Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Война: события, люди, впечатления

Угу, только мне оно известно с другим наголосом: братовА
Про ударение не могу сказать точно. Слышала это слово только в исполнении жены родного дяди.
Гугль подсказывает, что правы вы, а не тетка. :)

У вас там :
У парку «Юність» висадили понад 300 рідкісних дерев і кущів. (с)
Была недавно. Там постоянно что-то делают. Единственное, краем прошлась в библиотеку, не рассматривала.

Да то, что делают - неплохо, в принципе
Только вот это "300 редкостных" напрягает :рл: прикинуть стоимость
Это да.
Они принялись корчевать деревья. Подбираются к дикому месту, где донедавна был источник, то есть, крантик с водой. Вода исчезла окончательно.
После фабов даже сильнее забила, но ненадолго.
А дикое место просто шикарное. Настоящие птицы поют, а не всякие там голуби и сороки. Воробья спроста не увидеть возле дома. А там островок живой природы.

Спасибо! И не просят хитрованы. Або або. А бонусная система Роста мне вообще не нравится, хоть карта у меня даже золотая. Заработала, пока Класса не было.
Получается, КХ выгоднее показывать.
Я, навпаки, задоволена карткою і балами Роста - отримую за бали товари, які так купувати не можу..

Спасибо! И не просят хитрованы. Або або. А бонусная система Роста мне вообще не нравится, хоть карта у меня даже золотая. Заработала, пока Класса не было.
Нет, лучше обе, по КХ знижка, а по карте Роста начисляются баллы, их можно в течение полугода списать

Братова – це дружина рідного брата. Це слово використовується для позначення родича в сім'ї, а саме жінки, яка стала дружиною брата.
А на Западной все не так.
Вуйко - брат матері, стрий - брат батька. Відповідно, їх дружини - вуйна і стрийна.

25.09.25.webp

Я, навпаки, задоволена карткою і балами Роста - отримую за бали товари, які так купувати не можу..
Це треба витратити там 5000 гривень за півроку, щоб у січні та липні отримати якусь знижку на другому поверсі.
Раніше при наявності голдкард я мала змогу купувати на другому поверсі зі знижкою 7%. Що б не купувала - від парфумів до пательні. І це кожного разу.

А на Западной все не так.
Вуйко - брат матері, стрий - брат батька. Відповідно, їх дружини - вуйна і стрийна.
Вуйна Парасолька - героїня чийогось циклу романів. :)
Йой... Романа Федоріва. :)
Вуйною можна звати жінку похилого віку на знак особливої поваги будь кому.

Це треба витратити там 5000 гривень за півроку, щоб у січні та липні отримати якусь знижку на другому поверсі.
Раніше при наявності голдкард я мала змогу купувати на другому поверсі зі знижкою 7%. Що б не купувала - від парфумів до пательні. І це кожного разу.
Зараз не через пів року бонуси можно використовувати, а хоч наступного дня після нарахування. А нараховуються вони через 15 днів після покупки

Зараз не через пів року бонуси можно використовувати, а хоч наступного дня після нарахування. А нараховуються вони через 15 днів після покупки
А через півроку пропадають чи накопичуються?
Мені подобається бонусна система у Класі. Вона більш ліберальна.

А через півроку пропадають чи накопичуються?
Мені подобається бонусна система у Класі. Вона більш ліберальна.
Чесно кажучи, не знаю, який термін вони зберігаються.
Я витрачаю за потреби. Минулого тижня потрібно було купити батарейки, а в мене були бонуси - і витратив їх

Можно показывать (пробивать на самокассе) и то, и другое - дисконты суммируются.

Ні, зараз не так, знижка тільки по Кх, бонуси нараховують і можна одразу витратити і ліміту покупки немає. Я щось взимку купувала і мені сказали, що до кінця червня треба використати

Мій чоловік якось знайшов на вулиці медичну карту людини з іншого міста. Вагою центнер, як він ту карту посіяв - хзн, але факт.
Чоловік не полінувався, зв'язався з поліклінікою, вказаною в карті. Вони страшенно зраділи - по типу, там людина з інвалідністю, там всі документи, пришліть будь ласка. То він відправив їм на адресу НП.
Так, медичні дані краще б зберігались десь централізовано.
Також маю "карту інвалідності". Весь життєвий шлях з першої групи до третьої :) Кожен рік "техосмотр", там карта бідолашна аж скрипіла від "ожиріння":) Багато відновили, дякуючи моєму чоловікові, якому один із хірургів рекомендував вести щоденник динаміки мого стану. Так мій коханий як набрав швидкість, ледь зупинила :) Фото-відео фіксація всього :) Але карту чомусь всю не здогадались хоча би сфоткати.
А пенсію як оформляти, коли 90-і та перші 2000 працюєш, потім з'ясовується, що податки або платили з найменшого, або не платили взагалі, і перевірити ти не міг ніяк. Вже мовчу, що більшість часу працювали взагалі без оформлення.
Папірці, звісно, деяка втіха, щось типу "пощупав - значить існує", але архиви горять ((
Все життя в абзац :)
В нашей поликлиннике, чтобы попасть к окулисту или к ЛОРу, надо иметь электронное направление от семейного врача и медицинскую карточку
В нашей надо иметь бумажку от семейного, и только тогда ты полноценный пациент любого врача :)

Назад
Зверху Знизу