Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Веха в языковой политике?

• Автор теми Автор теми Сева
  • Дата створення Дата створення

Что должно быть в Украине?

• Гос.Двуязычие

Голосів: 239 46.4%
  • Моно язычие с защитой языка меньшинств

Голосів: 59 11.5%
  • Оставить как есть...

Голосів: 85 16.5%
  • Тотальная украинизация!

Голосів: 112 21.7%
  • Пофиг или свой вариант

Голосів: 20 3.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    515
  • Опитування закрито .
Скільки їх повинно бути в Україні? Чим російська краще ...вірменської або ...ромської мов?
канадийцив спроси, чем им украинска мова хуже французской или китайской.
а если отбросить тупой тролизм, то попробуй задуматься, сколько народу говорит в Украине на армянском или ромском( который так же не един) но таким как вы,проще санскрит вторым или даже первым, признать

а димокс майор фсб
говорят повысили уже

Вот и мне непонятно. Непонятен маразм в государственном масштабе. Так ясно?

Не вполне. Меня и нынешняя ситуация не напрягала. И даже если сделают русский вторым государственным для меня ничего не изменится.
Но я понимаю, что так не для всех. ПР это тоже понимает. Фетиши для большинства населения имеют большее значение.

А що я для себе можу нового знайти? Є держава! У держави є прапор, гімн і багато інших атрибутів серед яких є... мова! Державна! Я не чув що б когось притягли до відповідальності за вживання якоїсь іншої мови крім ...державної!
Садись, двойка.
В державе половина русскоязычного населения. Это граждане этой державы. Поэтому не нужно делать вид что не замечаем этой проблемы.
К примеру я не слышу на улицах Харькова державной речи. Крупные города так-же. Какие комментарии тогда? Все вокруг несознательные?

о туземец привет как гитлер поживает, уже придумал, каким образом, убьешь сех ********. В твоем ******ском национальном обществе же нет места неукраинцам. Кстати, украина тоже была всегда колонией, но ваш новый фюрер этого не признает

:D так все же в украине говорят на украинском, только 500 провокаторов на русском. :іржач: Ой как достали эти *******, их меньшинство, а создают впечатление большинства.

А вы не знали? харьковфорум вообще антиукраинский ресурс, а димокс майор фсб:D Нелегко приходится свидомым, везде их подстерегает опасность.

:іржач::іржач::іржач: О! Ще один платний провокатор відгукнувся! Передавай привітання свому шефу. сину Адольфа!

Володимир, мне глубоко безразлична ваша внутренняя классификация персонажей.

Есть проблема. Особенно в Севастополе, где украинский не знают 95%...
и государство не затратило ни копейки по изучению этим выпавшим поколением нового языка. Так делают во всех странах, кроме Украины.

Платите!

Вопрос: "как будет по-украински"****уальный маньяк"?"
Ответ:"Злидень пісюнявий..

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

За язык бьют по морде?

Закончилось все отнюдь не мирным волеизъявлением депутатов путем нажатия кнопок, а мордобоем и разрыванием рубашек, разбитой головой, приездом скорой и экстренным закрытием заседания.

Украина должна говорить по-украински, а кто не хочет – уезжайте в Россию, - позиция достаточно ясна. Но, одно дело, когда люди приехали со своим уставом в чужую страну и «ерепенятся», и совсем другое – когда сама страна меняет правила, по которым жило не одно поколение. Так, по данным опроса, проведенного Киевским международным институтом социологии, русский язык в повседневном общении используют более 43% населения Украины.

Вопрос: "как будет по-украински"****уальный маньяк"?"
Ответ:"Злидень пісюнявий..

Вы наверное юрист?..;)

Ну ведь хочется гордиться Украиной!..

Между прочим, комунисты против этого закона. Они считают верным двуязычие государственное!

