Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Встречи Фотолюбителей!

• Автор теми Автор теми v_I_Per
  • Дата створення Дата створення
А че, есть грань?
Кажись тута все фотограферы читают обе ветки)
Вообще, пора их объединять

Тута читают а тама ездят в обе ветки..Нет смысла делиться. У нас членских взносов нет..

так если ен будет сильно тепло я буду купаться в проруби :-)
надо ж ка кто внукам оставить хоть что-то :-)

да...набор оптики и фотокарточка с ныряющим пингвином....

Честно говоря не силен в УК Украины, но насколько я знаю статьи за групповое фотографирование несовершеннолетних там нет... :)
Вот так. полез ради интереса
Граждане до 14 лет считаются недееспособными, с 14 до 18 лет - ограниченно дееспособными.
Таким образом, право на их изображение следует получать у их законных
представителей (родителей, опекунов, попечителей). В противном случае дело может перейти в сферу
уголовного судопроизводства (ряд статей УК РФ, например, ст.132 , предусматривающая ответственность за
насильственные действия ****уального характера, в том числе (ч.2) совершенные в отношении заведомо
несовершеннолетнего (несовершеннолетней) лица.

Я не думаю что наши законы принципиально отличаются.
Те фотографирование квалифицируется как насильственные действия ****уального характера. Вот так Дима12345.

Ого. Это ж меня уже сколько раз посадить можно.... О_О. Учитывая, сколько детей своих знакомых и друзей я уже перефотографировал....
А я думал, что "насильственные действия ****уального характера" - это когда я пытаюсь автофокус S2 заставить навеститсь туда куда мне нужно, а не туда куда он хочет....

ЗЫ: а вобще если честно сильно сомневаюсь что даже украинский суд сможет классифицировать детский портрет как "насильственные действия ****уального характера"...,а то так и до маразма докатиться можно.... фотографируещь людей на фоне памятника, а сзади малыш побежал... клац... и в тюрьму... и будет как в джентельменах удачи:
- а ты кто, ты фотограф, сфотографировал, напечатал - в тюрьму, сфотографировал, напечатал - в тюрьму... :)

Останнє редагування:
ЗЗЫ: хотя, конечно, незнакомую несовершеннолетнюю девушку в студию лучше не приглашать... :) ...от греха подальше....

Ого. Это ж меня уже сколько раз посадить можно.... О_О. Учитывая, сколько детей своих знакомых и друзей я уже перефотографировал....
А я думал, что "насильственные действия ****уального характера" - это когда я пытаюсь автофокус S2 заставить навеститсь туда куда мне нужно, а не туда куда он хочет....

ЗЫ: а вобще если честно сильно сомневаюсь что даже украинский суд сможет классифицировать детский портрет как "насильственные действия ****уального характера"...,а то так и до маразма докатиться можно.... фотографируещь людей на фоне памятника, а сзади малыш побежал... клац... и в тюрьму... и будет как в джентельменах удачи:
- а ты кто, ты фотограф, сфотографировал, напечатал - в тюрьму, сфотографировал, напечатал - в тюрьму... :)

Дима. вы путаете несколько разных понятий.

ЦИВІЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

Стаття 307. Захист інтересів фізичної особи при проведенні фото-, кіно-, теле- та відеозйомок

1. Фізична особа може бути знята на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку лише за її згодою. Згода особи на знімання її на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку припускається, якщо зйомки проводяться відкрито на вулиці, на зборах, конференціях, мітингах та інших заходах публічного характеру.

2. Фізична особа, яка погодилася на знімання її на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку, може вимагати припинення їх публічного показу в тій частині, яка стосується її особистого життя. Витрати, пов'язані з демонтажем виставки чи запису, відшкодовуються цією фізичною особою.

3. Знімання фізичної особи на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку, в тому числі таємне, без згоди особи може бути проведене лише у випадках, встановлених законом.

Стаття 308. Охорона інтересів фізичної особи, яка зображена на фотографіях та в інших художніх творах

1. Фотографія, інші художні твори, на яких зображено фізичну особу, можуть бути публічно показані, відтворені, розповсюджені лише за згодою цієї особи, а в разі її смерті - за згодою осіб, визначених частиною четвертою статті 303 цього Кодексу.

Згода, яку дала фізична особа, зображена на фотографії, іншому художньому творі, може бути після її смерті відкликана особами, визначеними частиною четвертою статті 303 цього Кодексу. Витрати особи, яка здійснювала публічний показ, відтворення чи розповсюдження фотографії, іншого художнього твору, відшкодовуються цими особами.

