузовых автомобилях возили на мясокомбинат на Гагарина.И вонище было возле мясокомбината.И ячмень возили на пивзаводы в Харькове.В общем я мандрую далi,согласно твоим пожеланиям.

Я тебе указал магазины точные где все было.И колбаса была мясна,скот на грузовых автомобилях возили на мясокомбинат на Гагарина.И вонище было возле мясокомбината.И ячмень возили на пивзаводы в Харькове.В общем я мандрую далi,согласно твоим пожеланиям.
Чому вонище?
Запах силосу та молока - то бімба.
Ми не порузуміємось..

У мене є фото, як ми з малою (донею) біля озера зі снігу фортеці будували. А по весні дивились як Лопань розливається..
То було...

Багато з цього мій молодший син (зараз йому 20) робив й з интернетом. Або подібне. Остання крепость була в марті 2018 року, коли снігу насипала по дах гаражів.

Трохи не в тему.
Ще недавно (майже 20 років) забирав дружину і донечку з пологового. Десь та куртка лежить.. Кашкет. З малою прогулянки, вчив цвяхи забивати, електрод в руці тримати, робив 24/24. Потім школа..
Опа, випускний, медаль за донечку, бо вони виїхали.
А малу на велосипеді брат навчив їздити.
Зараз на Сумщині...

В. Ольга. Саме так. За дітей то окрема тема. Ми (я за себе) багато втратили.
Я радий за дітей які живуть краще ніж ми в їхньому віці.
Але і ми в дитинстві (дякую нашим батькам) жили. Гарно чи погано, то таке.
Щось було в животі, а я в селі ріс, а праця то було кайф.
Навчився сіно складати у скирду, супер.
Дрів на зиму заготовити- це просто.
Мій дід 19 року народження завжди мене виперджав, що пиляти, що косити..
Пока газа не было,на козле бревна поперечной пилой на ****и пиляли,потом на дрова рубили.И жужалку с печки просеивали.Было время.

И колбаса была мясна
Зараз достатньо якісної, смачної ковбвси, в якій навіть є м'ясо. Та ковбаса, яку пам'ятаю з 80-х і поруч не лежала. З ковбасних виробів того часу подобалась тільки шинка рублена (3,80 крб.) та якийсь сервелат, але не пам'ятаю (а може, й не знав) ціну

Назад
Зверху Знизу