Останнє редагування:
Хорошо, я вижу Вы не видите проблему. В упор. Не замечаете. Вернее всем рассказываете что проблемы нет. А как тогда рассматривать голосовалку в шапке? Это нет проблемы?
И еще, я восхищен щвейцарскими уборщицами. Это чудесно когда человек знает несколько языков.
Шановний пане! 1. Голосувалка показує, що перший пункт голосування за кількістю льдей, що проголосували менший, ніж кількість, які проголосували за решту пунктів, що заперечують в різній формі пункт перший.
2.Проблему я бачу в іншому. Окупаційна влада намагається протягнути окупаційний закон, який взагалі нікому не потрібен. Ось і Ви зазначали, що на своїй роботі не користуєтесь українською мовою й Вам абсолютно до одного місця мовне питання, бо воно Вас не зачіпає аж ніяк. Тоді виникає запитання, а з ким Ви тоді виборюєте своє право, яке у Вас ніхто й не віднімав?
3. Більшість людей вже не ведеться на провокаційні заклики щодо мови в Україні. В Україні все-таки менталітет більше європейський, ніж у тій же РФ. Але мене дивує, що в Україні ще існують люди, які провокують подібні окупаційні питання і люди, які піддаються на них. І в цьому я бачу роботу певних кіл, яким не подобається те, що людей в Україні вже важко звести стінка на стінку.
4. В Європі знання трьох-чотирьох мов - це не дивина. В мене у Швейцарії живе один знайомий, який окрім російської, французької, італійської та німецької мов знає і арабську. Звичайна людина, інженер за освітою. Знання мов тільки збагачують внутрішній світ людини та дають можливість доторкнутися напряму до культур різних народів. А жити в Україні й заперечувати державність української мови...? Не знаю, але для мене - це нонсенс. Я можу пояснити це тільки низьким рівнем культури та "окупаційним синдромом меншовартості". Наприклад мені однаково близькі російська й українська мови. Обидві я вважаю рідними. Читаю книжки обома мовами. Пишу теж. Але залишаюсь на твердій позиції, що в Україні державною мовою має бути одна мова - українська. Як у будь якій іншій мононаціональній країні.
5. Не порівнюйте Канаду й Швейцарію з Україною. Краще почитайте історію створення цих країн. І Вам стане зрозумілим, що таке порівняння є дуже некоректним.
В Україні склалася така ситуація, коли українську мову просто забороняли (до революції), потім знищували, оголошуючи її непристижною. Все це було, бо, справжньої державності не було. Тепер зовсім все по-іншому, але деякі політичні сили для дестабілізації збурюють весь час суспільство мовними питаннями, незважаючи не те, що більшість населення вже не ведеться на ці провокації.
6. Уявіть собі ситуацію в армії. Якщо в армії не буде однієї державної мови, то, звичайно, така армія не є боєздатною. Навіть у французському іноземному легіоні, щоб туди вступити неодмінна вимога, окрім інших - знання французьскої мови.
Доречі, якщо зачепили Францію, то там ніхто не забороняє вживання будь яких інших мов, але... Але спробуйте розмістити хоча б рекламу не на французькій мові... Звичайно можно і на іноземній мові, але будете платити за таку рекламу в десятки разів більше, ніж за ту ж саму рекламу державною мовою. Усі кінофільми в прокаті та на телебаченні йдуть тільки французською мовою. Це через те, що, незважаючи на багатонаціональне населення, усі громадяне Франції, незалежно від їхнього національного походження, поважають свою державу. Та й громадянство Франції, чи будь якої держави не зможете отримати без знання державної мови.
7. Уявіть, якби суспільство не завантажували політики мовними питаннями. Тоді б громадяне, як положено в громадянському суспільстві стали би на захист своїх громадянських та економічних прав та інтересів. А це би призвело до розуміння, що влада є шахрайською та окупаційною по відношенню до всіх громадян України. Люди б тоді усвідоміли бандитьску природу цієї влади та піднялися разом для боротьби задля забезпечення своїх громадянських прав (та економічних інтересів) й переобрали цю владу на таку, яка би працювала на нашу державу, а значить і на своїх громадян. Але це станеться тільки тоді, коли кожен із нас буде відчувати себе громадянином України, а не лохторатом. Через це, не треба піддаватися на провокації, а треба робити усе, щоб збудувати громадянське суспільство в Україні.

