Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Война: события, люди, впечатления

Він про те що війна ще не закінчилась. Ніхто не мріє їхати світ за очі і здохнути далеко від батьківщини, а життя повертає на своє. Фільм Дениса Христова "1% війни" не бачили? В одному епізоді евакуюють чоловіка і труп жінки, матері мабуть, з під Авдіївки. Поховав її на цвинтарі в Мирнограді. Який на той момент був тил.
Те кто тоже не собирался, уехали сразу с началом войны. Малая часть уехала позже.
Примерно такая же малая вернулась обратно.
В моих знакомых кругах вернулось две семьи с детьми и одна тетка начального пенсионного возраста. Это из-за границы. Возвращенцев из западных областей больше.

Це без місця на кладовищі?
Так. За місце платив заздалегідь. У 2017 (завбачливий, сцко - зараз там стежину біля дерев копають, аби поховати). Сума, зазначена Городянкою, приблизно такою навесні була.

І це - не "Слобожанське", а звичайне у передмісті.

Це без місця на кладовищі?
Так. Але у мене своя історія про місце. Мій тато помер у 2014-му. Поховали на 18 клад. і, в зв'язку з тим, що ще була мама, купили поряд місце за 2000 грн. Мама прожила до 2021-го і померла від ковіду у віці 92 роки. Це я про те, що кажуть, навіщо завчасно купувати місце. Так от, приїхали на кладовище з документами, а у мене був оформлений пропуск на два місця, я його даю і кажу, що є оплачене місце.. Мені ж оформлювачка каже, що то ви купили не місце під захоронення, а землю під квіточки.. Обдурили конкретно і зідрали знов. А всі знають, що в тій гарячці не рахується, бо ще мама лежить вдома, а не в моргу. Так що, я не знаю, як у кого зараз.

Это обман. Люди умирают совершенно бесплатно. Если бы за 30 К, то пенсионеры в Украине жили вечно. Откуда у них столько денег, что бы ******* ?
Ти з місяця прилетіла, чи живеш не в Україні? Це знайомі недавно ховали.

Так. Але у мене своя історія про місце. Мій тато помер у 2014-му. Поховали на 18 клад. і, в зв'язку з тим, що ще була мама, купили поряд місце за 2000 грн. Мама прожила до 2021-го і померла від ковіду у віці 92 роки. Це я про те, що кажуть, навіщо завчасно купувати місце. Так от, приїхали на кладовище з документами, а у мене був оформлений пропуск на два місця, я його даю і кажу, що є оплачене місце.. Мені ж оформлювачка каже, що то ви купили не місце під захоронення, а землю під квіточки.. Обдурили конкретно і зідрали знов. А всі знають, що в тій гарячці не рахується, бо ще мама лежить вдома, а не в моргу. Так що, я не знаю, як у кого зараз.
В июле похоронила маму. Вышло 40 тысяч. Была кремация. Потом подхоронила на 14 кладбище. За это пришлось заплатить 2200 грн. Хоть документы на могилу были. Без бумажки с кладбища не отдавали прах.

я не знаю, як у кого зараз.
Я показав агентові та бригадиру ритуальної команди оригінал заяви голові сільради (той помер у вересні 2019) та чек "Ощаду" (1600₴ у червні 2017). Запитань не було, але сплатив місцевому КП через "Укрпошту" у день похорон ще 1500 (фото бригадирові для звітності надіслав по Вайберу). Що там, що там - 1% комісії.

Тю, ***, я в Валках показал где хоронить мою маму, никто ни слова и денег не взял, выкопали яму(за это естественно платил, оно входило в сферу услуг), и там похоронили! Так же и с папой было. Никаких там денег за место!!! То в Харькове Ритуал уже охуел!

Тю, ***, я в Валках показал где хоронить мою маму, никто ни слова и денег не взял, выкопали яму(за это естественно платил, оно входило в сферу услуг), и там похоронили! Так же и с папой было. Никаких там денег за место!!! То в Харькове Ритуал уже охуел!
На сільському кладовищі де є місце, там і ховають без оплати за нього. Але якщо людина померла у Харкові, а поховати хочуть у селі, то як бути? Он Кіра вище написала, що без папірця з кладовища не віддавали прах.

