Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Веха в языковой политике?

• Автор теми Автор теми Сева
  • Дата створення Дата створення

Что должно быть в Украине?

• Гос.Двуязычие

Голосів: 239 46.4%
  • Моно язычие с защитой языка меньшинств

Голосів: 59 11.5%
  • Оставить как есть...

Голосів: 85 16.5%
  • Тотальная украинизация!

Голосів: 112 21.7%
  • Пофиг или свой вариант

Голосів: 20 3.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    515
  • Опитування закрито .
Смеялись админы ХФ и плакал народ,
Схватился от смеха Димокс за живот,
Шахта взорвалась от смеха шахтёров
Наблюдающих срач школоты и старпёров...

Смеялись админы ХФ и плакал народ,
Схватился от смеха Димокс за живот,
Шахта взорвалась от смеха шахтёров
Наблюдающих срач школоты и старпёров...

:клас:

Попрошу серьезней и с аргументацией! Этот вопрос будет в ВР в ближайшее время. Какие ваши прогнозы?

Я за "Моно язычие с защитой языка меньшинств" - т.е за русский язык - государственный с защитой мовы, как языка меньшинств... :ги:

Вчера говорили, что в Украине 50 на 50, приблизительно, согласно последней переписи в 2001 году

Да знаем мы как эта перепись проходила... что надо было, то и написали. :ги: Если по государственной перепеси - 50 на 50... то реально 70 - русскоговорящих, 30 моворазмовляющих... где-то так, делая скидку на государственную брехню. :ги:

Ещё за 11 лет много чего произошло :D Веди не проводили в 2011 новую перепись, а ведь обязаны были :)

Пидарасы из партии регионов перед выборами опять старухам и ***** мозги засирают мовным пытанням..на очереди НАТО и бендеровцы.
Молоде небидло Хведос! А чим "Йулі волю" краще за "мовне питання"?

6491, у Вас "типунктик" на Юлю, шоп её куданить не вставить - не могете?

Так зараз все політичне размаїття України звелося до протистояння ПР й Б*ЮТу. А у Б*ЮТу політична програма звелася до "Йулі волю" - більше ж нічого.
Побратим Хведос належить до Б*ЮТу - все логічно.

Останнє редагування:
:іржач: Можно представить Юлю, радеющую за русский язык, ради новой "революции"..:іржач:

От зараз дивлюся засідання Верховної Ради - День оппозиції.
Мені не подорозі ні з ПР, ні з Б*ЮТ. Але, слухаючи цих телепнів... - краще з розумним загубити, чим з дурнем знайти.

Ишо? К чему Вы это?

А Ви до чого?

С таким засирание пролетят на выборах как фанера над парижем... ***** нема. Сделали бы вторым государственным - тады да, можно было бы за них и проголосовать. :ги:

Да с твоим уровнем развития тебе пожизненно положено голосовать за ПР. Верь, надейся и жди. Главное ненавистью к проклятой мове не захлебнись ;)