Останнє редагування:
Володимир, мне глубоко безразлична ваша внутренняя классификация персонажей.

Есть проблема. Особенно в Севастополе, где украинский не знают 95%...
и государство не затратило ни копейки по изучению этим выпавшим поколением нового языка. Так делают во всех странах, кроме Украины.

Платите!

Ну вот, потихоньку становится понятна загадка "русской души". Туча философов копья ломают, а на самом деле все просто - беспросветная лень и надежда на "авось". А ежели еще более понятным языком - я них...я делать не буду, а вы мне еще и платИте. Но - осторожно - это еще и заразно. Все народы и народности бывшего могучего ссср заразились. Кто в бОльшей степени, кто в меньшей, но факт. Чем дальше на запад, тем быстрее выздоравливают. А остальные не выздоровят никогда. И детей своих заражают. Грустно.

ПОДДЕРЖИВАЮ ДВУМЯ РУКАМИ И ЕЩЕ НОГАМИ!!!! ПОРА БИТЬ РЫГОВ УЖО!!! (простите за caps lock)
модератор тебя простит

Блин, повторяется история 20-тилетней давности, с точностью до мелочей, тогда это окончилось отделением Приднестпровья и местной локальной войной!
****ец какие узколобые националисты. Вот после таких ублюдочных заявлений вопрос за кого голосовать отпадает моментально.

Ну вот, потихоньку становится понятна загадка "русской души". Туча философов копья ломают, а на самом деле все просто - беспросветная лень и надежда на "авось". А ежели еще более понятным языком - я них...я делать не буду, а вы мне еще и платИте. Но - осторожно - это еще и заразно. Все народы и народности бывшего могучего ссср заразились. Кто в бОльшей степени, кто в меньшей, но факт. Чем дальше на запад, тем быстрее выздоравливают. А остальные не выздоровят никогда. И детей своих заражают. Грустно.

А вы хотели, чтобы пенсионеры-отставники учили язык за свой счет?...
Ты нормальный?..:confused:

Шановний пане! 1. Голосувалка показує, що перший пункт голосування за кількістю проголосовавших за нього менший, ніж кількість проголосувавших за решту пунктів, які заперечують в різній формі пункт перший.
2.Проблему я бачу в іншому. Окупаційна влада намагається протягнути окупаційний закон, який взагалі нікому не потрібен. Ось і Ви зазначали, що на своїй роботі не користуєтесь українською мовою й Вам абсолютно до одного місця мовне питання, бо воно Вас не зачіпає аж ніяк. Тоді виникає запитання, а з ким Ви тоді виборюєте своє право, яке у Вас ніхто й не віднімав?
3. Більшість людей вже не ведеться на провокаційні заклики щодо мови в Україні. В Україні все-таки менталітет більше європейський, ніж у тій же РФ. Але мене дивує, що в Україні ще існують люди, які провокують подібні окупаційні питання і люди, які піддаються на них. І в цьому я бачу роботу певних кіл, яким не подобається те, що людей в Україні вже важко звести стінка на стінку.
4. В Європі знання трьох-чотирьох мов - це не дивина. В мене у Швейцарії живе один знайомий, який окрім російської, французької, італійської та німецької мов знає і арабську. Звичайна людина, інженер за освітою. Знання мов тільки збагачують внутрішній мир людини та дають можливість доторкнутися напряму до культур різних народів. А жити в Україні й заперечувати державність української мови...? Не знаю, але для мене - це нонсенс. Я можу пояснити це тільки низьким рівнем культури та "окупаційним синдромом меншовартості". Наприклад мені однаково близькі російська й українська мови. Обидві я вважаю рідними. Читаю книжки обома мовами. Пишу теж. Але залишаюсь на твердій позиції, що в Україні державною мовою має бути одна мова - українська. Як у будь якій іншій мононаціональній країні.
5. Не порівнюйте Канаду й Швейцарію з Україною. Краще почитайте історію створення цих країн. І Вам стане зрозумілим, що таке порівняння є дуже некоректним.
В Україні склалася така ситуація, коли українську мову просто забороняли (до революції), потім знищували, оголошуючи її непристижною. Все це було, бо, справжньої державності не було. Тепер зовсім все по-іншому, але деякі політичні сили для дестабілізації збурюють весь час суспільство мовними питаннями, незважаючи не те, що більшість населення вже не ведеться на ці провокації.

