Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Веха в языковой политике?

• Автор теми Автор теми Сева
  • Дата створення Дата створення

Что должно быть в Украине?

• Гос.Двуязычие

Голосів: 239 46.4%
  • Моно язычие с защитой языка меньшинств

Голосів: 59 11.5%
  • Оставить как есть...

Голосів: 85 16.5%
  • Тотальная украинизация!

Голосів: 112 21.7%
  • Пофиг или свой вариант

Голосів: 20 3.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    515
  • Опитування закрито .
А могут ли украинофобы любить украинские песни?..

По вашей версии такое возможно.(Колисниченко такой=)
А це як йому політрада ПР накаже! Може здорова у психічному стані людина визнати свою власну дитину відсталою, через те що дитина знаходиться у україномовному середовищі? Колєсніченко,Чечетов, Ківалов та ін це- маріонетки. Єдина людина яка викликає повагу серед ПР і більшості у ВР це Р.Л.Ахметов. При всіх його якостях його ні разу не змусили приймати участь у балаганах. На певно його прохають не приходити на засідання, бо як же тоді Чечетов буде виглядати з своєю рукою?:confused:

никто нас раскалывать спецально не собиралс
Ну да! Воно само по собі так виходить...То іноземний військовий флот сам по собі на чверть сторіччя отаборився, то міністр оборони тільки-но недавно громадянство отримав, то інший міністр державну мову назвав "не нужной", і тд...

Те, кому дано право судить(вам не давали такого) такие выводы сделать на этом основании не могут.
А ти у нас провидець! ти знаєш хто що може, а хто не може?

А це як йому політрада ПР накаже! Може здорова у психічному стані людина визнати свою власну дитину відсталою, через те що дитина знаходиться у україномовному середовищі? Колєсніченко,Чечетов, Ківалов та ін це- маріонетки. Єдина людина яка викликає повагу серед ПР і більшості у ВР це Р.Л.Ахметов. При всіх його якостях його ні разу не змусили приймати участь у балаганах. На певно його прохають не приходити на засідання, бо як же тоді Чечетов буде виглядати з своєю рукою?:confused:

Ребенок,- существо хрупкое.
..Представляю какие нервные срывы бывают у деток после общения с пани Фарион! Дома слышат одно, а в садике иное.

Останнє редагування:
Ну да! Воно само по собі так виходить...То іноземний військовий флот сам по собі на чверть сторіччя отаборився, то міністр оборони тільки-но недавно громадянство отримав, то інший міністр державну мову назвав "не нужной", і тд...
т.е все эти страны ждёт раскол:confused::
https://ru.wikipedia.org/wiki/Список_военных_баз_США_за_рубежом
а по поводу министра, дык кто вам доктор, что вы так голосуете на выборах не за тех людей:D?

А ти у нас провидець! ти знаєш хто що може, а хто не може?
а тут и знать не надо, кто может - обычно представляется и делает это не на форуме.

.Представляю какие нервные срывы бывают у детов после общения с пани Фарион! Дома слышат одно, а в садике иное.
Ваше уявлення про Фарион створене засобами пропаганди. Можу з повною мірою авторитетності сказати що самому центрі Донецької області у дитячих закладах виховання дітей йде на українській мові. Фаріон розповідала дітям про правила утворення їхніх імен і правила їх написання. Що б у подальшому діти не ламали голови чого їх усе життя звали "Еленами" та "Маринами"а у паспортах з*явилися "Олени" та "Мар*яни". Це тільки у споріднених мовах імена намагаються перекладати! Ви сподіваюсь не будите доводити що Джо -це Женя? А стосовно начеб то знищення усього російського я зрозумів це як намагання видалення з телеефірів, друкованих видань перекручених на український манер російських слів .А мову держави повинні вчити в першу чергу чільники держави і тоді ветерани ВВВ не будуть воювати РАЗОМ з ******ами, а країна перестане бути для всіх ...небезпечною!:)

а тут и знать не надо, кто может - обычно представляется и делает это не на форуме.
Ти особистого спілкування хочеш? Так мої телефонні номери у інших гілках є . Тільки хочу тебе попередити-педагогіка не моя стихія! Я не Макаренко.

Ребенок,- существо хрупкое.
..Представляю какие нервные срывы бывают у деток после общения с пани Фарион! Дома слышат одно, а в садике иное.

