Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

История уничтожения украинского языка

• Автор теми Автор теми General Dead
  • Дата створення Дата створення
Спасибо за объективность.
Я завжди тут пишу все чесно і не перекручую нічого та брехливої інформації не надаю на відміну деяких учасників форуму.
А це ви не помітили: "О запрете документации на украинском языке я не слышал, я составляю документацию как на русском так и на украинском языке, предпочтение отдают украинскому языку."
Це пише людина, яка працює на станції вже декілька десятків років та обіймає досить поважну посаду.
Тепер я розумію, чому ви стали посилатися замість документів на свою форму допуска. Бо, документів, які б забороняли українську мову в технічній документації немає. І посилатися просто було нікуди.

Dmitrof:
Я знаю три контори у Харкові, які працюють на атомну енергетику. Одна із них фірма Алмакєва, яка працює переважно на російських замовників. Якщо ви працюєте у цій фірмі, то, звичайно, там можуть "заборонити" тех.документацію оформляти українською мовою, бо росіяне просто не зрозуміють як слід.:D

Останнє редагування:
Я завжди тут пишу все чесно і не перекручую нічого та брехливої інформації не надаю на відміну деяких учасників форуму.
А це ви не помітили: "О запрете документации на украинском языке я не слышал, я составляю документацию как на русском так и на украинском языке, предпочтение отдают украинскому языку."

Я с Вами спорить не буду. Я кину 2 тех. обоснования тендеров украинского Энергоатома. Поищите в них "на русском языке". Найдете - извинитесь, не найдете - я найду :)

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Я с Вами спорить не буду. Я кину 2 тех. обоснования тендеров украинского Энергоатома. Поищите в них "на русском языке". Найдете - извинитесь, не найдете - я найду :)

Цікава ви людина;). Намагаєтеся викручуватися. Я ж не просив надати мені документацію. Я просив вас дати документ, який би забороняв використання української мови в техдокументації в українській атомній енергетиці. А ви мені надаєте документи на тендер на закупівлю та
послуги. Тут же й коню зрозуміло, що, через те, що реактори ВВЕР та багато чого, що іде у комлекті з реакторами виготовляється в Росії. Так що? Тендерну документацію будуть робити для росіян українською мовою?
Так, заявили про те. що, начебто заборонили вживання української мови у техдокументації в атомній енергетиці в Україні, то надайте посилання на таку заборону. Тим більше, що жодного утаємничення цього "документа" не може бути. Та й за свідченням співробітника АЕС, яке я вам скопіював із його електронного листа виходить, що це ваша особиста, м"яко кажучи, "ініциатива".
За стилем поведінки, та манерою спілкування, ви мені нагадуєте не Дмітрова, а Єгорова.

Останнє редагування:
Все. Я предполагаю, что тему, в виду ее названия, можно закрывать. Не выдерживет конкуренции мова по отношению к языку. Не выдерживает конкуренции язык по отношеню к language. Но запас у языка к language чуть больше чем запас мовы к языку.
В качестве примера. На украинских АЭС запретили перевод тех. документации на украинский язык.
Я маю на увазі оце ваше повідомлення: "В качестве примера. На украинских АЭС запретили перевод тех. документации на украинский язык."
Хто заборонив? Коли заборонив? На підтверждження цього немає жодних ані документів, ані свідчень.
Виходить, що це усе, м"яко кажучи, вигадки.

Это опять таки зависит от времени. В мою бытность в начале 90-х, даже мыслей таких не было. Что сейчас - х.з. Можент, все-таки преподский состав нагибают, тем более что привозят с западных областей, не понимающих, что такое "производная". Хотя после укрошкол, они и что такое "похидна" не понимают, но то такэ.

Не замечал, чтобы Геворкян рвался по-украински разговаривать. Да и других заставлял. :)

"В качестве примера. На украинских АЭС запретили перевод тех. документации на украинский язык."
Хто заборонив? Коли заборонив? На підтверждження цього немає жодних ані документів, ані свідчень.
Виходить, що це усе, м"яко кажучи, вигадки.