Не мути!...
Юридически самотоятельная Украина началась только в 1991м. Это точка отсчета!

Ты нормальный?..:confused:

Ну и чо? Я пенсионер-отставник, украинский знаю великолепно. Переводчиками онлайн не пользуюсь. Книги читаю, кино смотрю, не переводя в уме. Денег за это не платил. Что другим мешает? Я знаю ответ - все та же беспросветная лень, великороский шовинизм и похуизм (авось).
Есть принятые решения - и есть ответственность за них. Променял южный берег Баренцева моря на северный Черного - получи ответственность. Никто ж не мешал жить в России, и сейчас не мешают. И это не призыв.
ПС: И ты-то куда полез, в Севастополе-то? Тебе одна украинская школа в городе с перманентным ремонтом свет застит?

Ну и чо? Я пенсионер-отставник, украинский знаю великолепно. Переводчиками онлайн не пользуюсь. Книги читаю, кино смотрю, не переводя в уме. Денег за это не платил. Что другим мешает? Я знаю ответ - все та же беспросветная лень, великороский шовинизм и похуизм (авось).
Есть принятые решения - и есть ответственность за них. Променял южный берег Баренцева моря на северный Черного - получи ответственность. Никто ж не мешал жить в России, и сейчас не мешают. И это не призыв.
ПС: И ты-то куда полез, в Севастополе-то? Тебе одна украинская школа в городе с перманентным ремонтом свет застит?

:іржач:
Мы у себя хозяева! Как вы не поймете?..
У вас только одна возможность изменить ситуацию. Культурная окупация и привлечение на БЕСПЛАТНЫЕ курсы.
А вы в курсе, как распорядились деньгами на этот процесс?:іржач:
Каждый год приезжают на курорт танцевальные коллективы ....загорать.
Никто из ваших не хочет напрягаться!... А ведь надо!.. Само не решится!

А зачем он им?

Мы говорим лишь о том, чтобы люди могли говорить на том языке, на котором они думают, на котором они говорят с детства."
А что-кого-то ...повесили уже за разговор на языке нацменшинств?:confused:

:іржач:
Мы у себя хозяева! Как вы не поймете?..
У вас только одна возможность изменить ситуацию. Культурная окупация и привлечение на БЕСПЛАТНЫЕ курсы.
А вы в курсе, как распорядились деньгами на этот процесс?:іржач:
Каждый год приезжают на курорт танцевальные коллективы ....загорать.
Никто из ваших не хочет напрягаться!... А ведь надо!.. Само не решится!

Хозяева:іржач::іржач:
Да "хазяйнуйте" сколько хотите. Не хотите знать еще один язык - да умрите в старости тупыми, кто мешает. Чего пасть-то раззевать? Тебе ж нож к горлу не приставляют? Насильно не заставляют учить? (а надо бы). В конце концов это просто неприлично, что ли - не знать государственный язык. Но вам ведь пох, правда? Не привыкать к свинству?
Но судя по постам истинноверующихвовторойгосударственный подавляющее большинство и русского-то не знают. Ты в их числе. Куда вам еще один язык?:іржач:

Поддерживаю двумя руками и еще ногу могу задереть!
Колесниченко и Кивалов, а так-же все ихняя каламуть боль и стыд Укрины... и если люди не выйдут на улицы и не начнут акции гражданского неповиновения и презрения к этой власти... даже на бытовом уровне... то этой стране капец... и тогда поделом ей....

Кстати модер впаял....

Назад
Зверху Знизу