Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Веха в языковой политике?

• Автор теми Автор теми Сева
  • Дата створення Дата створення

Что должно быть в Украине?

• Гос.Двуязычие

Голосів: 239 46.4%
  • Моно язычие с защитой языка меньшинств

Голосів: 59 11.5%
  • Оставить как есть...

Голосів: 85 16.5%
  • Тотальная украинизация!

Голосів: 112 21.7%
  • Пофиг или свой вариант

Голосів: 20 3.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    515
  • Опитування закрито .
Дорогой Oleg66, я всегда требовал ...Як зворушливо! Ви ще й ...поцілуйтесь! А "требовать" ти будеш у себе вдома у своєї жінки...

Ты шо, гонишь?
(Це я російською с харківським акцентом.) Кувалда зрозуміє.

я требую ко мне обращаться на русском языке.
Ти не "требувать" повинен , а прохати! казочку "12 місяців" пригадай. Може тебе і пожаліють, "меньшинство" ти наше!

Я "недоукраинец" ?Ну и слава Богу.Буду гордиться этим.
Ти "меньшинство" Так навіть Венеціанська комісія визначила!

Ты шо, гонишь?
(Це я російською с харківським акцентом.) Кувалда зрозуміє.
Олег! Ну вибач! "Меньшинство" до тебе тихим сапом -"дорогой" , дивись не попадись на їхню...гомосятину!:пиво:

мне на твою ****у плевать
Ух ти! Навіть кувалди вже на ****у ложили. :іржач:

слушай селюк. а вали ка ты к себе на львовский хворум:yahoo: и кепку прихвати.

Коли треба тоді й підемо до них в гості, а зараз всі гуртом тролимо русскоязичних кувалд та олкусів:yahoo:

слушай селюк. а вали ка ты к себе на львовский хворум и кепку прихвати.
Не можу! тебе тут нема на кого залишити! Ти вже трішки державну мову почав розуміти!
Може для таких як "кувалда" це виявиться дивним але повідомлю, що народився я і виріс на Слобожанщині. Це по перше. По друге- ніколи не вважав росіян ворогами, окрім велико-російских шовіністів) По - третє - поважав і поважатиму національну свідомість будь-якого народу .

Кувалдо образився
Це пройде! головне, що не повісився!

Останнє редагування:
Но, вот же беда, в исконно москальских землях тоже есть печерские монастыри:
Вознесенский Печерский мужской монастырь в Нижнем Новгороде
Псково-Печерский монастырь, понятное дело, во Пскове.

Что же это получается, по всей России действовали украинцы, всё тут строили, основывали, обустраивали? А после это всё бросили и уехали в Запорожскую сечь.

Ну ты тупой... :рл:

По первому все ясно:
Печерский Вознесенский мужской монастырь основан Св. Дионисием между 1328 и 1330 годами неподалёку от Нижнего Новгорода на берегу Волги, «в полугоре». В некоторых источниках говорится об основании обители Св. Благоверным Георгием Всеволодовичем в 1219 году. Однако общепринято говорить именно о создании монастыря святителем Дионисием. Этот монах Киево-Печерского монастыря пришёл с несколькими иноками в Нижний Новгород и ископал в трех верстах от города пещеру, где и поселился.

По второму тоже более-менее. Назвали по образцу Киевско-Печерского, только и всего.
В 1470 году в пещере поселился иеромонах Иона, бывший священник Георгиевского храма Юрьева-Ливонского (ныне Тарту), который ископал пещеру, где устроил церковь Успения Пресвятой Богородицы, освященную в 1473 году. Вокруг храма впоследствии образовалась обитель

Насколько мне известно, на сегодняшний день в Харькове проживает около 70% украинцев. Что хорошего в том, что они не знают родного языка и что этот язык исчез из повседневного употребления?
Да кто ж тебе вдолбил в башку, что т.н. "украйинська мова" является РОДНЫМ языком для харьковчан, да и прочих украинцев?
Допустим, кто-то заболел, что же его не лечить? Принять закон, в котором признать факт болезни и пусть человек умирает?
В том-то и дело, что этот самый закон есть ЛЕЧЕНИЕ для Украины, хоть и недостаточно существенное.

у мене сусід -турок -месхетинець який розмовляє російською...
А ты попробуй, назови именно ТУРКОМ-МЕСХЕТИНЦЕМ этого соседа-месха. Если он настоящий месх, то может быть мы тут твоих постов больше и не увидим-то никогда.

Да кто ж тебе вдолбил в башку, что т.н. "украйинська мова" является РОДНЫМ языком для харьковчан, да и прочих украинцев?

В том-то и дело, что этот самый закон есть ЛЕЧЕНИЕ для Украины, хоть и недостаточно существенное.

А ты попробуй, назови именно ТУРКОМ-МЕСХЕТИНЦЕМ этого соседа-месха. Если он настоящий месх, то может быть мы тут твоих постов больше и не увидим-то никогда.

Я уже писал, в Украине, за эталон литературного украинского языка филологи взяли украинский язык распространненный в полтавской области, а это рядом с Харьковом... Это я так на всякий случай. если вдруг с географией проблемы.... Именно этот украинский преподавали в школе и вузах Украины.