2. Якщо фізична особа позувала авторові за плату, фотографія, інший художній твір може бути публічно показаний, відтворений або розповсюджений без її згоди.

Фізична особа, яка позувала авторові фотографії, іншого художнього твору за плату, а після її смерті - її діти та вдова (вдівець), батьки, брати та сестри можуть вимагати припинення публічного показу, відтворення чи розповсюдження фотографії, іншого художнього твору за умови відшкодування автору або іншій особі пов'язаних із цим збитків.

3. Фотографія може бути розповсюджена без дозволу фізичної особи, яка зображена на ній, якщо це викликано необхідністю захисту її інтересів або інтересів інших осіб.

Для лиц недостигших 18 лет для вышеизложеных моментов ("дала згоду.." и т.п.) нужно согласие родителей.

КРИМІНАЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

Стаття 149. Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини

1. Торгівля людьми або здійснення іншої незаконної угоди, об'єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи, -

караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

2. Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені щодо неповнолітнього або щодо кількох осіб, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища, або особою, від якої потерпілий був у матеріальній чи іншій залежності, або поєднані з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого чи його близьких, або з погрозою застосування такого насильства, -

караються позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

3. Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені щодо малолітнього, або організованою групою, або поєднані з насильством, небезпечним для життя або здоров'я потерпілого чи його близьких, або з погрозою застосування такого насильства, або якщо вони спричинили тяжкі наслідки, -

караються позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка. 1. Під експлуатацією людини в цій статті слід розуміти всі форми ****уальної експлуатації, використання в ****обізнесі, примусову працю або примусове надання послуг, рабство або звичаї, подібні до рабства, підневільний стан, залучення в боргову кабалу, вилучення органів, проведення дослідів над людиною без її згоди, усиновлення (удочеріння) з метою наживи, примусову вагітність, втягнення у злочинну діяльність, використання у збройних конфліктах тощо.

2. У статтях 149 та 303 цього Кодексу під уразливим станом особи слід розуміти зумовлений фізичними чи психічними властивостями або зовнішніми обставинами стан особи, який позбавляє або обмежує її здатність усвідомлювати свої дії (бездіяльність) або керувати ними, приймати за своєю волею самостійні рішення, чинити опір насильницьким чи іншим незаконним діям, збіг тяжких особистих, сімейних або інших обставин.

3. Відповідальність за вербування, переміщення, переховування, передачу або одержання малолітнього чи неповнолітнього за цією статтею має наставати незалежно від того, чи вчинені такі дії з використанням обману, шантажу чи уразливого стану зазначених осіб або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, використання службового становища, або особою, від якої потерпілий був у матеріальній чи іншій залежності.

Стаття 150. Експлуатація дітей

1. Експлуатація дітей, які не досягли віку, з якого законодавством дозволяється працевлаштування, шляхом використання їх праці з метою отримання прибутку -

карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

2. Ті самі дії, вчинені щодо кількох дітей або якщо вони спричинили істотну шкоду для здоров'я, фізичного розвитку або освітнього рівня дитини, або поєднані з використанням дитячої праці в шкідливому виробництві, -

караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Стаття 156. Розбещення неповнолітніх

1. Вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку, -

караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

2. Ті самі дії, вчинені щодо малолітньої особи або батьком, матір'ю або особою, що їх замінює, -

караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до трьох років.

Стаття 301. Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження ****ографічних предметів

1. Ввезення в Україну творів, зображень або інших предметів ****ографічного характеру з метою збуту чи розповсюдження або їх виготовлення, перевезення чи інше переміщення з тією самою метою, або їх збут чи розповсюдження, а також примушування до участі в їх створенні -

караються штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією ****ографічних предметів та засобів їх виготовлення і розповсюдження.

2. Ті самі дії, вчинені щодо кіно- та відеопродукції, комп'ютерних програм ****ографічного характеру, а також збут неповнолітнім чи розповсюдження серед них творів, зображень або інших предметів ****ографічного характеру, -

караються штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією ****ографічної кіно- та відеопродукції, засобів її виготовлення і демонстрування.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вони вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, а також примушування неповнолітніх до участі у створенні творів, зображень або кіно- та відеопродукції, комп'ютерних програм ****ографічного характеру, -

караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією ****ографічних предметів, кіно- та відеопродукції, комп'ютерних програм, засобів їх виготовлення, розповсюдження і демонстрування.

В уголовном кодексе как всегда проблемы возникает с понятиями, например понятие "***********" в самом кодексе четко не прописано. При подозрении на то что снимок является ****ографическим провоится соответствующая экспертиза.

