Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!
  • 16 листопада форум не працюватиме з 18:00 до 23:59 з технічних причин. Просимо вибачення за незручності

Веха в языковой политике?

• Автор теми Автор теми Сева
  • Дата створення Дата створення

Что должно быть в Украине?

• Гос.Двуязычие

Голосів: 239 46.4%
  • Моно язычие с защитой языка меньшинств

Голосів: 59 11.5%
  • Оставить как есть...

Голосів: 85 16.5%
  • Тотальная украинизация!

Голосів: 112 21.7%
  • Пофиг или свой вариант

Голосів: 20 3.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    515
  • Опитування закрито .
Спробую Вам допомогти.:)
Дякую, друже! Ну, ось за двомовність приблизно половина, а друга половина респондентів у різній формі проти двомовності. Але це так, умовно. Бо, треба, враховувати те, що на форумі багато присутніх іноземців та мешканців інших міст. Вважати це характерним для харків"ян не коректно. Харків*янам притаманна поміркованість у мовних питаннях. Думаю, що мовна провокація отримала відповідну реакцію з боку харків*ян, і не тільки харків*ян. Зараз усі більше думають про нагальні економічні питання, аніж про те, якою мовою хто і як користується. Будь які провокації справжні харків*яни вже не проковтнуть.

Дякувати Боговi, хоч не однi москалi лiзуть, а ще добрi демократи з Грузii. Ото файнi хлопцi, нашi. Обама, Бжезiнський, Новодворська та Вегерас, теж нашi шляхетнi украiнцi.

Я так не думаю. Ваши депутаты вполне корректно отражают настроения в обществе. Вот такой он и есть народ на Украине: ни туда, ни сюда, слушаю только себя и плевать на остальных. Было бы общество консолидировано, понимали бы люди одын одного, и депутаты вели бы себя иначе. Пока я наблюдаю на Украине два разных народа. И те, и другие называются украинцами, но это совершенно разные украинцы. У них разный менталитет, разные взгляды на прошлое и на будущее Украины, разный язык и даже церковь разная. Это не было бы большой бедой, если бы эти два украинских народа умели слушать и слышать друг друга. Но, видно, не судьба.
Не в усьому, але згоден. Справа в тому, що конкуруючим на виборах партіям від олігархів було завжди вигідно розділяти Україну навпіл, то на лівий й правий береги Дніпра, то за мовною ознакою. Але люди вже починають розуміти, що їх просто дурять, задля того, щоб потім грабувати через бюджетне корито. Через це, люди стають розумнішими від виборів до виборів. Вже останнє мовне роздмухування показало, що його можна розпалити тільки за допомогою провокаторів. Прочитав усе на форумі по мовному питанню й бачу, що більшість тут присутніх правильно все розуміє, незважаючи на те, якою мовою користується. А іще люди все більше розуміють, що треба створювати свою власну політичну силу, яка б була незалежна від олігархів. Буде такій силі дуже важко без матеріальних можливостей боротися за присутність у парламенті, але це тільки початок. А з часом в Україні з*являться нові політики-державники які поведуть Україну до кращого життя. Бо в Україні є все для того, щоб вона була економічно процвітючою. Не вистачає тільки одного - політичної волі для цього.

А чого б тобі не зайнятися севастопольскими проблемами, що ти тут в Харкові намагаєшся нав"язати свої провокації. Ми тут в Харкові розберемось і самі. Наприклад, розібралися вже з Харківськими угодами, завдяки яким Україна недополучає мільярди за використання РФ Севастополя, як бази ЧФ. Тепер бачимо, що ці зекономлені РФ гроші щедро спрямовуються на дії провокаторів із Севастополя.
Я тут с 2006 года! Так что помолчи уж...

Пишеш, що в Харкові багато друзів. Маю дуже великий сумнів, бо друзям не влаштовують провокації.
Займайся краще своїми проблемами на севастопольскому форумі.
Что в твоем понимании провокация?... Где она? Что не так?...

Я тут с 2006 года! Так что помолчи уж...

Что в твоем понимании провокация?... Где она? Что не так?...
Ти ж зазначав, що тільки вчився у Харкові.
А я у Харкові з 1957 року. Є питання?
А якщо живеш у Севастополі. то й займайся Севастопольскими проблемами. Я вже тут говорив, що нещодавно повернувся з відпочинку з Качі. Непогано знаю Севастопольскі проблеми, але ж не лізу на Севастопольський форум, через те, що із чужим статутом неприлично залазити у чужий огород...
Не прикидайся. Якщо не знаєш що таке провокація, то набери це слово у пошуковій системі. А я можу тобі сказати, що у даному випадку провокація - це є те, що ти тут робиш на харківському форумі, вигадуючи мовні проблеми у Харкові. Бо таких проблем у Харкові ніколи не існувало, хто якою мовою хотів, то й користувався.

