Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Веха в языковой политике?

• Автор теми Автор теми Сева
  • Дата створення Дата створення

Что должно быть в Украине?

• Гос.Двуязычие

Голосів: 239 46.4%
  • Моно язычие с защитой языка меньшинств

Голосів: 59 11.5%
  • Оставить как есть...

Голосів: 85 16.5%
  • Тотальная украинизация!

Голосів: 112 21.7%
  • Пофиг или свой вариант

Голосів: 20 3.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    515
  • Опитування закрито .
А Східні українці, на відміну від галичан, хочуть щоб ЇХ діти могли вчитись на материнькій мові, й наші діти ніколи не поїдуть жити в Галіцію, й ми не хочемо лізти в ваш монастир зі своїм уставом.
Й нам по-барабану, що ти , брате по форуму, хочеш - треба ще й могти.

По-перше не ТИ.По-друге Ви мені далеко не брат.
І які це східні українці?Більше конкретики.І яка у вас материнська мова?Маю знайомих з Донецька.Вони не заперечують,що в селах на Донеччині розмовляють українською.Маю багато знайомих з Запоріжжя,які розмовляють українською.А в селах?
То про яку материнську мову Ви тут пишите?

«вуйків» не бачив, але розказуєш які вони «європейці». От що значить твоя маловартість, як тільки хто західніше, той зразу і європеєць.

Ночі не сплю, все завидую, батьків проклинаю, що родили мене невуйком - неуропейцем, якби це не було гріхом, то хоч руки на себе накладай.

А Східні українці, на відміну від галичан, хочуть щоб ЇХ діти могли вчитись на материнькій мові, й наші діти ніколи не поїдуть жити в Галіцію, й ми не хочемо лізти в ваш монастир зі своїм уставом.
Й нам по-барабану, що ти , брате по форуму, хочеш - треба ще й могти.
А чого це ви робити заяви від імені усіх східних українців?. Я, наприклад, вважаю, що і в східній, й в західній Україні, діти повинні навчатися українською державною мовою. А, якщо ви живете не в Україні, а в Росії то це питання мене абсолютно не стосується. Вчить своїх дітей російською мовою.
Мої діти вчилися а онуки вчаться в українській державній школі. Якість навчання прекрасна. Доречі, у них в школі було поглиблене вивчення англійської мови, що дозволило сину свого часу стажуватися в Англії, а згодом, певний час, працювати і в Німеччині. Зараз пропонують роботу в Австралії. Але, йому і тут непогано працюється. Нормально.

По-перше не ТИ.По-друге Ви мені далеко не брат.
вот они корни расколу, а валят всё на ПР:D
І які це східні українці?Більше конкретики.І яка у вас материнська мова?Маю знайомих з Донецька.Вони не заперечують,що в селах на Донеччині розмовляють українською.Маю багато знайомих з Запоріжжя,які розмовляють українською.А в селах?
То про яку материнську мову Ви тут пишите?

а ничё шо в Донецкой области 90% городское население? И все они на 99% русскоязычные. Я маю не знакомых, а родычей в Донецке. Слышали бы вы этот "украинский" в сёлах:D Это даже не суржик, это именно селюковская мова (не в образлывом смысле), ничего общего с мовой не имеющая. Лучше знать одну и хорошо, чем такое.

Пробач нерозумного, бо тільки мова може дати людині розум.
Мене зросійщили прокляті *******. Це сталося коли ми разом з ними будували заводи й пароплави. Це галіцаям добре - жили собі у сім*ї братерських еуропейських народів, то так їх ніхто й не згвалтував, так без штанів й вийшли звідти.

Не потрібно робити з себе ГЕРОЇВ.За свою працю ви отримували гроші,квартири.
Для того,щоб говорити про ШТАНИ,потрібно приїхати і подивитись на ці ШТАНИ.

А Східні українці, на відміну від галичан, хочуть щоб ЇХ діти могли вчитись на материнькій мові, й наші діти ніколи не поїдуть жити в Галіцію
хлопче, поїдь на ЗУ вас уже там повно поналазило

вот они корни расколу, а валят всё на ПР:D

а ничё шо в Донецкой области 90% городское население? И все они на 99% русскоязычные. Я маю не знакомых, а родычей в Донецке. Слышали бы вы этот "украинский" в сёлах:D Это даже не суржик, это именно селюковская мова (не в образлывом смысле), ничего общего с мовой не имеющая. Лучше знать одну и хорошо, чем такое.
Ну, це не від великого розуму робите такі заяви. Мій син, який окрім української вільно володіє російською, англійською та німецькою мовами, живе в Україні, але працює на фірмі із змішаним російсько-німецьким капіталом та у англійській фірмі, й заробляє дуже непогані гроші. Так, що від рівня освіти та знання декількох мов залежить добробут. А, якщо ставати у позу та хизуватися своїм безкультур"ям та неосвіченістю, то можна собі знайти роботу тільки вантажником у супермаркеті. А, можна взагалі, залишитися без роботи. Отака ваша логіка?

хлопче, поїдь на ЗУ вас уже там повно поналазило

Ещё один Раскольников:D

Ну, це не від великого розуму робите такі заяви. Мій син, який окрім української вільно володіє російською, англійською та німецькою мовами, живе в Україні, але працює на фірмі із змішаним російсько-німецьким капіталом та у англійській фірмі, й заробляє дуже непогані гроші. Так, що від рівня освіти та знання декількох мов залежить добробут. А, якщо ставати у позу та хизуватися своїм безкультур"ям та неосвіченістю, то можна собі знайти роботу тільки вантажником у супермаркеті. А, можна взагалі, залишитися без роботи. Отака ваша логіка?

