Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Йога

• Автор теми Автор теми a_ria
  • Дата створення Дата створення
Прямо пойогжски - спросил факты, вместо них - я книжку читал!

Ну ось тобі факти з біографічної книжки -

Джобс радив Коткі почитати й інші книжки — скажімо, «Розум дзен, розум початківця» Шанрю Судзукі, «Автобіографія Йогі» Парамаханси Йогананди і «Розриваючи духовний матеріалізм» Чогьям Трунпи. Вони облаштували кімнату для медитацій на горищі над кімнатою Елізабет. Кімнату оздоблювали індійськими картинами, бавовняним килимом, свічками, аромапаличками та подушками для медитацій.

Якось Фрідленд почув, що Баба Рам Дас, автор книги «Будь тут зараз», приїздить до Бостона з промовою. Як і Джобс із Коткі, він дуже захоплювався східними духовними практиками. Влітку 1973 року він їздив до Індії, де зустрічався з гуру Баби Рам Даса — Німом Каролі Бабою, відомого для своїх послідовників як Магараджа. Повернувшись восени того ж року, Фрідленд узяв собі духовне ім’я і розходжував усюди у сандалях та індійських Пенджабі. Він мав квартиру поза студмістечком, над гаражем, і Джобс вечорами ходив туди, щоби знайти побратима. Його зачаровувала переконаність товариша у тому, що стан просвітлення справді є і його можливо досягти.

— Він наче переключив мене на інший рівень свідомості, — казав Джобс.

На початку 1974 року Роберт Фрідленд, який подався до Індії роком раніше, переконав Стіва й собі помандрувати світами, щоби нарешті знайти себе. Це й була одна з причин, чому Джобс саме в той час загорівся ідеями заробітку та створення власної фірми. Фрідленд навчався у Німа Каролі Баби (Магараджі), який ще у 60-ті роки був гуру багатьох гіпі. Стівен вирішив, що йому це також потрібно, й підбив Деніела Коткі їхати з ним. Джобса цікавили не лише пригоди:

— Для мене це були серйозні пошуки. Я був захоплений ідеєю просвітлення, хотів зрозуміти, хто я, намагався знайти своє призначення.

Інтерес Стіва Джобса до східної духовності, індуїзму, дзен-буддизму та його пошуки просвітлення — це не лише ознаки перехідного віку дев’ятнадцятирічного юнака. На протязі всього подальшого життя він сповідуватиме засадничі ідеї східних релігій, наприклад що мудрість приходить із досвідом, а істинне розуміння речей — інтуїтивне.

Багато років по тому, сидячи в своєму саду в Пало-Альто, він підтвердив, що досвід мандрів Індією дуже сильно на нього вплинув:

Повернення до Америки було для мене набагато більшим культурним шоком, аніж відвідання Індії. Люди в індійській глибинці не використовують розум так, як ми, натомість вони користуються своєю інтуїцією, вона в них розвинена набагато краще, аніж деінде у світі. Інтуїція — дуже потужна штука, вона, як на мене, сильніша за інтелект. Розуміння цього мало великий вплив на мій підхід до роботи. Західна раціональністична філософія (попри те, що є величезним досягненням західної цивілізації) загалом не є характерною для людини від природи, це результат навчання. В індійських селах її ніколи не вивчали. Там навчають іншому — що у деяких випадках є настільки ж цінним, а за інших ситуацій — ні. Маю на увазі силу інтуїції й ту мудрість, яка приходить із досвідом. Повернувшись додому після семи місяців життя в індійській провінції, мені відкрилися як усі вади західної цивілізації, так і велич та потужність її раціонального мислення. Якщо сісти і лише споглядати, швидко усвідомлюєш, наскільки активним є людський мозок. Спробуєте його вспокоїти — і це лише додасть вогню жару. Проте за якийсь час самого лише споглядання хід думок таки сповільнюється, і, коли це стається, відкривається можливість чути підсвідомість — ось коли включаться інтуїція, і ви починаєте бачити суть речей та по-справжньому жити у кожній миті. Коли розум працює на менших обертах, ви можете осягнути неймовірну велич, що наповнює кожну мить життя. Ви бачите незрівнянно більше, ніж бачили до того. Щоби досягти такого результату, потрібні практика та дисципліна. Філософія дзен мала неймовірний вплив на моє життя. В якийсь момент я навіть думав їхати в Японію та пробувати потрапити до монастиря Ейгей-дзі (центр дзен-будцизму в Японії, зокрема одного з його відгалужень — школи Сото; заснований у середині XIII ст. — Прим, пер.), однак мій духовний наставник наполіг, щоб я залишився тут. Він сказав, що там немає нічого такого, чого не було би тут, і він був правий. Мені відкрилася істина дзен-мудрості: «Якщо ти готовий обійти весь світ у пошуках учителя, ти його обов’язково знайдеш — ним виявиться твій сусід».

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Ситу опять скис, два раза посмеялся токо сёдня.

Ну ось тобі факти з біографічної книжки -

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
Якби Джобс порадив вам почитати про квантову механіку, він напевно був би фізиком.

Його зачаровувала переконаність товариша у тому, що стан просвітлення справді є і його можливо досягти.

Ну точно йог.

Как вы можете знать если у вас нет соприкосновения с логикой?

В разговоре с тобой конечно же нет соприкосновения с логикой.

Пробуй всё-таки логическое мышление. Не помешает.

В разговоре с тобой конечно же нет соприкосновения с логикой.

Пробуй всё-таки логическое мышление. Не помешает.
Откуда вы знаете, если у вас нет никаких соприкосновений с логикой.

По инерции...

Откуда вы знаете, если у вас нет никаких соприкосновений с логикой.

На лице легкая улыбка. Вроде бы есть, вроде бы нет.

yogi-adityanath.jpg

Шото Ситу нам пытался сказать, но пять исчез. Ситу, массы остаются без просветления, не бросайте их. В нас.

То я пытался промолчать.
Природа черных дыр, как и природа йоги загадочна. Есть гипотеза, шо с одной стороны влетает "промолчать", а с другой стороны вылетает "сказать". Еси.

Ты ж в автобиографии написал что йог! Так что просветляй неспешно.
Это будущее еще не наступило. Будте терпеливей. Не скачите.

Это ты этот огород боишься потерять?

Назад
Зверху Знизу