А якщо живеш у Севастополі. то й займайся Севастопольскими проблемами. Я вже тут говорив, що нещодавно повернувся з відпочинку з Качі. Непогано знаю Севастопольскі проблеми, але ж не лізу на Севастопольський форум, через те, що із чужим статутом неприлично залазити у чужий огород...
Не прикидайся. Якщо не знаєш що таке провокація, то набери це слово у пошуковій системі. А я можу тобі сказати, що у даному випадку провокація - це є те, що ти тут робиш на харківському форумі, вигадуючи мовні проблеми у Харкові. Бо таких проблем у Харкові ніколи не існувало, хто якою мовою хотів, то й користувався.

Я бы понял, если бы я был с России! Я гражданин Украины. Не считаю свои действия враждебными и украинофобскими. Закон этот какой-никакой, но прогресс! Триумф был бы, если бы гос 2-язычие было признано...Но коль этот закон так выводит из себя, то о двуязычии стоит забыть...
Просто хочется гордиться за Украину, а получается,- стыжусь. Бо ощущение буйного дикарства... Шабаш глухих и слепых!

Да вообще-то тебе стоило быть мне благодарным, потому что помогаю видеть истинную картину... Будь философом, а не параноиком! Уж постарайся глянуть со стороны!...

Останнє редагування:

Москалику, "неприлично" мовою "непристойно", "огород" - "город".

З пiд Уралу мабудь?

Я бы понял, если бы я был с России! Я гражданин Украины. Не считаю свои действия враждебными и украинофобскими. Закон этот какой-никакой, но прогресс! Триумф был бы, если бы гос 2-язычие было признано...Но коль этот закон так выводит из себя, то о двуязычии стоит забыть...
Просто хочется гордиться за Украину, а получается,- стыжусь. Бо ощущение буйного дикарства... Шабаш глухих и слепых!
Мовних проблем в Україні не існує. Через це вигадування неіснуючої проблеми - це провокація. Ніхто не забороняє російської мови в Україні, як і інших мов. Але начасі зовсім інші проблеми - корупція, знищення національної науки, виробництва, безробіття. Ось які питання треба підіймати на форумах. А не питання двомовності, чи тримовності. Україна вже давно приєдналася до Європейської мовної хартії. Тому, мовного питання в Україні немає.

Мовних проблем в Україні не існує. Через це вигадування неіснуючої проблеми - це провокація. Ніхто не забороняє російської мови в Україні, як і інших мов. Але начасі зовсім інші проблеми - корупція, знищення національної науки, виробництва, безробіття. Ось які питання треба підіймати на форумах. А не питання двомовності, чи тримовності. Україна вже давно приєдналася до Європейської мовної хартії. Тому, мовного питання в Україні немає.

Земляче! Так дітям на якій мові навчатись - на рідній, чи на державній?

Вот бы выбить из-под ног махинаторов этот козырь! Одним махом!
Чтобы не отвлекало...
Ви, брате, безсердечні. Це ж залишити без хліба скільки народу! - політиків, перекладачів фільмів з російської на мову й т. д. - а в них же сім*ї, діти.

Москалику
, "неприлично* мовою "непристойно", "огород" - "город".

З пiд Уралу мабудь?
Ні, я не твій земляк, хоча українців живе багато і під Уралом, і в Мордовії на поселеннях, і в Приамур*ї, і на Кубані, та у багатьох селах Слобідської України, котрі за радянських часів відійшли до РФ. А "огород" написав спеціально для російськомовного, щоб не сплутав город (укр. місто). Так само "неприличний" звучить пом"якше ніж непристойний , або непорядний. Та й тобі хотів надати можливість порадіти. А то, дивлюсь, засмучений дуже. Щиро дякую, що так уважно стежиш за моєю українською. ;););)

:іржач: ты за Харьков не расписывайся, залётный! Харьков был, есть и будет украинским! А если все заезжие вернутся в те края откуда приехали, и родной украинский зазвучит так же, как в Полтаве.;)

А то дожились, в школе, в одном классе, из 24 человек 17 иностранцы, начиная от вьетнамцев и ******, заканчивая кавказцами, белорусами и россиянами... а местных всего 7. :D

Все люди - человеки, интернационализм и дружба народов в действии!
Ты меня долго убеждал в том, какой плохой искусственный русский язык. Считай, что убедил. Я также понял, что украинский язык самый натуральный в мире, к тому же он постоянно совершенствуется, пополняется новыми словами, от которых он становится еще краше, например:
1. Етер - эфир
2. Горнятко - чашка
3. Шалинка - шарфик
4. Телевізія - телевидение
5. Геликоптер - вертолет
6. Гвинтокрил - вертолет
7. Вертульник - вертолет
8. Шпіталь - госпиталь
9. Автівка - автомобиль
10. Домівка - дом
11. Наразі - сейчас
12. Вантажівка - грузовик
13. Летовісько - аэродром
14. Мапа - карта
15. Світлина - фотография
16. На кшталт - наподобие
17. Багаття - огонь
18. Штрикавка - шприц
19. Міліціянт - милиционер
20. Амбасада - посольство
21. Мацяльця - щупальца
22. Філіжанка - чашка
23. Клямерка - прищепка
24. Помаранчевый - оранжевий
25. Жовтогарячий - оранжевый
26. Перейматися - заниматься
27. Дрібножівець - микроб
28. Жахливчик - фильм ужасов
29. Прибічник - сторонник
30. Поспіль - подряд
31. Міт - миф
32. Керманыч - руководитель
33. Валіза - сумка
34. Випередити - опередить
35. Наздожінати - догонять
36. Кавіар- икра рыбья
37. Псиця- самка собаки
38. Суміста - система
39. Значі - ноты
40. Книгосхов, книгозбірня - библиотека
41. Гутірка - форум в Интернете
42. Швидкостріл - автомат, - ******
43. Самовправ - автомат, - механизм
44. Горисонць - горизонт
45. Всемережжя - Интернет
46. Іменка -сайт
47. Допис - пост
48. Стискач - архиватор, -програма
49. Згорток - архив файлов
50. Гортач – браузер
И так далее, с такими темпами мова по количеству слов скоро догонит английский, в котором, говорят, около 2 млн слов.
Желаю успехов в освоении новояза!