это ваша логи така. Про несколько языков и речи не было. Ну раз такая логика, то кем бы вы взяли человека, который не говорит по сути ни на одном языке?

Совершенно согласен. Только не принудительно, а по желанию. Так мол и так, зовут меня Мыкола, и именно это имя и именно в таком виде в паспорт и запишите.
Нормально, я щитаю. Ненормально если человек говорит, что мама с папой его назвали "Николаем", а ему какое-то чучело сандалит в паспорт "Мыкола", хотя его так никто и никогда не обзывал.

Не знаю в якій школі Ви навчались і яку граматику вивчали.У нас були уроки уроки української і російської мови.І ми підписували зошити:російською-Николай,Петр,Владимир,Василий...,українською-Микола,Петро,Володимир,Василь....Це ГРАМАТИКА.Не змінюються прізвища.Якщо Николаев то так і українською запишуть Ніколаєв.Ще раз наголошою-це ГРАМАТИКА.

ну чому...зараз вийти на вулицю міст ЗУ і не почути московітське белькотіння це велика рідкість, ви ж тепер усюди... на ринках продавці російськомовні, в поліклініках лікарі, робітники на заводах, більшість місцевих бомжів російськомовні:D
зрозуміло, що всі ці люди приїжджі, звідки думаю і так ясно.

это ваша логи така. Про несколько языков и речи не было. Ну раз такая логика, то кем бы вы взяли человека, который не говорит по сути ни на одном языке?
Не зрозумів логіки вашого запитання. У нас працювала людина, яка була німою від природи. Але знала та писала на трьох мовах вільно. Та й фахівець бул дуже непоганий. І нічого, все у нього було гаразд.
А син свого часу, іще за радянської влади, навчався у українській школі з поглибленим вивченням англійської мови (друга мова - німецька). Вищу освіту здобув теж в Україні, мова навчання була російська, як і у всіх радянських вузах. І нічого, знання чотирьох мов йому не заважає...:D

ну чому...зараз вийти на вулицю міст ЗУ і не почути московітське белькотіння це велика рідкість, ви ж тепер усюди... на ринках продавці російськомовні, в поліклініках лікарі, робітники на заводах, більшість місцевих бомжів російськомовні:D
зрозуміло, що всі ці люди приїжджі, звідки думаю і так ясно.
ну как це чому? потому что вы открыто в образлывой форме речь украинца приехавшего с востока на ЗУ называете белькотинням. Или это уже какая-то неизвестная науке форма консолидации?

ну как це чому? потому что вы открыто в образлывой форме речь украинца приехавшего с востока на ЗУ называете белькотинням. Или это уже какая-то неизвестная науке форма консолидации?
тому, що на вулиці це звучить саме як белькотіння

Українець з України і не розмовляє українською мовою виглядає смішно не тільки в Україні, але і в світі. Тому нема чому дивуватися.

шо-то не слышу ржача на улице - а тут все не розмовляють. Это в вашей уяв1 только:D Про св1т вобще явный гон.
Вы тоже считаете, что ваш пост обЪеднуйе?

Це не відповідає дійсності. Мій колишній співпрацівник, родом із РФ, коли приїжджав у відрядження до Львова не міг говорити українською мовою (усе розумів, бо вже багато років прожив у Харкові) дуже хвилювався, наляканий страшилками типу "будуть тамтешні робити вигляд, якщо розмовлятимеш з ними російською, що не розуміють, або "можуть й побити за російську мову". Але, коли побачив, що це усе брехня, став вранці, коли приходив на роботу вітатися українською й побачив, що до нього стали ставитися з великою симпатією. Після цього, у нього з"явилося прагнення на п"ятому десятку життя оволодіти українською. Зараз, коли приїжджає до Львова розмовляє виключно українською й на вулиці, й на роботі. Не завжди получалося спочатку чисто, але через декілька років він мене дуже здивував, коли приніс і свою науково-технічну статтю написану їм українською мовою, щоб я прочитав та допоміг йому у редагуванні.
Так що, усе залежить від бажання. Якщо людина хоче опанувати українську мову, або будь-яку іншу, вона буде нею володіти. Якщо ж у людини немає такого бажання, то вона буде шукати тисячу причин, щоб цього не робити. А жити в Україні і не знати української мови - це нонсенс.

Украинский единственный гос.!!!! Я могу говорить ну любом, но язык только Украинский!!!!!!!!

Такой же нонсенс не знать русского!...
А хто тут не знає російської мови? Усі знають, бо україці - люди розумні. Знають і українську, і російську!:D
Іще й можуть повчити російській мові тих, хто думає, що знає російську мову. Це ж споріднені мови. Я. наприклад, не вживаючи у побуті білоруської мови, читаю вільно книжки іще і білоруською мовою без словника! Немає проблем.

Це не відповідає дійсності.

как же не в1дпов1дайе? тремя постами выше было чётко названо. Или уже даже письменное подтверждение вам не аргумент в ваших?:D

А хто тут не знає російської мови? Усі знають, бо серед україці - люди розумні. Знають і українську, і російську!:D

ну дык к чемутогда эти факи в стороны рос1йскойи?:confused: Для объединения я так понимаю?

шо-то не слышу ржача на улице - а тут все не розмовляють. Это в вашей уяв1 только:D Про св1т вобще явный гон.
Вы тоже считаете, что ваш пост обЪеднуйе?
в Україні об'єднального фактору в мовній ситуації і не буде, тут або одна мова задавить іншу, або в кращому випадку все залишатиметься так як є.
не вийде мирного співжиття двох мовних груп, як не намагайся, особливо якщо це питання заполітизовано.

Назад
Зверху Знизу