Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Я вас Вітаю! Рада прийняла закон про Українську Мову!

• Автор теми Автор теми Mr. Vision
  • Дата створення Дата створення
А представляете что будет з мовою, когда на нее начнут пытаться переходить русскоязычные чинуши, полицаи и т.д. ? ****ец, это же будет просто знущання з соловьинои

В том то и дело. Да там в самой Раде большая часть русскоязычных и коверкают украинский кто как может уже сколько лет.

да сделать то можно - правда с точки зрения интернет раскрутки сайта, многоязычный сайт сложнее продвигать, плюс поддерживать актуальным контент на 2 языках. Вы спросите, например, так может вообще перейти на укр.? Ага, только я занимаюсь контекстной рекламой и скажу вам, что соотношение рос/укр-зычных запросов по моей тематике в интернете - примерно 98/2 %. Вряд ли Парубий или кто там понимают такие нюансы. Т.е. владелец бизнеса должен вкладывать немалые деньги ради, условно говоря, 2% прибавки трафика. Одна надежда, что таки "ишак или падишах".

Актуальность поддерживать сложней, никто не спорит. Хотя, тут тоже есть особенности, можно выставлять более качественно таргетированные цены, в зависимости от языковой версии сайта. Сам с таким сталкивался и, даже, неплохо сэкономил, перещелкав доступные языки.

А представляете что будет з мовою, когда на нее начнут пытаться переходить русскоязычные чинуши, полицаи и т.д. ? ****ец, это же будет просто знущання з соловьинои

Им несколько шаблонных фраз выучить, плюс курсы обещают, к тому же - бесплатные. Но, это все потом. Сейчас первое дело - Зюзьку выучить, что бы не знущался з мови!

Це не обов'язково. Росіяни з історичних причин проживають на території українців
Яких саме? Геноцидів, депортацій тощо? Це історичні причини? Ні.
і мають право у побуті спілкуватися своєю мовою, як цигани чи євреї.
Між собою так. А в суспільстві - тільки асиміляція.
Ми, як європейска країна, повинні сприяти захисту російської мови від повного зникнення.
З якого дива? Де це в Європі таке є? Ніхто в Європах мови понаєхів не захищає. Якраз навпаки, приймають жорсткі закони щодо асиміляції. Шведи вон взагалі на законодавчому рівні вимагають від емігрантів навіть в межах сім'ї спілкуватися з дітьми виключно шведською. І є чіткий перелік імен, які можна надавати дітям. І араби змушені дітей не мустафами називати, а Олафами.:D
До того ж російська це діалект української мови, трохи зіпсований татарською та німецькою.
Ні - це діалект церковно-болгарської. Це не мова народу. Це мова, церковної верхівки.

В том то и дело. Да там в самой Раде большая часть русскоязычных и коверкают украинский кто как может уже сколько лет.

Спецом гарну таки мову унижают и делают из нее страшилку. Я просто удивляюсь уму тех, кто эту тонкую партию многоходовок разыгрывает и имеет с этого гешефт. Интересно, наших, хэфэшных нациков, то же в слепую разводят или они хитрожопые провокаторы?

а вы точно провокатор. Пете уже насоветовали такие как вы и он еле еле 25% взял. Не нужнобыть особо прозорливым, что бы понимать, что этот закон разделит Украину очень сильно
они работают на фсб.... уже в ютубе ролики есть, как рос сми с огромным удовольствием подхватили эту новость... и путин , как то странно , паспорта собирается раздавать на Донбассе.. одно к одному складывается...:незнаю:

спочатку мало в кого виходить добре, але мову треба вчити. Я ж якось опанувала вашу). У мене була чудова вчителька російської мови. Так як родом була з Росії, то і в побуті розмовляла російською. Звичайно українську розуміла, але спілкуватися на ній не вміла. Зараз їй 60 років. І о диво! Вона майже бездоганно говорить українською. З часом навчилася :D Повторюсь, було б бажання!

Спецом гарну таки мову унижают и делают из нее страшилку. Я просто удивляюсь уму тех, кто эту тонкую партию многоходовок разыгрывает и имеет с этого гешефт. Интересно, наших, хэфэшных нациков, то же в слепую разводят или они хитрожопые провокаторы?

Ничего там, если почитать, и нет в законе.
Ни повода для паники, ни для привітань.

За россиян не знаю, это невестку порошенко спросить нужно, а вот русскоязычных украинцев сильно унизили и это еще нацикам аукнется, для начала выборами в ВР
Катон, фашик ти скацапльський, так ти таки поясниш, що це за різновид такий "раісянськомовні" українці? Це як? Що це за феномен? І в якій ще країні таке є? Чи це може ЗРОСІЙЩЕНІ українці? А чи держава навпаки не мусить докласти всіх зусиль для їх ДЕзросійщення? До повернення до своїх коренів? Нє?:D Бо вам, понаєхам-фашикам так не хочеться? Бо так приємно було себе тут відчувати таким собі білим господарем, що приїхав до тубільців і кепкує з місцевих.