Рекомендую не верить подписям на аватарке. Ты, дорогой мой оппонент, сильно расстроишься, когда узнаешь, что я на самом деле живу в Харькове? Считай!:)
А по поводу Хартии как раз и сыр-бор! Этот закон, какой тут обсуждается на 100% соответствует Хартии. Более того, он и родился-то под Хартией! Так что текущее состояние дел как раз не соответствует той Хартии, которую Украина подписала.

Земляче! Так дітям на якій мові навчатись - на рідній, чи на державній?

Ви, брате, безсердечні. Це ж залишити без хліба скільки народу! - політиків, перекладачів фільмів з російської на мову й т. д. - а в них же сім*ї, діти.
Тут у Харкові виникає багато питань про навчання в школі. Є багато шкіл які називаються українськими, але фактично навчання в них російською. Я за те, щоб усі дисципліни в державних школах викладалися державною мовою, а приватні школи можуть викладати хоч англійською, на те вони є приватними.
Нещодавно у мене був такий випадок. Мій приятель, етнічний росіянин, звернувся за порадою: У яку краще школу віддавати сина? У них в районі дві школи: одна веде навчання російською мовою, а друга українською. Я сказав йому, що за різних рівних умов, заради майбутнього дитини краще віддавати дитину в українську школу. Він зрадів, бо сказав, що і він так думав. Ось так!

Ні, я не твій земляк, хоча українців живе багато і під Уралом, і в Мордовії на поселеннях, і в Приамур*ї, і на Кубані, та у багатьох селах Слобідської України, котрі за радянських часів відійшли до РФ. А "огород" написав спеціально для російськомовного, щоб не сплутав город (укр. місто). Так само "неприличний" звучить пом"якше ніж непристойний , або непорядний. Та й тобі хотів надати можливість порадіти. А то, дивлюсь, засмучений дуже. Щиро дякую, що так уважно стежиш за моєю українською. ;););)

Нечего было цепляться к моей "э".;) Ладно, не так уж часто я тебя и поправляю. Больше не буду. Пиши, как умеешь, все равно молодец. Без Гугла, вполне хороший результат.:клас:

Рекомендую не верить подписям на аватарке. Ты, дорогой мой оппонент, сильно расстроишься, когда узнаешь, что я на самом деле живу в Харькове? Считай!:)
А по поводу Хартии как раз и сыр-бор! Этот закон, какой тут обсуждается на 100% соответствует Хартии. Более того, он и родился-то под Хартией! Так что текущее состояние дел как раз не соответствует той Хартии, которую Украина подписала.
Ну, нарешті. Тепер усе зрозуміло. Якщо людина спромоглася один раз збрехати, то бреше і в друге, і в третє і в десяте. А я з брехунами не спілкуюсь. Гидко!

Желаю успехов в освоении новояза!
А что, тупым очень сложно выучить пару десятков слов?
Ну так это ваши проблемы.
45. Всемережжя - Интернет
46. Іменка -сайт
47. Допис - пост
48. Стискач - архиватор, -програма
49. Згорток - архив файлов
50. Гортач – браузер
Нормально. Зато как могуч русский язык. Вся техн. терминология тупо скопипащена с английского. Почти вся техн. мысль в русском языке - англ. язык.
Яке гарно слово!

Нечего было цепляться к моей "э".;) Ладно, не так уж часто я тебя и поправляю. Больше не буду. Пиши, как умеешь, все равно молодец. Без Гугла, вполне хороший результат.:клас:
Дякую, дядечко! Ви дуже добрі. Справа в тому, що я не чіплявся до тебе, а просто пояснив, що через неуважність, або упередженість неправильно прочитав написане мною російське слово в українській транскрипції та почав перекривлювати.

Тут у Харкові виникає багато питань про навчання в школі. Є багато шкіл які називаються українськими, але фактично навчання в них російською. Я за те, щоб усі дисципліни в державних школах викладалися державною мовою, а приватні школи можуть викладати хоч англійською, на те вони є приватними.

:клас: підтримую!

Назад
Зверху Знизу