Тут могла бути Ваша реклама!

Життя бентежнЕ 4.5.0

Ранок, як всі живі здорові?

Привіт, як ви там? ліків не треба? протизастудні і все таке.

Щось я давно вас красотами не балував, ось трішки нашої зими

Вкладення

• IMG_20250206_073025106_HDR.jpg
    IMG_20250206_073025106_HDR.jpg
    730.4 КБ · Перегляди: 6
  • IMG_20250206_073028124_HDR.jpg
    IMG_20250206_073028124_HDR.jpg
    750.1 КБ · Перегляди: 7
Доброго ранку

Бажаю здоров'я, із серії наблюдізми. Довго не міг зрозуміти чого так швидко вигорають дрова не залежно від породи деревени в місцевих грубках. Сьогодні була можливість трішки поковирятись в одній. І тут до мене дійшло більшість грубок зроблено так щоб максимально гріти вугілля та давати більшу температуру. Звісно що при такий тязі димоходу дрова "зїдаються" килотонами. А чому така конструювали? Бо в Донецькому регіоні вугіллім користуються вже дуже давно.

Бажаю здоров'я, із серії наблюдізми. Довго не міг зрозуміти чого так швидко вигорають дрова не залежно від породи деревени в місцевих грубках. Сьогодні була можливість трішки поковирятись в одній. І тут до мене дійшло більшість грубок зроблено так щоб максимально гріти вугілля та давати більшу температуру. Звісно що при такий тязі димоходу дрова "зїдаються" килотонами. А чому така конструювали? Бо в Донецькому регіоні вугіллім користуються вже дуже давно.
Там заслонки повиннi бути для регулювання тяги - десь вгорi.

Там заслонки повиннi бути для регулювання тяги - десь вгорi.
Тут їх просто не роблять, у бабусі їх було дві, у прабабусі одна, вона перекривала димарь, але тут нема. Та сама конструкція камери згоряння трохи інша.
Бо тут роблят довгу полочку між поддувалом та димарьом і дуже велики проміжки між трутами поддувала. До того велика комфорка саме над поличкою, тобто жар буде саме там.

Так закрийте нижні дверцята в грубці,щоб тяга менша була

То, видать, от тупых переселенцев с сибири,
где дров было дофига и рубить их лень.
Для угля нужен совсем другой поддув и конструкция колосников, чем для дров. А на Донбассе исторически угля было, как в поговорке - мелкого, но дох... много. Кто с печками имел дело более расширенно, тот в курсе. Ну, и регулировка заслонкой тоже требуется. А если, грубо говоря, заслонка загрузочного отверстия - единственный регулятор и вьюшки нет, то беда.

Назад
Зверху Знизу