Из всего вышеизложеного вывод. Фотографировать лиц недостигших 18 лет (особенно если предполается что их фотографии будут выставлятся в инете или на выставках) лучше всего при наличии писменного согласия их родителей (а еще лучше и в их присутствии да еще и присутствии свидетелей) и Боже вас упаси фотографировать этих самых лиц с обнаженными первичными половыми признаками :):) а то пришъют чего непопадя......

Останнє редагування:
Спасибо. Теперь буду знать. Интересно как классифицируются кристины - ибо фотографируется обнаженный ребенок не достигший совершеннолетия в отсутствии родителей. При этом обнажается и купается ребенок явно насильственно.... :))

Dima12345 сказав(ла):
Спасибо. Теперь буду знать. Интересно как классифицируются кристины - ибо фотографируется обнаженный ребенок не достигший совершеннолетия в отсутствии родителей. При этом обнажается и купается ребенок явно насильственно.... )
на кристинах родители присутствуют насколько я знаю...

Спасибо. Теперь буду знать. Интересно как классифицируются кристины - ибо фотографируется обнаженный ребенок не достигший совершеннолетия в отсутствии родителей. При этом обнажается и купается ребенок явно насильственно.... :))

:підстолом:

Ну, думаю лет 10 светит адназначна!

А если серьезно то все происходит ведь с согласия родителей, а следовательно законно :) Вы ведь потом эти фотографии неигде не публикуете а отдаете заказчику тоесть родителям :)

1. У человека с 16 до 18 лет - неполная гражданская дееспособность. Т.е. при заключении любой сделки в соответствии ч.4 ст.31 ГКУ должно быть согласие родителей(или кто их заменяет).
Максимум что вам грозит за то что вы не получили согласие, это вам запретят использовать полученое изображение, и вы можете возместить моральный ущерб(последнее в редких случаях).
По поводу же УК
В уголовном кодексе как всегда проблемы возникает с понятиями, например понятие "***********" в самом кодексе четко не прописано. При подозрении на то что снимок является ****ографическим провоится соответствующая экспертиза.
Проблем не возникает с понятием, просто оно не прописано в УК. Под ****ографическим характером изображений следует понимать грубо натуралистичное детальное изображение анатомических и(или) физиологических подробностей ****уальных отношений. Определение характера изображения необходимо осуществлять на основании заключения соответствующей экспертизы.
Стаття 301. Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження ****ографічних предметів
Но тут тоже есть несколько нюансов:
1. объект - нравственные устои и принципы морали в обществе;
2. все действия должны осуществляться с целью сбыта, и должен быть прямой умысел.
3. в части третьей есть квалифицирующие признаки: повторность, сговор группы лиц, принуждение(согласно Постановлению ПВС Украины№2 от 27.02.04г. под принуждением несовершеннолетнего следует понимать какие-либо умышленные действия, сопряженные с применением физического или психического воздействия и направленные на то, что лицо не достигшее 18, выступило автором(соавтором) соответствующего произведения или приняло участие в его создании..). Если по первой части штраф, арест, ограничение свободы, то в третьей части уже предусматривается лишение свободы 3-7, с лишение права заниматься определенной деятельностью на срок до 2-х лет.

Из всего вышеизложеного вывод. Фотографировать лиц недостигших 18 лет (особенно если предполается что их фотографии будут выставлятся в инете или на выставках) лучше всего при наличии писменного согласия их родителей (а еще лучше и в их присутствии да еще и присутствии свидетелей) и Боже вас упаси фотографировать этих самых лиц с обнаженными первичными половыми признаками :):) а то пришъют чего непопадя......
Совершенно правильный вывод!

Ну и супер)) Она и не требует бабла)) Но очень любит фотографироваться.. Ей гдет 16. Это не проблемма? Но я не могу сказать что она выглядит по детски.
надеюсь вы не испугались... Из вышесказанного следует чтона встречу можно приезжать. вопрос в том что фотографов будет много и может ей удастся протиснуться к подиуму..

надеюсь вы не испугались... Из вышесказанного следует чтона встречу можно приезжать. вопрос в том что фотографов будет много и может ей удастся протиснуться к подиуму..

т.е. приезжать надо с СИЛЬНЫМ папой :іржач:

А вам дети - в качестве моделей интересны?

Дети, это на самом дели самые лучшие модели и для фотографа особенно студийного интересны всегда.
Вопрос лишь в том что вы под этим подразумеваете....

Назад
Зверху Знизу