Скан приказа я, естественно, сюда не выложу. Но умный человек догадается со слов Вашего знакомого и моего примера - тендерная документация по украински (торги), тех. документация - по русски. Так было, есть и так будет есть.

Не замечал, чтобы Геворкян рвался по-украински разговаривать. Да и других заставлял. :)

Ничего не могу сказать. Не сталкивался. Учился у Раскина и Мазманишвили. Тоже по русски.

Кто-то считает своим родным языком не тот что у Вас. Что же его нельзя и поддерживать? Вы конечно же поддерживайте свой родной язык.

Время покажет востребованность украинского языка в Харькове.

Потреби бізнесу, економіки визначать місце кожної мови в суспільстві.
Гроші не пахнуть, гроші не мають "нації".

Ничего не могу сказать. Не сталкивался. Учился у Раскина и Мазманишвили. Тоже по русски.

Геворкян возглавил кафедру высшей математики Политеха в 1987-ом году. Ещё до украинизации Политеха. Не думаю, что Бермана перевели на украинский язык. :)

У себя в Торонто пишите, как хотите.

Ты-то сам "чьих будешь", безадресный?

Скан приказа я, естественно, сюда не выложу. Но умный человек догадается со слов Вашего знакомого и моего примера - тендерная документация по украински (торги), тех. документация - по русски. Так было, есть и так будет есть.

:D Чергова брехня! Не було такого наказу, який би забороняв українську мову у техдокументації і не буде. Вже сьогодні розмовляв із Хартроном, ТЕПом. Всі сміються і питають, звідки у мене така "інформація" про заборону української мови в тех.документації. Я пояснив,що із радіо "ОБС". Посміялися разом.:D

Геворкян возглавил кафедру высшей математики Политеха в 1987-ом году. Ещё до украинизации Политеха. Не думаю, что Бермана перевели на украинский язык. :)
Хтось думає, а хтось працює:

А ось для прикладу підручники для середньої школи з математики:

А ось чудовий підручник з вищої математики

Це, так. Навскидку. Бо, вже багато підручників і навчальних посібників українською мовою. І не тільки з математики.
Відставати від часу не потрібно.

І щоб закінчити розмову про нищення української мови навожу усього одну цитату із статті доктора фізико-математичних наук, професора НТУУ “КПІ”, академіка АН ВШ України, засл. працівника освіти України "Документи про заборону української мови" (XVII – XX ст.), яка на мій погляд грунтовно надає можливість ознайомитися з послідовним намаганням знищити українську мову московськими правителями та їхніми прислужниками за часів Російської імперії, та Радянського Союзу.