Але якщо людина померла у Харкові, а поховати хочуть у селі, то як бути?
Лёгко! И непринуждённо! Перед ковидом умерла моя тётя, двоюродная сестра мамы, мама тогда ещё жива была, обратилась в Валковский Ритуал, показала место на кладбище, поехала с ними в Харьков, там усопшую обмыли, одели, положили в гроб, опустили с 7-го этажа вниз, положили в микроавтобус и привезли в Валки! Морозяка тогда стоял - яебу... Поп уже заждался, поэтому по-быстрому отпел усопшую, похоронили. Но она была родом из Валок, там все её родичи, поэтому там и похоронили. Ищите, да обрящете!(С) Хоронить в Харькове - да, ****ец.... За землю под могилу ещё платить??? Да пошли они все *****ъ!
Обращаться в сельсовет или службу Ритуал в райцентре, показать место на кладбище, оплатить все услуги, они там щас похороны под ключ делают!

Останнє редагування:
Лёгко! И непринуждённо! Перед ковидом умерла моя тётя, двоюродная сестра мамы, мама тогда ещё жива была, обратилась в Валковский Ритуал, показала место на кладбище, поехала с ними в Харьков, там усопшую обмыли, одели, положили в гроб, опустили с 7-го этажа вниз, положили в микроавтобус и привезли в Валки! Морозяка тогда стоял - яебу... Поп уже заждался, поэтому по-быстрому отпел усопшую, похоронили. Но она была родом из Валок, там все её родичи, поэтому там и похоронили. Ищите, да обрящете!(С) Хоронить в Харькове - да, ****ец.... За землю под могилу ещё платить??? Да пошли они все *****ъ!
Обращаться в сельсовет или службу Ритуал в райцентре, показать место на кладбище, оплатить все услуги, они там щас похороны под ключ делают!
Дивлячись де, льогко. Десь не дуже, дрони літають, ссикотно везти, та й копачів ще піди найди. Колись було льогко(

та й копачів ще піди найди
Ритуал все робить сам! Яму копае, обмивае небожа, одягае його, кладе в труну та й везе до кладовищя, де ховае! Там усе написано в тарифах!. Вибираете труну, вiнки, тощо, дуже широкий спектр на любий гаманець! :клас: Це ранiш було - знайти копачiв, знайти хто обмие та одягне, а зараз усе в одному флаконi!
Я минулого року з ними мав "працю", повiрте, роблять усе як треба! З Валкiвським Ритуалом., як там Харкiвський залуплюе грошi - я не знаю!

Останнє редагування:
В июле похоронила маму. Вышло 40 тысяч.

В Харькове Ритуал и иже с ним прочих "агентов" уже давно надо закопать *****, бесплатно.
Я столкнулся во второй половине марта 22 го. Агент закатал охеренную сумму , но меньшую, чем тут в теме озвучили выше (в 40 к). Но тогда просто был сплошной гул обстрелов и взрывов по городу ...и умерших увозили буквально штабелями в бусиках...Я это видел своими глазами. Лифты не работали. Прилеты были по всем локациям в городе и днём, когда приходилось перемещать тела в морги или на кладбища. А кладбища были закрыты в основном ( открыты некоторые в пригороде). В морге умершие или погибшие лежали массово просто на земле И тогда говорили, вплоть до " положите пока тело на балкон", если что....
А гляжу и сейчас дерут три шкуры, падлы.

Останнє редагування:
Мені ж оформлювачка каже, що то ви купили не місце під захоронення, а землю під квіточки.. Обдурили конкретно і зідрали знов. А всі знають, що в тій гарячці не рахується, бо ще мама лежить вдома, а не в моргу. Так що, я не знаю, як у кого зараз.
Это давние дела с похоронным делом. В моей семье такое было еще в 90-х на Жихаре, рядом с крематорием. Там еще интересней - мол, начальство поменялось, а мы ничего не знаем.
Вот с этого и пошли могилы на 17-м, которое тогда недавно открылось.

В июле похоронила маму. Вышло 40 тысяч. Была кремация. Потом подхоронила на 14 кладбище. За это пришлось заплатить 2200 грн. Хоть документы на могилу были. Без бумажки с кладбища не отдавали прах.
Аппетиты растут.
Моя мать умерла в 2016-м. Еще заранее попросила кремировать и к мужу урну захоронить.
Зная про "бумажку с кладбища", я ее попросила. Администраторша удивилась и сказала - это ваше место, лишь бы на чужое рядом не залезли, когда подкапывать будете. Я говорю - хочу, чтоб вы занесли факт подзахоронения в амбарную книгу. Вдруг кто захочет найти могилу. И стоило это то ли 250, то ли 350 гривен. Потому что нужно было добавить дату смерти на памятник. Что сколько стоило из этих двух позиций, не помню.
А в целом стоимость таких похорон выросла с того времени, получается, почти втрое.

Назад
Зверху Знизу