Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Война: события, люди, впечатления

Все одно не поїдете, та і я найближчим часом не поїду, тому хай буде Жовква минулих свят. Ялинкова прикраса-котик дуже мила.:кіт:

1000075827.webp

Не все ж шлятись між Ростом і Класом та відбивати субсидію.
Але... вимкнули електрику о 10-й ранку. І що робити?
- Гаразд, - думаю. - Поїду та запишусь у ПФ до інспектора. Воно не зайве.
Іду у метро, тре' на другу лінію.
Хапає мене за руку якась жінка.
- Ви на пересадку? То візьміть з собою бабусю, покажете, куди йти.
Бабуся худенька, маленька, дещо старша від мене.
Кажу - вас за руку вести чи сами підете?
- Та ні, не треба за руку.
Поки цшли на перехід, каже мені - подзвонили з родіни, десь у Харків племінника повезли з фронту на операцію. Ось розшукую з ранку.
О! Те що треба. Бабуся хоч і живе в Харкові, та не орієнтується.
Таких багато.
Кажу їй - куди йду, встигну. Краще будемо разом шукати. А ви запам'ятовуйте, куди йдемо.
Пішли куди тре', там немає. Порадили ще в одне місце піти.
Там теж немає.
Телефон мовчить, тобто автоматове бла-бла-бла.
Оце зав'язка сюжету без зайвих подробиць, а далі буде.

Зараз буду вроздріб ділитись враженнями, замилювати ворогам очі.
россия напала на Украину
Це десь недалеко від Дозора.
Із найгучнішого і найчастішого з його боку.
Я там дурно не ходила. Очей не балушила.
А тут у справах йдемо з тією бабусею.
Яке ж там страхіття. Скільки будинків у фанері без єдиного цілого вікна.
Десь дах ремонтують.
Гарний житловий комплекс новобудов, але хто зараз там буде жити.
Якийсь дідок крикнув з балкону трішки раніше - туди не йдіть, проходу нема.
Мо' й так
Йдемо трішки інакше у зоні суцільного апокаліпсису.
Бабуся ледь не плаче - яке місто гарне було. Найкраще в Україні, гарніше, аніж Київ.
Бабуся говорить лютим суржиком, але те що в неї українською, видає правобережне походження.
Племінник теж відтіля. Зовсім молодий дід, а чи встиг про це взнати?

З бабусею виключно мовою спілкувалась.
Вона коли-не коли і втне свій суржик, а я трималась в межах чистої.
Інколи питаннячко сторонній особі похилого віку викладала *******тською
А одного разу помилилась.
Молоденьке дівча, гарно вбране, така собі містяночка.
Я питаю *******тською, а вона відповідає найчистішою мовою.
Так соромно стало, я швиденько перейшла на мову, аж кортіло вибачитись.

Найкраще враження - військовики.
Не колонами ходять, звичайно.
Так, 1-2-3 :)
Більшість десь 40+, або так виглядають у одностроях.
Які ж вони гарні чоловічою красою у високому сенсі. :)

Останнє редагування:
З бабусею виключно мовою спілкувалась.
Вона коли-не коли і втне свій суржик, а я трималась в межах чистої.
Інколи питаннячко сторонній особі похилого віку викладала *******тською
А одного разу помилилась.
Молоденьке дівча, гарно вбране, така собі містяночка.
Я питаю *******тською, а вона відповідає найчистішою мовою.
Так соромно стало, я швиденько перейшла на мову, аж кортіло вибачитись.
:) У багатьох є внутрішній спротив звертатись до людей українською в такому місті як Харків. Бо якось незатишно сходу показувати що я не з вашої зграї. :)

Мені недавно в поїзді сказали шо у мене вимова западенська. З ким поведешся. М'яка, як у Ступки. Може й так. Себе ж зі сторони не чути. Особливо якщо вухо не заточене на всі ці нюанси)

:) У багатьох є внутрішній спротив звертатись до людей українською в такому місті як Харків. Бо якось незатишно сходу показувати що я не з вашої зграї. :)

Мені недавно в поїзді сказали шо у мене вимова западенська. З ким поведешся. М'яка, як у Ступки. Може й так. Себе ж зі сторони не чути. Особливо якщо вухо не заточене на всі ці нюанси)
Мова є одна, її розуміють усі, хоч западенці, хоч східняки! Так, є в мові деякі розбіжності з-за діалектів, але вони льогко. розрулюються , якщо люди розуміють один одного :пиво:

Мені недавно в поїзді сказали шо у мене вимова западенська.
Я в 2013 році шукав житло в Криму, так спілкуючись *****ською мовою з нею, вона спитала - Ви з Донецьку У вас донецький говір! Я відповів , що з Харкова, так воно кинуло трубку й не захотіло спілкуватися!

- Ви з Донецьку У вас донецький говір! Я відповів , що з Харкова, так воно кинуло трубку й не захотіло спілкуватися!

Тре' було сказати, що з Валок. І в родичах Завальний (який нібито Кушнарьова на полюванні завалив). Одразу б поважати стала :D

Ну наконец то, хоть как-то

Останнє редагування:
Имхо, там причина не в донатах, а в десятках прокинутых сотрудников. Давняя история.

Нынче даже пенсионеров на работу приглашают. Текучка-с...

"А вот с персоналом туго — не держится он в экопарке. Кидалово, дурилово. И закономерный итог: «Палочка! Выручалочка! Иди сюда!.. Я волшебное слово знаю…»©

«…Бегом, твою мать!» Ой, нет: «Така можливість є – ви можете приєднатися до нашої дружної волонтерської команди, яка є справжнім гарячим серцем Екопарку!"

Имхо, там причина не в донатах, а в десятках прокинутых сотрудников. Давняя история.

Нынче даже пенсионеров на работу приглашают. Текучка-с...

"А вот с персоналом туго — не держится он в экопарке. Кидалово, дурилово. И закономерный итог: «Палочка! Выручалочка! Иди сюда!.. Я волшебное слово знаю…»©

«…Бегом, твою мать!» Ой, нет: «Така можливість є – ви можете приєднатися до нашої дружної волонтерської команди, яка є справжнім гарячим серцем Екопарку!"
О, за мотивацию от ФАБ наслышан ещё до Экопарка. Сам подвизался 20 лет назад в аффилированном с ним проекте под названием "ВО "Батьківщина" 🐸. На период кампании, да, там "лавэ плывэ". А так люди из фонда, очевидно, между выборами работали даже не за еду, а какой-то, что ли, социализации ради.

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

"Українці, за даними Державної служби статистики, станом на другий квартал 2025 року заборгували за комунальні послуги більше 100 млрд грн"

Досить пізнавально. Та сумно для залишивших вціліле житло заради життя за кордоном. Борги списувати ніхто не планує.

Назад
Зверху Знизу