Ось тільки одна цитата із цієї статті, яка стосується нинішніх часів:
1993—1995 рр. Посилення антиукраїнського терору в освіті, культурі, засобах інформації. Вбито кілька десятків активістів національних українських партій та організацій у різних містах України, зокрема голову секретаріату Руху Михайла Бойчишина, спалено хату-музей Тараса Шевченка. Жодного злочинця по цих справах не було засуджено і навіть не заарештовано.
1994 р. Намагання надати російській мові статус офіційної в незалежній, вільній, суверенній, самостійній Україні. Заява Президента України Л. Кучми про його намір внести поправки до чинного законодавства з метою надання російської мові статусу державної.
Як наслідок — призупинення відновлення українських шкіл, переведення частини українських класів та шкіл на російську мову навчання.
1995 р. Міністерство національностей України розробило напівтаємний «Проект державної програми... розвитку російської культури в Україні до 2000 року», в якій одна з „національних меншин” отримувала більші права, ніж українці. Алмати (Казахстан) - спільний науковий простір (тобто російський) для СНД.
1995 р. травень. У Харкові керована С. Кушнарьовим місцева влада відкрила пам'ятник україно жеру маршові Г. Жукову, який у кінці війни підписав наказ про виселення з України всіх українців.
18 липня 1995 р. Неспровоковане звіряче побиття українців у Києві (кілька душ загинуло, десятки покалічено) під час похоронної процесії святійшого Патріарха Київського і Всієї України Володимира (Романюка). Озброєні омонівці кидалися на беззбройних людей з криками «бєй ****ов!», топтали і шматувати державні прапори. До відповідальності нікого не було притягнуто.
12 вересня 1995 р. Заборона української організації УНА-УНСО без суду. Озброєні Москвою козаки та антиукраїнські організації, які відкрито домагаються ліквідації Державної Незалежності Руси-України, владою не забороняються.
Почато видання паспортів, написаних українською та російською мовами. З метою деморалізації та духовного виродження населення, особливо молоді, влада дозволяє розповсюджувати тисячі книг, демонструвати сотні кінострічок, які проповідують і насаджують ****ографію, ненависть, насильство. Немов би виконуючи рекомендації Полтавського губернатора фон Баґовута, росія завалює Україну шовіністичними газетами, які продаються за безцінь; прямо або через підставних осіб фінансуються російськомовні газети, радіо й телебачення в Україні, які не приховують своєї протиукраїнської спрямованості за потурання всіх урядів та президентів «незалежної» України.
1996 р., січень «Велике беззаконня діється у Харкові... Таємно збирають підписи під «референдумом» про новий Радянсь*кий Союз та про те, щоб Україну туди залигати. Ця «діяльність» ведеться старими комуністами-**********ами... Хто відмовляється давати підпис, вони погрожують і лають, кажуть: “всё равно россия завоюет Украину, і ми перебъём ****ов по одному”».
1996 р. Подальша криміна-лізація правоохоронних органів.
1998—2001р.р. У зв'язку з інформаційною революцією 90-х років російщення України відбувається ще інтенсивнішими методами, ніж за часів Валуєвщини. Інформаційний простір України майже повністю зрусифікований. Неукраїнська, а часом антиукраїнська політика урядів України призвела до того, що державну мову з української преси витіснила мова сусідньої країни, і співвідношення між україномовною та російськомовною пресою складає 1:10. Зате Україна посідає перше місце (!) у світі за рівнем оподаткування власної книги — 28%.
Унікальне за своїм цинізмом явище світового масштабу — нищення української мови! Тим часом прогресивний світ зовсім інакше дивиться на це. Так, у Франції за допомогою комп'ютеризації було встановлено, що українська мова є однією з найстаріших слов'янських мов і однією з найкращих світових. Мудра Японія, яка після Другої світової війни, будучи переможеною, всі зусилля й фонди надала освіті і за кілька десятиріч стала однієї з найрозвиненіших держав. Довідавшись про таку вагомість української мови для розвитку світової культури, Японія запровадила її вивчення в Токійському університеті.
Ніна Вірченко

Останнє редагування:
І щоб закінчити розмову про нищення української мови навожу усього одну цитату із статті доктора фізико-математичних наук, професора НТУУ “КПІ”, академіка АН ВШ України, засл. працівника освіти України "Документи про заборону української мови" (XVII – XX ст.), яка на мій погляд грунтовно надає можливість ознайомитися з послідовним намаганням знищити українську мову московськими правителями та їхніми прислужниками за часів Російської імперії, та Радянського Союзу.
Ніна Вірченко

Скажу просто. Бред. Есть доказательства, что Жуков планировал вывезти ВСЕХ Украинцев?

пам'ятник україно жеру маршові Г. Жукову, який у кінці війни підписав наказ про виселення з України всіх українців.
Просю сканы документов, распоряжений за подписью Г.К. Жукова

Если Вы впали в старческий маразм, то это не только Ваши проблемы но и общества. Вы ему мешаете. Документики про Жукова будут?
Не хами. По-перше, якщо навіть про наказ Берії та Жукова може і не достовірний (ось тут він :
). то решта інформації достеменно давно вже відома.

Верно, весь НКВД был карательным.

Угу. Только официально так никогда не назывался. Как не называлась карательной СС Галичина, практически исключительно карательные функции и исполнявшая. Ну кроме того случая, когда им вдруг доверили повоевать с вооружённым противником.
Результат общеизвестен.
Кстати, в отличие от результатов действий боевых формирований НКВД.

Назад
Зверху Знизу