Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Веха в языковой политике?

• Автор теми Автор теми Сева
  • Дата створення Дата створення

Что должно быть в Украине?

• Гос.Двуязычие

Голосів: 239 46.4%
  • Моно язычие с защитой языка меньшинств

Голосів: 59 11.5%
  • Оставить как есть...

Голосів: 85 16.5%
  • Тотальная украинизация!

Голосів: 112 21.7%
  • Пофиг или свой вариант

Голосів: 20 3.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    515
  • Опитування закрито .
А хто тут не знає російської мови? Усі знають, бо україці - люди розумні. Знають і українську, і російську!:D
Іще й можуть повчити російській мові тих, хто думає, що знає російську мову. Це ж споріднені мови. Я. наприклад, не вживаючи у побуті білоруської мови, читаю вільно книжки іще і білоруською мовою без словника! Немає проблем.

Мы тебя тоже понимаем без проблем. Белорусский и может даже польский... Но не считаю себя знатоком, бо писать не могу:(

А хто тут не знає російської мови? Усі знають, бо україці - люди розумні. Знають і українську, і російську!:D
шото не понятно, а на востоке не розумн1 или не украинцы? процент знающих 2 языка ничуть не меньше чем на ЗУ. Только когда меня спрашивают де тут у вас найближче метро у меня как-тоне возникает желания обзывать это "белькотинням". Так что корни раскола совсем не в ПР (везде с этим ПР выводы - уже просто смешно:D)

в Україні об'єднального фактору в мовній ситуації і не буде, тут або одна мова задавить іншу, або в кращому випадку все залишатиметься так як є.
не вийде мирного співжиття двох мовних груп, як не намагайся, особливо якщо це питання заполітизовано.
Не згоден з вами. У Харкові усі мови співіснують нормально і ніхто на це особливої уваги не звертає. Але. правда ваша в тому, що цим питанням більше стурбовані політики, й вони його роздмухують та екслпуатують завжди напередодні виборів, щоб відволікти від справжніх соціально-економічних питань. Щоб люди не замислювалися чому в Україні найнижча заробітна платня (яку, доречі, не завжди своєчасно сплачують), низькі пенсії, чому весь час життя дорожчає, чому падає рівень освіти та медичного обслуговування, чому розкрадається державний бюджет й ніхто за це не відповідає. Ось у чому справжня причина і в цьому я з вами згоден.

Смішний той білорус з Білорусії, який не розмовляє білоруською мовою і, скоріше всього, не повірить ніхто, що він білорус по національності, хоча і паспорт у нього білоруський.

для меня смешные вы с такими заявлениями. Весь мир просто ухахатывается наверно над Бразилией:іржач:

шото не понятно, а на востоке не розумн1 или не украинцы? процент знающих 2 языка ничуть не меньше чем на ЗУ. Только когда меня спрашивают де тут у вас найближче метро у меня как-тоне возникает желания обзывать это "белькотинням". Так что корни раскола совсем не в ПР (везде с этим ПР выводы - уже просто смешно:D)
Ну, якщо ви вважаєте, що знаєте добре українську мову, то поправляйте того, хто не знає її як слід. Але, треба і вам мати на увазі, що ваше знання російської мови теж викликає великий сумнів у частині її грамотності.

для меня смешные вы с такими заявлениями. Весь мир просто ухахатывается наверно над Бразилией:іржач:
Бразілія - в минулому португальска колонія.
Коли Саркозі приїздив в останнє до Квебеку він жодного разу не підіймав питання франкофонства, незважаючи на те, що нащадки французьких колонізаторів обов"язково володіють англійською мовою. І в канадійську армію не візьмуть на контракт тільки франкомовного квебекця, бо він не зможе зрозуміти команд, які віддаються англійською мовою. Бо, в армії, мова одна. Доречі і в Україні, коли набирають по контракту до служби в багатонаціональних силах, обов"язкове знання англійської. А до офіцерів особливі вимоги знання англійської мови.

как же не в1дпов1дайе? тремя постами выше было чётко названо. Или уже даже письменное подтверждение вам не аргумент в ваших?:D

ну дык к чемутогда эти факи в стороны рос1йскойи?:confused: Для объединения я так понимаю?
1. Якщо ви не розумієте про що я написав "тремя постами выше" то це ваша проблема і я не буду її розтлумачувати. Це просто не має сенсу.
2. Де ви бачили "факи в стороны рос1йскойи?"???? Я, наприклад, бачу з вашого боку тільки намагання принизити українську мову та її носіїв?

Останнє редагування:
процент знающих 2 языка ничуть не меньше чем на ЗУ.
Тільки на ЗУ дехто ще 3-4 мови знає.

Зачем это малышам?...
Щоб яничарами не зростали...та у "колісниченок" та "ківалових" не перетворювались. В решті решт щоб зростали по службових сходинах, бо без державної ...самі розумієте...:D

что вы так голосуете на выборах не за тех людей?
а ви за "тех"? Чи одного Чечетова вистачає?