СЕВА.А що Ви знаєте про неї?Людина виступаж за українську мову в Україні.За те,щоб мої діти могли навчатися українською в любому регіоні України.Вже починає доставати,що люди,які приїхали в мою країну,не бажають вчити мову моєї країни,а наполягають на тому,щоб я вчив їхню мову.Достає,що моя дитина,поступивши в(наголошую)ДЕРЖАВНИЙ навчальний заклад в Харкові,вимушена навчатись російською мовою.

Ваше уявлення про Фарион створене засобами пропаганди. Можу з повною мірою авторитетності сказати що самому центрі Донецької області у дитячих закладах виховання дітей йде на українській мові. Фаріон розповідала дітям про правила утворення їхніх імен і правила їх написання. Що б у подальшому діти не ламали голови чого їх усе життя звали "Еленами" та "Маринами"а у паспортах з*явилися "Олени" та "Мар*яни". Це тільки у споріднених мовах імена намагаються перекладати! Ви сподіваюсь не будите доводити що Джо -це Женя? А стосовно начеб то знищення усього російського я зрозумів це як намагання видалення з телеефірів, друкованих видань перекручених на український манер російських слів .А мову держави повинні вчити в першу чергу чільники держави і тоді ветерани ВВВ не будуть воювати РАЗОМ з ******ами, а країна перестане бути для всіх ...небезпечною!:)
Зачем это малышам?...:confused:

СЕВА.А що Ви знаєте про неї?Людина виступаж за українську мову в Україні.За те,щоб мої діти могли навчатися українською в любому регіоні України.Вже починає доставати,що люди,які приїхали в мою країну,не бажають вчити мову моєї країни,а наполягають на тому,щоб я вчив їхню мову.Достає,що моя дитина,поступивши в(наголошую)ДЕРЖАВНИЙ навчальний заклад в Харкові,вимушена навчатись російською мовою.

Ключевое слово "могли". Кто-то у нас запрещает?

Зачем это малышам?...:confused:

Ключевое слово "могли". Кто-то у нас запрещает?

А яке ключове слово Ви хотіли б почути?Напевно" ДОЗВОЛЬТЕ мені навчатись українською"
Не знаю де це у вас,але в цьому навчальному закладі навчання російською.А відносно цього навчального закладу ключове слово ДЕРЖАВНИЙ.А держава Україна і державна мова українська.

А Східні українці, на відміну від галичан, хочуть щоб ЇХ діти могли вчитись на материнькій мові, й наші діти ніколи не поїдуть жити в Галіцію, й ми не хочемо лізти в ваш монастир зі своїм уставом.
Й нам по-барабану, що ти , брате по форуму, хочеш - треба ще й могти.

А Східні українці, на відміну від галичан, хочуть щоб ЇХ діти могли вчитись на материнькій мові, й наші діти ніколи не поїдуть жити в Галіцію, й ми не хочемо лізти в ваш монастир зі своїм уставом.

вчи мову, а потім вже пиши маячню! Галіція в Іспанії, такого слова як устав в українській мові ніколи не існувало, чому Східні з великої літери... та й про могти ти до себе з початку примір, расеяфіл! :D

А яке ключове слово Ви хотіли б почути?Напевно" ДОЗВОЛЬТЕ мені навчатись українською"
Не знаю де це у вас,але в цьому навчальному закладі навчання російською.А відносно цього навчального закладу ключове слово ДЕРЖАВНИЙ.А держава Україна і державна мова українська.

Уже как 20 лет!...

Не вижу ничего плохого в наличии в украинской речи имен Маша, Коля и т.п.

вчи мову, а потім вже пиши маячню! Галіція в Іспанії, такого слова як устав в українській мові ніколи не існувало, чому Східні з великої літери... та й про могти ти до себе з початку примір, расеяфіл! :D

Пробач нерозумного, бо тільки мова може дати людині розум.
Мене зросійщили прокляті *******. Це сталося коли ми разом з ними будували заводи й пароплави. Це галіцаям добре - жили собі у сім*ї братерських еуропейських народів, то так їх ніхто й не згвалтував, так без штанів й вийшли звідти.

