Підтримка НАТО серед молоді в Україні постійно зростає
Заступник Міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту Іван Крулько взяв участь у засіданні Молодіжної Асоціації Атлантичного Договору (МAAД), яке відбулося вчора в Києві в рамках 55-тої Генеральної Асамблеї Асоціації Атлантичного Договору.
Виступаючи, він відмітив, що вступ нашої держави в НАТО підтримується українською молоддю значно більше (50%), ніж загалом серед населення. За словами заступника Міністра, молодь більш позитивно ставиться до НАТО, і підтримка Організації Північноатлантичного договору в Україні постійно зростає.
Разом з тим, Іван Крулько виголосив проблеми, які існують на шляху інтеграції нашої держави в НАТО, а також про їх джерела, які мають штучне походження і є витвором російських політтехнологів в 2004 році.
2009-10-08
"Грузія і Україна стануть членами НАТО", - Генеральний секретар НАТО А.Фога Расмуссен
7 жовтня 2009 р. відбулася щомісячна прес-конференція Генерального секретаря НАТО А.Фога Расмуссена для представників ЗМІ. Основну увагу було зосереджено на операції Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані, внутрішній ситуації в цій країні, необхідності посилення участі країн-членів НАТО в цій операції та здійснення навчань та тренувань Афганських сил безпеки.
У другій частині брифінгу представник українського інформаційного агентства «Інтерфакс» поставив запитання: «...стосовно доповіді ЄС щодо конфлікту в Грузії. Яка Ваша оцінка доповіді? Як ця доповідь могла б вплинути на євроатлантичні очікування Грузії та України?».
У відповідь Генеральний секретар НАТО зазначив таке:
«Доповідь не матиме якогось впливу на рішення, які вже прийняті в НАТО. Я б нагадав вам про рішення, прийняте на Бухарестському саміті НАТО в 2008 році, згідно з яким Грузія і Україна стануть членами НАТО у випадку, звичайно, якщо вони виконають необхідні критерії. Що стосується доповіді, то були помилки з обох сторін у цьому конфлікті, проте я думаю, що найбільш важливо зараз сфокусуватися на майбутньому, дивитися вперед, і я б закликав усі сторони в цьому конфлікті утриматися від будь-яких кроків, які б могли збільшити напруженість в регіоні».