А то, что родной украиснкий язые, не является РОДНЫМ, для харьковчан и многих украинцев, особенно проживающих в индустральных районах, так это класика - это МАНКУРТЫ.

Это родные дети Украины превращённый в условиях капитализма в бездушные (обезразличенные - малодушні (укр)) рабские создания, в профессиональных ******ов (Маркс), заинтеерсованых в сохранении своего профессионального ******изма, как добродетели, чтобы быть востребованными на этом рынке труда и капитала, где больше востребован русский, а не украинский язык, и не помнящее ничего из свое предыдущей истории, когда они вместе с русскими, татарами, поляками, евреями, боролись за то , что они считали мудрым и человечным, за коммунизм, а не за последне убежище негодяев - патриотизм и национализм...

Oleg66 ! Не все так безнадійно! Наші "меньшинства"(Венеціанська комісія!) розуміють державну мову! Вони навіть ...ображаються! Ну для "меньшинств" це характерно-вони такі ...вразливі...:(

Турком його назвати можна, він дуже ображається коли його ...руським звуть. А ще плекає мрію коли йому будинок повернуть біля Судака.

дык давай на санскрит перейдем - язык предков. чего там.
Куди ти переходити зібрався? Ти українську опанувати не взмозі! А санскрит-стародавня літературна мова зі складною синтетичною граматикою давньої Індії тобі явно не під силу. Я тебе не образив?:D

Мова йде не про "родной язик" харків*ян а про єдину державну мову. А для деяких харків*ян рідною являється може й інша мова...

предлагаю немного расслабиться, а заодно и вспомнить грамматику и правописание
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Поки тут прихильники ПР закаламутили бучу "за язик", їхні керманичі, під шумок, зробили усім подарунок "на язик".
На цьому тижні в Харкові подорожчали хлібобулочні вироби. Подорожчання зачепило й популярні серед харків"ян сорти хліба та випічку.
Так, популярний "чорний круглий" подорожчав на 5,1% - с 4,90 до 5,15 грн. Батон "Нарізний звичайний" – на 10,3% с 2,90 до 3,20. Причому цей батон, на минулому тижні дорожчав двичі - спочатку до 3,00 грн., а із учорашнього дня до 3,20 (це вироби Салтівського хлібкомбінату).
Іще раніше підвищили ціни "Кулінічи". Приблизно на 7% подорожчали батони, а випічка зросла у ціні одразу на 10,8%.
Ну, що регіонали та ГЕПАтитники? Оце вам іще один аргумент на користь ваших керманичів, які "турбуються" за свій "язиковий" лохторат, щоб відволікати від справжніх питань життя українського народу... Думаю, що наступного разу піднімуть неіснуюче в Україні мовне питання та під шумок, поки ви будете каламутити воду, піднімуть ціни й на інші продукти харчування, комунальні послуги, податки і т.д.

Думаю, що наступного разу піднімуть неіснуюче в Україні мовне питання та під шумок, поки ви будете каламутити воду, піднімуть ціни й на інші продукти харчування, комунальні послуги, податки і т.д.
їм для підняття цін "шумок" не потрібний! прочитайте відкритого лист, під яким стоять підписи багатьох "українців" таких як комуністка Александровська. Вони...згодні терпіти....тільки б в україні не було своєї мови.

Мы понимаем, сколь значительные усилия необходимы для решения проблем в экономике и социальной сфере нашего государства. Мы осознаем, насколько сложно восстановить разрушенную экономику и готовы пойти на временные лишения.
- так! Тут знання і вміння потрібні! А мовне питання...просте! Ківалов з Колесніковим написали, Чечетов махнув , і діло зроблене!

Поки тут прихильники ПР закаламутили бучу "за язик", їхні керманичі, під шумок, зробили усім подарунок "на язик".
На цьому тижні в Харкові подорожчали хлібобулочні вироби. Подорожчання зачепило й популярні серед харків"ян сорти хліба та випічку.
Так, популярний "чорний круглий" подорожчав на 5,1% - с 4,90 до 5,15 грн. Батон "Нарізний звичайний" – на 10,3% с 2,90 до 3,20. Причому цей батон, на минулому тижні дорожчав двичі - спочатку до 3,00 грн., а із учорашнього дня до 3,20 (це вироби Салтівського хлібкомбінату).
Іще раніше підвищили ціни "Кулінічи". Приблизно на 7% подорожчали батони, а випічка зросла у ціні одразу на 10,8%.
Ну, що регіонали та ГЕПАтитники? Оце вам іще один аргумент на користь ваших керманичів, які турбуються за свій "язиковий" лохторат, щоб відволікати від справжніх питань життя українського народу... Думаю, що наступного разу піднімуть неіснуюче в Україні мовне питання та під шумок, поки ви будете каламутити воду, піднімуть ціни й на інші продукти харчування, комунальні послуги, податки і т.д.

Думаю, що ти думаєш, але всетаки не розумієшщ, що причина не в ПР, а в капіталізмі в Україні.

До речі, такі пополярні сорти хліба, в дійсності давно вже не відповідають стандартам - ХЛІБ, .

Назад
Зверху Знизу