Ми - міст між Заходом та Сходом. Ми оточені дружніми країнами, ми відкриті для нових ідей.
Ми обираємо демократичний шлях. Наша економіка тісно інтегрована з економікою Росії та країн СНД, і стає все більш інтегрованою з Заходом.
Важливо, щоб ми розвивали всі ці напрямки та використовували наші переваги для нашого національного інтересу.
Ми - за політику добросусідських відносин зі всіма країнами.
Ми будемо не просто декларувати прихильність України загальнолюдським вартостям.
Ми будемо використовувати досвід розвинутих країн у реорганізації роботи політичних інститутів, в бізнесі, законодавстві, у гуманітарних питаннях.
Ми будемо співпрацювати у питаннях побудови нової колективної системи європейської безпеки.
Говорячи про конкретні дії в цьому напрямку, маю намір якнайшвидше зустрітися з лідерами Росії, ЄС та США з метою налагодження нових робочих відносин. Це дуже важливо для України.
Нам необхідна допомога Заходу і Сходу в стабілізації економічної ситуації та реструктуризації фінансових зобов’язань. Я особливо зацікавлений в покращенні інвестиційного клімату в Україні для того, щоб ми могли залучати більше інвестицій із США, Росії, інших країн та розвивати наші торгівельні відносини.
Я буду робити все для збільшення обсягу експорту українських товарів та послуг. Це - майбутнє нашої країни, і допоможе нам створити більше нових робочих місць.
Ми продовжимо роботу щодо підписання угоди з ЄС в межах Європейської політики добросусідства та програм економічної допомоги.
Я бачу Україну в недалекому майбутньому, як країну з сильною економікою та розвинутими демократичними інститутами, яка робить незамінний внесок в будівництво безпечної, стабільної та благополучної Європи.
Пріоритетними для нас будуть відносини із Росією та СНД. Наші країни тісно пов’язані - економікою, культурою, історією. Наші господарчі комплекси доповнюють один одного. Ці переваги необхідно використовувати заради наших народів.