Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Життя бентежнЕ 4.5.0

• Автор теми Автор теми UncleFlint
  • Дата створення Дата створення
Щось я давно вас красотами не балував, ось трішки нашої зими

Вкладення

• IMG_20250206_073025106_HDR.webp
    IMG_20250206_073025106_HDR.webp
    221.2 КБ · Перегляди: 18
  • IMG_20250206_073028124_HDR.webp
    IMG_20250206_073028124_HDR.webp
    219.9 КБ · Перегляди: 19
Бажаю здоров'я, із серії наблюдізми. Довго не міг зрозуміти чого так швидко вигорають дрова не залежно від породи деревени в місцевих грубках. Сьогодні була можливість трішки поковирятись в одній. І тут до мене дійшло більшість грубок зроблено так щоб максимально гріти вугілля та давати більшу температуру. Звісно що при такий тязі димоходу дрова "зїдаються" килотонами. А чому така конструювали? Бо в Донецькому регіоні вугіллім користуються вже дуже давно.

Бажаю здоров'я, із серії наблюдізми. Довго не міг зрозуміти чого так швидко вигорають дрова не залежно від породи деревени в місцевих грубках. Сьогодні була можливість трішки поковирятись в одній. І тут до мене дійшло більшість грубок зроблено так щоб максимально гріти вугілля та давати більшу температуру. Звісно що при такий тязі димоходу дрова "зїдаються" килотонами. А чому така конструювали? Бо в Донецькому регіоні вугіллім користуються вже дуже давно.
Там заслонки повиннi бути для регулювання тяги - десь вгорi.

Там заслонки повиннi бути для регулювання тяги - десь вгорi.
Тут їх просто не роблять, у бабусі їх було дві, у прабабусі одна, вона перекривала димарь, але тут нема. Та сама конструкція камери згоряння трохи інша.
Бо тут роблят довгу полочку між поддувалом та димарьом і дуже велики проміжки між трутами поддувала. До того велика комфорка саме над поличкою, тобто жар буде саме там.

Так закрийте нижні дверцята в грубці,щоб тяга менша була

То, видать, от тупых переселенцев с сибири,
где дров было дофига и рубить их лень.
Для угля нужен совсем другой поддув и конструкция колосников, чем для дров. А на Донбассе исторически угля было, как в поговорке - мелкого, но дох... много. Кто с печками имел дело более расширенно, тот в курсе. Ну, и регулировка заслонкой тоже требуется. А если, грубо говоря, заслонка загрузочного отверстия - единственный регулятор и вьюшки нет, то беда.

Доброго дня.
Знаєте що таке "Ефект метелика"? Розповім вам ціну такого еффекта... Є в нас люди яки як оті радари кажуть де підори появляться коли... Люди працюють по багато часів випалюючі очі моніторами, нерви "кейсами". Факт сплять мало, природного світла майже не мають. Потрібно було одній такий людині купити одежку, просто на кожен день. Реклама у фейсбуці. Пофік, домовився, теж з проблемами, і вже хоче перевести гроші, а йому присилають "простирадло" банковського переводу. Ну, витратила людина майже 40 хвилин свого часу намагаючись оплатити покупку... пофіг АБИ це не були години його сну....
Людина не змогла поспати ти самі зайві 40 хвилин, заснув на чергуванні... не встиг попередити про москалів... результат трагедія в родині того кого ця людина мала уберегти...
І скажіть хто винен? Ось вам і ефект метелика.... нажаль бачив на власні очі....

Доброго дня.
Знаєте що таке "Ефект метелика"? Розповім вам ціну такого еффекта... Є в нас люди яки як оті радари кажуть де підори появляться коли... Люди працюють по багато часів випалюючі очі моніторами, нерви "кейсами". Факт сплять мало, природного світла майже не мають. Потрібно було одній такий людині купити одежку, просто на кожен день. Реклама у фейсбуці. Пофік, домовився, теж з проблемами, і вже хоче перевести гроші, а йому присилають "простирадло" банковського переводу. Ну, витратила людина майже 40 хвилин свого часу намагаючись оплатити покупку... пофіг АБИ це не були години його сну....
Людина не змогла поспати ти самі зайві 40 хвилин, заснув на чергуванні... не встиг попередити про москалів... результат трагедія в родині того кого ця людина мала уберегти...
І скажіть хто винен? Ось вам і ефект метелика.... нажаль бачив на власні очі....
Якщо є кому, краще домовлятися з кимось з цивільних у тилу, скидувати їм специфікацію чи посилання на те, що треба, а потім отримувати придбане без оцих головняків з перемовинами та зайобами. Я так роблю для друзів.

Назад
Зверху Знизу