Панове! Прочитав й стало соромно. у якому місті я живу...
1. В державі Україна має бути тільки одна мова державна - українська. Але ніхто не забороняє будь кому спілкуватися російською. вірменською, чи будь-якою мовою. Як сталося, що в Харкові, заснованому запорізькими козаками, з якими московський цар Олексій Михайлович свої відносини вів через посольский приказ (по нинішньому - міністерство закордонних справ, читай архівні документи) стала панувати російська мова? Це вже інше питання. Зараз є держава Україна і державна мова має бути в ній одна - українська. Це неодмінна умова унітарної держави.
Інша справа в тому, що в Харкові майже усі, хто відстоює другу державну не знають не тільки української (бо, просто у силу своїх розумових можливостей не можуть її вивчити), але як слід і російської. Вони думають, що, вживаючи через слово матюки, вони опанували російську мову. (Достатньо в цьому переконатися почитав коменти на форумі). Через слово - "блін", "мля" і т.п.
Усі, хто успішно опанував російську мову володіють на такому ж рівні й українською, а іноді й іще однією з європейських мов. Головне - бажання й трохи клепок у голові. Мені приємно дуже часто чути. як нинішні студенти дуже часто на вулицях поміж собою спілкуються українською мовою. Значить інтелектуальний потенціал українців (я маю на увазі усіх громадян України) ще живий. Мені приємно, що нинішня молодь себе ототожнює з державою Україна. Якби молодь іще розуміла, що своє життя треба вибудовувати у своїй державі на європейських цінностях та моралі, то б не допустила, щоб сучасні політики їх розводили на питаннях двомовності та інших обіцянках-цяцянках. Бо усі ці цяцянки-обіцянки спрямовані виключно на те, щоб на чергових виборах прийти до влади й мати можливість дорватися до корита державного бюджету, щоб розкрадати його у власні кишені, а накрадене вивозять у Європу, де скуповують собі маєтки й накопичують гроші в доларах та євро на особистих рахунках, таким чином створюючи собі й своїм нащадкам умови для подальшого успішного життя в Європі. А Україна буде для них завжди країною лохів, які за найнижчу у Європі зарплату ішачать на них й раді зайвій пляшці пива, чи іще якогось напою, який отруює їм мозки та робить з них ще тупішого й покірнішого раба.
2. Заможність будь-якого суспільства залежить виключно від рівня виробництва. Пригадайте, а хто з можновладців, які за безкоштовно захопили найкращі радянські заводи та фабрики збудував хоч один сучасний завод, чи фабрику й забезпечив нові висококваліфіковані робочі місця україцям? Ото ж. Вони гроші ці вивозять за кордон й таким чином підтримують економіки інших країн, а не України. А на Україну їм начхати. бо бидло, яке працює за можливість придбати собі пляшку пива й радіти їй не варто того, щоб його поважали й рахувалися з ним. Його достатньо стравити поміж собою питаннями двомовності чи передвиборчими цяцянками-обіцянками.
3. Я не бачу, щоб наша молодь боролося за своє майбутнє в Україні. На вибори ходять в переважній більшості старенькі та люди середнього віку. Молоді на виборах майже немає. Чому молодь не хоче визначати свою долю й дає таким чином відкритий шлях усіляким пройдисвітам до влади? Чому молодь така байдужа до долі власної держави? Мені це не зрозуміло.
4. Щодо Юлії Тимошенко про яку тут йдеться у кожному другому пості. Я, наприклад, вважаю, що влада відкрила с Юлією скриню Пандорри. Бо, по-перше. ті, хто її усадили за грата, самі повинні з нею ділити нари, бо нічим не краще за неї, якщо не гірші.. По-друге, кожна наступна влада буде тепер садити своїх попередників нещадно, бо є за що. По-третє, Юлю вони будуть вимушені випустити, бо, як тільки Євросоюз накладе арешт на усі їхні рахунки за кордоном, тут вони одразу схаменуться. Пам"ятаєте, нещодавно, в Бєлорусії так і було. Як тільки наклали арешти на особисті рахунки та на маєтки за кордоном білоруських можновладців, так одразу ж випустили із буцигарень лідерів білоруської опозиції. Думаю, что такий сценарій чекає й на Україну. І усі опозиційні діячи будуть на свободі. І це трапиться незабаром.

1. В державі Україна має бути тільки одна мова державна - українська.
А чому тільки одна? Це закон природи, чи Ваше суб*єктивне побажання, забаганка?
А я кажу, що мають бути, як мінімум, дві державні мови.
Держава є офіційним представником суспільства, а суспільсто є де-фкто двомовним. Тим паче, що російчська мова є ще й мовою міжнародного спілкування.

А чому тільки одна? Це закон природи, чи Ваше суб*єктивне побажання, забаганка?
А я кажу, що мають бути, як мінімум, дві державні мови.
Держава є офіційним представником суспільства, а суспільсто є де-фкто двомовним. Тим паче, що російчська мова є ще й мовою міжнародного спілкування.

А в якій ще моноетнічній країні (за даними Всеукраїнського перепису 2001 року, в Україні мешкає 77,8% українців) дві чи більше державних мов? В Німеччині - німецька, в Чехії - чеська, в Фінляндії - фінська, в Угорщині - угорська, навіть в наноімперії РФ - єдина російська і тільки в нас повинно бути більше :D Суспільство є двомовним, бо це є наслідки експансії та довгої окупації! В Італії колись ніхто не розмовляв італійською, забули,але сьогодні навіть в голову нікому не прийде, що треба ще якісь додаткові мови вводити. Окрім того, дві державних не дає можливості використовувати одну мову замість іншої, а зобов`язує використтовувати обидві! ... ну і стосовно міжнародної мови спілкування - гарний штамп! Ось приїдуть на ЄВРО голландці, німці, шведи та французи, ось і поспілкуєшся з ними своєю міжнародного спілкування :D

Володимире, ми досі живемо в окупованій країні! Звідси всі біди і сором. За 20 років не з`явилося проукраїнських політиків, державницьких діячив, лише нуворіши, зайди та посіпаки.:(

А в якій ще моноетнічній країні (за даними Всеукраїнського перепису 2001 року, в Україні мешкає 77,8% українців) дві чи більше державних мов? В Німеччині - німецька, в Чехії - чеська, в Фінляндії - фінська, в Угорщині - угорська, навіть в наноімперії РФ - єдина російська і тільки в нас повинно бути більше :D Суспільство є двомовним, бо це є наслідки експансії та довгої окупації! В Італії колись ніхто не розмовляв італійською, забули,але сьогодні навіть в голову нікому не прийде, що треба ще якісь додаткові мови вводити. Окрім того, два державних не дає можливості використовувати одну мову замість іншої, а зобов`язує використтовувати дві! ... ну і стосовно міжнародної мови спілкування - гарний штамп! Ось приїдуть на ЄВРО голландці, німці, шведи та французи, ось і поспілкуєшся з ними своєю міжнародного спілкування :D
Слухай, такої демагогії я наслухався до ригачки. Вийди на вулицю й послухай на якій мові ромовляють люди в Харкові, Києві й т.д., а ти мені тичиш свої писульки.
На Євро-12 будуть розмовляти на "мові", як на одній з міжнароднийх мов. Ги-ги-ги.