Пробач нерозумного, бо тільки мова може дати людині розум.
Мене зросійщили прокляті *******. Це сталося коли ми разом з ними будували заводи й пароплави. Це галіцаям добре - жили собі у сім*ї братерських еуропейських народів, то так їх ніхто й не згвалтував, так без штанів й вийшли звідти.

:іржач: пиши ще, невіглас! хочу почути як московіти будували все і робили, поки ми на запічках седіли і на балалайках бринчали :D доречі, галіцаї це ще хто? ті ж, хто і еуропейці?... угро-фінни сьогодні дуркують! :D

Не вижу ничего плохого в наличии в украинской речи имен Маша, Коля и т.п.
Не бачу нічого поганого у тому щоб на уралі називати людей Мыкола, Володымыр, Пэтро у документах. згоден?

Не бачу нічого поганого у тому щоб на уралі називати людей Мыкола, Володымыр, Пэтро у документах. згоден?

:клас: На Кубани так и говорят! Да и в докуметах... Можно даже бум организовать!

Совершенно согласен. Только не принудительно, а по желанию. Так мол и так, зовут меня Мыкола, и именно это имя и именно в таком виде в паспорт и запишите.
Нормально, я щитаю. Ненормально если человек говорит, что мама с папой его назвали "Николаем", а ему какое-то чучело сандалит в паспорт "Мыкола", хотя его так никто и никогда не обзывал.

:іржач: бринчали :D доречі, галіцаї це ще хто? ті ж, хто і еуропейці?... угро-фінни сьогодні дуркують! :D

Еуропейці ж. "Галіцай" це ж синонім вуйка-еуропейця. Він, на перший погляд, нормальна людина, а як тільки рота розкриває, або на форумі запостить, то так з нього еуропейскість й пре, так і пре. Так буває,коли людину зовні вважаєш за нормальну,а насправді він - *******.

СЕВА.А що Ви знаєте про неї?Людина виступаж за українську мову в Україні.За те,щоб мої діти могли навчатися українською в любому регіоні України.
всё это чудесно и желания понятны. Только в 99% случаев это и так есть, или вы будете со Львова возить ребёнка в школу в Харькове? В каждом регионе есть все условия для обучения на языке региона в чём проблема? Про вузы отдельная тема.

Вже починає доставати,що люди,які приїхали в мою країну,не бажають вчити мову моєї країни,а наполягають на тому,щоб я вчив їхню мову.
ну смотрю я вокруг на коллег и знакомых - никто не приехал и никто не заставляет вас учить русский. Но все говорят на русском. Как раз их "заставляют" учить мову:D Да откуда взялось это "наполягають"? Где хоть слово офицальное об этом:confused: Вот выдумки эти уже точно достали:D
Достає,що моя дитина,поступивши в(наголошую)ДЕРЖАВНИЙ навчальний заклад в Харкові,вимушена навчатись російською мовою.

всё чудесно, назовите механизм сделать так как вы хотите. Любой заклад, это устоявшаяся обучающая структура со своим набором уникальных преподов, методик и т.д. Ну есть только спецы на русском, что вы предлагаете? Всё похерить как в 17м году(хотя там как раз никто не херил, это наше ноу-хау:D)? Или заставить всех думать на украинском? Только как же быть с эффективностью?
Я 1994году был на первой паре 1-го курса и высшую математику вели на украинском. У 99% студентов тихий шок. Комедия ещё та - профессор впервые ведёт на украинском. студенты впервые слышат на украинском. Эффективность стремилась к нулю. Факты легко проверить.

Вы ж в Гарвард едете не потому шо он на английском, а за результатом от обучения. там преподы в своей стихии на своем языке как рыба в воде. И вас там вобще не интересует на каком языке, или я не прав?

А чого це ви робити заяви від імені усіх східних українців?. Я, наприклад, вважаю, що і в східній, й в західній Україні, діти повинні навчатися українською державною мовою. А, якщо ви живете не в Україні, а в Росії то це питання мене абсолютно не стосується. Вчить своїх дітей російською мовою.
Мої діти вчилися а онуки вчаться в українській державній школі. Якість навчання прекрасна. Доречі, у них в школі було поглиблене вивчення англійської мови, що дозволило сину свого часу стажуватися в Англії, а згодом, певний час працювати і в Німеччині. Зараз пропонують роботу в Австралії. Але, йому і тут непогано працюється. Нормально.

Назад
Зверху Знизу