Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Война: события, люди, впечатления

Ось таке.....

😐 $2,4 млн заробив російський мультфільм «Маша і ведмідь» на українських глядачах у 2025 році,
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Його YouTube-канал посів перше місце серед дитячих каналів в Україні

1000006248.webp

— Ну, а теперь мы забудем о рассудительности. Мы заглянем в будущее… в то время, когда война кончится, когда Джем, Джерри и я вернемся походным порядком домой и когда все мы снова будем счастливы.
— Мы не будем… счастливы… так, как прежде, — сказала Рилла.
— Нет, не так. Никто, кого затронула эта война, никогда не будет счастлив точно так, как прежде. Но, я думаю, это будет счастье, которое мы заслужили. Ведь мы были очень счастливы, прежде чем началась война, правда? В таком чудесном родном доме, как Инглсайд, с такими папой и мамой, как наши, мы не могли не чувствовать себя счастливыми. Но то счастье было даром жизни и любви; оно не принадлежало нам по-настоящему… жизнь могла в любое время отобрать его у нас. Она никогда не может отобрать у нас то счастье, которое мы завоевываем сами, исполняя свой долг. Я осознал это с тех пор, как надел военную форму. (с)

— Я устала, — сказала в тот день мисс Оливер; это была одна из редких для нее вспышек раздражения, — устала от этой ужасной пытки постоянным напряжением чувств, когда каждый день приносит какой-нибудь новый кошмар или страх предчувствия. Не смотрите на меня с упреком, миссис Блайт. Сегодня во мне нет ничего от героини. Я пала духом. Я жалею, что Англия не бросила Бельгию на произвол судьбы… я хотела бы, чтобы Канада никогда не посылала в Европу ни одного солдата… я хотела бы, чтобы мы держали наших юношей на привязи возле себя и не позволили ни одному из них уйти на фронт. О… через полчаса я буду стыдиться своей слабости… но в эту самую минуту я говорю то, что думаю. Неужели войска Антанты никогда не нанесут решающий удар? (с)

В будь-якій незрозумілій ситуації кричи «Я представник Президета!» і бий жінок. Голова Деснянської РДА Бахматов напав на жінку

UPD.

Нею виявилася Ганна Старостенко, заступниця Кличка, яка раніше відмовила заправляти за кошти киян автівку Бахматова. Як відомо, він пересувався на Порше.

УС

:кручусь:Ну я бы не сказал, что он бил, они в таком случае оба друг друга "били"

— Ну, а теперь мы забудем о рассудительности. Мы заглянем в будущее… в то время, когда война кончится, когда Джем, Джерри и я вернемся походным порядком домой и когда все мы снова будем счастливы.
— Мы не будем… счастливы… так, как прежде, — сказала Рилла.
— Нет, не так. Никто, кого затронула эта война, никогда не будет счастлив точно так, как прежде. Но, я думаю, это будет счастье, которое мы заслужили. Ведь мы были очень счастливы, прежде чем началась война, правда? В таком чудесном родном доме, как Инглсайд, с такими папой и мамой, как наши, мы не могли не чувствовать себя счастливыми. Но то счастье было даром жизни и любви; оно не принадлежало нам по-настоящему… жизнь могла в любое время отобрать его у нас. Она никогда не может отобрать у нас то счастье, которое мы завоевываем сами, исполняя свой долг. Я осознал это с тех пор, как надел военную форму. (с)
Тори, а что это за книга?

В будь-якій незрозумілій ситуації кричи «Я представник Президета!» і бий жінок. Голова Деснянської РДА Бахматов напав на жінку

UPD.

Нею виявилася Ганна Старостенко, заступниця Кличка, яка раніше відмовила заправляти за кошти киян автівку Бахматова. Як відомо, він пересувався на Порше.

УС

:кручусь:Ну я бы не сказал, что он бил, они в таком случае оба друг друга "били"

Подача новини - бив жінку (де ?), хотів нажитися на бюджеті (де пруфи ?), їздить на Порше (от гад непролетарський, буржуй !).
Після таких "новин" на Кличка дійсно можна ригати (я не прибічник Бахмутова, він звичайний шоу-мен-популіст, просто реакція нормальної людини на таке).

Отожбо.
Але Дозор настирливо тулить такі "новини" у якості власних вражень від війни. :рл:
Дивні в нього враження :незрозумію:
А які у нього враження окрім акцентів та щось по землі проповзло. :)

А які у нього враження окрім акцентів та щось по землі проповзло. :)
І що там біля вас повзає, по землі? Я хочу вразитися.
Але якщо ви птиця небесного польоту, то що ж нам тут земляним хробакам робити- не здатні ми до небесних сфер:кручусь:

Армен Захарян опублікував у своєму телеграм-каналі лист школярки з Сєвєродонецька.
В останньому абзаці — коротка відповідь Армена.

Armen Zakharyan, червень 2022 року

*“Добрий день, Армен. Я Руслана із Сєвєродонецька, нині зникаючого міста. Мені майже 16, а рік тому, 16 червня, я дочитала «Улісса». Ти був присутній у цей момент, але ти, звісно, цього не пам’ятаєш. А я пам’ятаю. Тоді я вела щоденник читання «Улісса», нині згорілий у моїй кімнаті, у моїй Ітаці. Моя Ітака теж згоріла.

Я пам’ятаю, як полюбила Дублін, хоча ніколи там не була. Як навчилася аналізувати книги. Як навчилася бачити деталі. Тоді я слухала шепіт Чорного моря того дня. Веранда, залита сонцем, і чай на дерев’яному столі. Скільки книжок було прочитано на березі цього самого моря! Думки про майбутню поїздку до Києва — мені хотілося блукати дворами Києва, як Блум блукав вулицями Дубліна.
І це було прекрасне літо за рік до війни.