Нарешті. :yahoo:

ps: Цей довбойоб знов просить по пиці:

**** «Оппозиционной платформы - За жизнь» Нестор Шуфрич заявил, что языковой закон был принят с грубыми нарушениями и является антиконституционным, депутаты планируют его отменить.

Им несколько шаблонных фраз выучить, плюс курсы обещают, к тому же - бесплатные. Но, это все потом. Сейчас первое дело - Зюзьку выучить, что бы не знущался з мови!

Я часто вставляю украински слова, иногда они точнее отображают какую то мысль, но размовлять постоянно не могу и не хочу

А выйти на улицу в любом большом городе левобережья и там послухаты, на каком языке люди говорят, слабо?
І? Що це покаже? рівень нав'язування роісянської в суспільстві? Хіба ні? Бо я знаю тисячі харків'ян, що змушені спілкуватися на роботах роісянською... ну бо так склалося, бо з роісянськими щелепами дуже негативно ставилися і ставляться до української. Зараз це міняється. Старше покоління ще лояльне, ще звикло до такого насильницького примусу, а молодше все частіше просто спілкується українською.

Катон, фашик ти скацапльський, так ти таки поясниш, що це за різновид такий "раісянськомовні" українці? Це як? Що це за феномен? І в якій ще країні таке є? Чи це може ЗРОСІЙЩЕНІ українці? А чи держава навпаки не мусить докласти всіх зусиль для їх ДЕзросійщення? До повернення до своїх коренів? Нє?:D Бо вам, понаєхам-фашикам так не хочеться? Бо так приємно було себе тут відчувати таким собі білим господарем, що приїхав до тубільців і кепкує з місцевих.

А вы в Харькове живете? Если - да, то выйдите на улицу и поспилкуйтесь с "понаехавшими", и таких "понаехавших", почти все левобережье Украины и половина Киева

нет у вас никакого часу, ибо Европа, толерантность и мультикультурализм
ЗЫ Можешь от злости убиться ап стену
Якраз Європа тут на нашому боці. Бо в Європах мови понаєхів не мають ЖОДНИХ прав. Читайте Хартію мов.
І поки об стіну зі злоби тут скацаплі товчуться.:D

Я часто вставляю украински слова, иногда они точнее отображают какую то мысль, но размовлять постоянно не могу и не хочу

Для нас это проблема, мы в Харькове украинскую речь постоянно слышим по телевизору, но погрузится в среду не можем. Впрочем, ситуация медленно, но выправляется. Плюс, используемый в Х-ве диалект русского тоже с каждым годом отдаляется от московского наречия.

От багато хто ставить в приклад Грузію і реформи, які там були проведені. Так, багато чого було зроблено. І побувши там майже рік, в можу сказати, що молодь майже не знає російську, бо її прибрали з шкільного навчання. Вони вивчають грузинську і англійську. Інші мови за бажанням самостійно. Тому спочатку мені було дивно, коли я на російській звертався до офіціанта в кафе, а він не зрозумів, і попросив перейти на англійську або грузинську. Так що, весь цей гвалт "узькочелюсних" не більш ніж доказ власної недолугості і ******і.

Да ладно, каждый любит Украину по своему, русскоязычные так же смело воевали за Украину, как и укроязычные. Вот я люблю сердце Неньки - Полтавщину, как Гоголь ее любил и мова мне нравится, но размовляты лень и я об этом открыто признаюсь
І? Що ти цим хочеш від нас почути? Що ти вот такий білий господар до нас приперсі і нас, тубільців, життю навчаєш? Та на біси та таке тут здалося. Або асимілюй, або вали на історичну батьківщину.

І? Що це покаже? рівень нав'язування роісянської в суспільстві? Хіба ні? Бо я знаю тисячі харків'ян, що змушені спілкуватися на роботах роісянською... ну бо так склалося, бо з роісянськими щелепами дуже негативно ставилися і ставляться до української. Зараз це міняється. Старше покоління ще лояльне, ще звикло до такого насильницького примусу, а молодше все частіше просто спілкується українською.

Ну и славненько, если кто добровольно, а не прымусово, почне спилкуватымя ридною мовой (в школи мы вчилы що мова ридна), то я только за. Поживем - увидим, что с всего этого выйдет, но мои прогнозы: все будет как в истории с пролетом на выборах порошенко, люди просто не поддержат нациков в их прагненни разъднаты Украину

Назад
Зверху Знизу