відносно цього навчального закладу ключове слово ДЕРЖАВНИЙ.А держава Україна і державна мова українська.
...а міністр освіти у цій державі запроданець та державний злочинець! І більшість у ВР така сама нехристі, злочинці та зрадники.

Не вижу ничего плохого в наличии в украинской речи имен Маша, Коля и т.п.
А "Маша" це хто-Марія, Марина, Маруся, Марічка, Мар*яна?

Ненормально если человек говорит, что мама с папой его назвали "Николаем", а ему какое-то чучело сандалит в паспорт "Мыкола"
Це та рідкість коли з тобою згоден, але ще треба свідоцтво перевіряти, точно так не може бути нормальним коли
, на приклад, Мар*яну перехрещують у Марину чи Машу.

а як на ваш розсуд у українському паспорті треба відтворити російське ім*я "Николай"?

бо писать не могу
а цього від вас і не вимагає ніхто. Ви ж не "держслужбовець" , але поважати державну ви мусите. Пісні ж співаєте!

Українців не хвилює статус російської мови. Результати опитування центру Разумкова.

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Українців не хвилює статус російської мови. Результати опитування центру Разумкова.

Справжніх українців не хвалює, бо вони - двомовні. О ось в Івано-Франківську будуть на стіну дертись, бо діти східняків будуь вчитись на одній з рідних мов: або російській, або українській - вільний вибір.

Поясніть! Це як-дві батьківщини? До речі дуже багато дітей вже навчаються англійською або німецькою.
Я кажу про дві мови. У мене особисто дві рідні мові: російська й українська.
Вітчизна це політичне поняття, а не культурно-мовне.

До чого це7 Цитую:
Если в 2004 году статус русского языка интересовал 8,9% украинцев, то в 2012-м – 3,9%.

Согласно результатам исследования, украинцев больше всего волнуют материальные проблемы – безработица, кризис, цены на продукты.

На первых местах в списке преодоление безработицы (59,3%), преодоление кризиса в экономике, экономический рост (51,8%), повышение общего уровня зарплат, пенсий, стипендий (51,5%), снижение цен на продукты и товары первой необходимости (43,3%) и т.п.

Замыкают перечень "преодоление конфликта религиозных конфессий" (3,1%) и "вступление Украины в НАТО" (2,9%).

Всего респонденты могли выбрать не более 10 значимых для них вопросов из перечня.

Во хитрожопость то какая...... А с чего тогда такая активность в теме? Вас -же не интересует статус русского языка? не интересует, это согласно опросов Разумкова. Вот и в который раз замечаю что свидомые все как один рассказывают. что нет дескать языкового вопроса. это мол, никому не интересно, а как только подходим к этому вопросу, а именно языка - сразу начинается визг.
Это лицемерие или как?

Так. Але є ще поняття державних інститутів, до яких відноситься державна мовна політика! Хай ваші діти опанують ще двома десятками мов. Це їм на користь. Але при умові володіння державною, сподіваюсь це буде ними зроблено з легкістю. Не можливо розбудувати державу( будь яку!) без знання її мови.А зараз дуже хочуть "ківалови" та інші добродії примусити Україну знову впасти у "братерські" обійми Росії і їх "піклування" про російську мову це фарс і засіб збереження їхнього рейтингу. Їх менш за все цікавить рівень викладання у українських школах будь яких предметів !(чим можна ще пояснити рівень оплати праці вчителів?) Їхні діти отримують освіту у Англії або Америці! Скажіть -ви мрієте щоб ваші діти захищали інтереси Кремля десь на Північному Кавказі? Особисто я проти!

что нет дескать языкового вопроса. это мол, никому не интересно
Це твій висновок.Не більше.

Так. Але є ще поняття державних інститутів, до яких відноситься державна мовна політика! Хай ваші діти опанують ще двома десятками мов. Це їм на користь. Але при умові володіння державною, сподіваюсь це буде ними зроблено з легкістю.
Откуда такой вывод? При делах дэржавна мова к примеру при изучении английского языка?

Во хитрожопость то какая...... А с чего тогда такая активность в теме? Вас -же не интересует статус русского языка? не интересует, это согласно опросов Разумкова. Вот и в который раз замечаю что свидомые все как один рассказывают. что нет дескать языкового вопроса. это мол, никому не интересно, а как только подходим к этому вопросу, а именно языка - сразу начинается визг.
Это лицемерие или как?

Це звичайна технологія.
І тут 10-20 чоловік.А це 0,00...%.

а именно языка - сразу начинается визг.
Т ак а що зостається робити тим,хто ні російської до пуття не вивчив, а української тим паче-їм тільки вищати ( до бана!) і залишається. Адекватні люди хоч з Севастополю , хоч з інших міст спілкуються без вищання.До речі- яка партсила закончик намагається протиснути, кому "вижчання" потрібне?

Назад
Зверху Знизу