Я привезла з Києва книги й малюнки й думала, що в них збережеться моя любов до міста і до життя. Але, мабуть, єдине, у чому людина може зберігати дорогі спогади і любов, — це її серце. Будь-яка фізична форма зникає, і навіть надто швидко.

У Єпіфанівці, селі під Сєвєродонецьком, залишилися мої дідусь і бабуся та моя кішка. Ми з мамою не змогли змусити дідуся й бабусю піти з нами в бомбосховище, але я мала наполягти й залишити кішку при собі, адже її відвезли в село. Це моя вина, що я не змогла вберегти істоту, яку приручила.

Коли почали бомбити, тієї ж ночі почали обстрілювати Сєвєродонецьк. Через 4 дні вийти з бомбосховища вже було неможливо. Коли була можливість — стояли за хлібом у черзі, але хліб швидко закінчився, і ми жили на цукерках. Я не встигла взяти ані книжок, ані дорогих серцю речей із подорожей: путівникових нотаток, квиточків, глиняних статуеток богинь, бронзових биків Крита.

Два тижні ми сиділи в бомбосховищі. Люди навколо плакали, когось накривали панічні атаки. А я була кам’яною. Дивно, але я думала: якщо виживу — пощастило, не виживу — ну що ж. Повторювала: «І це мине». Щоразу, коли падало десь поруч, думала: «І це мине».
Спала на стільцях, приставлених до стіни, у куртці й крізь сон чула, як люди сидять і чекають, коли ж прилетить сюди. Ми навчилися відрізняти, коли б’ють по нас, а коли наші відповідають. Цілими днями я читала Фіцджеральда, вночі спала й чекала, коли «це мине». Додому вже повернутися було неможливо. Потім подзвонив брат із-за кордону (зв’язок був дивом) і сказав: зараз приїде машина, довезе до вокзалу, кидай ковдри, бери маму і тікайте.

І ми тікали. Я нічого не відчувала, пам’ятаю машину і вибухи, і гуркіт, і танки, потім потяг, люди в проходах, 15 осіб у купе. Діти плачуть, гробова тиша, коли зупинилися у Харкові, постріл, ще доба, Київ, мій улюблений Київ, сирени, фотографія розбомбленого бомбосховища, де ми з мамою сиділи, фотографія моєї розбомбленої школи, фотографія мого зруйнованого дому, залишена в бомбосховищі, фотографія моєї кішки, Львів, я тягну коробку з чиєюсь кішкою від вокзалу, думаючи: «Моя Кошаня залишилась, ось тягну чужу», Ужгород, годинник на кордоні зі Словаччиною, вина за те, що я жива, а інші ні, гори, віза в Австралію, вина за Кошаню, літак, спроби вивести маму зі ступору, в який вона впала ще в бомбосховищі, вина за дідуся і бабусю, доба польоту, усвідомлення, що мого міста більше немає, що більше немає життя у тисяч людей, Австралія, зник зв’язок із дідусем і бабусею, нова школа, англійська мова, дзвінки з однокласниками із Сєвєродонецька по суботах, місяці невідомості, що сталося там, у Єпіфанівці, іспити, розуміння, що я на іншому боці землі, думка: «Я так сумую за Україною, за кіньми, за Кошанею, за книжками, за всім, що вже не поверну». Що тепер стало з моєю країною?

Прочитаєш чи ні, але все одно дякую, я тебе обіймаю. Але якщо все ж прочитаєш, розкажи мені, чи бачив ти «Демона сидячого» Врубеля, побути поруч із ним було моєю мрією.”*

Відповідь Армена:
Так, я бачив «Демона сидячого», дорога Руслано, хоча це ти могла б повчити мене демонології: я бачив лише одного, а ти — сотні, причому летючих. Але я хочу вірити, що скоро ми всі зможемо побачити демона переможеного.

Троє загибли, 12 постраждалих: наслідки атаки на Київ станом на 5:20

➡️ Медики госпіталізували 11 людей. У тому числі двох дітей — 7 та 10 років. Одному постраждалому надали допомогу на місці.

➡️ У Дарницькому районі пошкоджені житлові будинки, зокрема руйнування в пʼятиповерхівці з першого по пʼятий поверхи. Також уламки БпЛА впали на дах 9-ти поверхового житлового будинку. Сталося загоряння. Горить і нежитлова забудова.

➡️ У Дніпровському районі уламки впали на триповерхову офісну будівлю, із загорянням. Також сталися пожежі у 25-поверховому та 9-поверховому будинках. Та падіння уламків на територію дитсадка, із загорянням. На стоянці палали автівки.

➡️ У Шевченківському районі пожежа в житловому будинку, пошкоджена нежитлова забудова, навчальний заклад та офісна будівля.

➡️ У Святошинському районі у двір дев’ятиповерхового житлового будинку впав ворожий БпЛА. Пошкоджень немає.

➡️ У Соломʼянському районі — падіння уламків спричинило пожежу в приватному будинку.

➡️ У Деснянському районі зафіксували падіння уламків.

UPD станом на 5:40:
➡️ У Шевченківському районі внаслідок падіння уламків палають 9 автівок. Вогонь розповсюджується на перші поверхи нежитлової будівлі поруч.

➡️ Пожежа в житловому будинку в Деснянському районі.

Екстрені служби працюють на місцях. Тривога триває. Не залишайте укриттів!

Назад
Зверху Знизу