Дякую ХАРКІВ!. Я теж так думаю. Маю бажання нагадати, як розпочалася друга Світова війна. Саме з двомовності, яку відстоювали німці, що жили в Чехії. На їхню провокацію відгукнувся Гітлер й запустив війська в Чехію. Після війни чехи демонстративно переводили через кордон Германії, німців, що жили в Чехії і відправляли їх в Германію нагішом (голими). Доречі, до війни майже уся Прага розмовляла німецькою. А зараз?

Володимире, ми досі живемо в окупованій країні! Звідси всі біди і сором. За 20 років не з`явилося проукраїнських політиків, державницьких діячив, лише нуворіши, зайди та посіпаки.:(

Дуже шкода, що Бандері с Гітлером не вдалося визволити Україну від московсько -більшовицького рабства. А тепер на кого надія...?

ЯК В ГРУЗІЇ ЗАХИСТИЛИ ВЛАСНУ МОВУ, РАЗ І НАЗАВЖДИ!

14 Квітня 1978 року сотні тисяч грузин у кожному місті, а головне в столиці Грузії Тбілісі вийшли протестувати проти прийняття за основу багатомовності.

Протестували не лише грузини які говорили грузинською, а і інші ті хто розумів введення багатомовності це привід для розколу країни - коли одна людина буде давати запит одною мовою а відповідати «я не розумію» будуть десятою мовою.
Цей закон не захистить жодної мови, але знищить власну мову, і країну.

Грузини це зрозуміли і вийшли на захист власної мови!
І в першу чергу на захист самої країни! Вийшли сотні тисяч грузин.
Це була інтелігенція, поети, студенти, школярі, медики, вчителі, працівники фабрик і заводів, кожен вийшов захистити власну мову і країну від посягань і окупації.
Грузини вийшли і захистили власну мову!
Тепер 14 квітня Державне свято грузинської мови.

Питання в тому чи спроможні Українці захистити останнє – власну мову.

У четвер, 24 травня, о 13.00 біля Верховної Ради відбудеться акція протесту з вимогами не приймати розкольницький для України та нищівний для української мови закон. Місце збору – вул. Грушевського, 18/2 (біля комітетів Верховної Ради, через дорогу від будівлі з куполом).

Прийди і захисти свою мову,свою країну,
а найголовніше - майбутньє твоїх нащадків в Україні!

Дуже шкода, що Бандері с Гітлером не вдалося визволити Україну від московсько -більшовицького рабства. А тепер на кого надія...?
Бачу, що це не зовсім вірно, бо збереглися ще в"язні концтаборів з номерами замість імені, даного йому при хрещенні...

Слухай, такої демагогії я наслухався до ригачки. Вийди на вулицю й послухай на якій мові ромовляють люди в Харкові, Києві й т.д., а ти мені тичиш свої писульки.
На Євро-12 будуть розмовляти на "мові", як на одній з міжнароднийх мов. Ги-ги-ги.
Не треба плутати усе... Державна мова - це мова державних установ та державних організацій. Кожна людина, яка працює в державній сфері має знати обов"язково державну мову. А якою мовою спілкується ця ж сама людина вдома, чи з приятелями не має значення.

ЯК В ГРУЗІЇ ЗАХИСТИЛИ ВЛАСНУ МОВУ, РАЗ І НАЗАВЖДИ!

14 Квітня 1978 року сотні тисяч грузин у кожному місті, а головне в столиці Грузії Тбілісі вийшли протестувати проти прийняття за основу багатомовності.

Протестували не лише грузини які говорили грузинською, а і інші ті хто розумів введення багатомовності це привід для розколу країни - коли одна людина буде давати запит одною мовою а відповідати «я не розумію» будуть десятою мовою.
Цей закон не захистить жодної мови, але знищить власну мову, і країну.

Грузини це зрозуміли і вийшли на захист власної мови!
І в першу чергу на захист самої країни! Вийшли сотні тисяч грузин.
Це була інтелігенція, поети, студенти, школярі, медики, вчителі, працівники фабрик і заводів, кожен вийшов захистити власну мову і країну від посягань і окупації.
Грузини вийшли і захистили власну мову!
Тепер 14 квітня Державне свято грузинської мови.

Питання в тому чи спроможні Українці захистити останнє – власну мову.

У четвер, 24 травня, о 13.00 біля Верховної Ради відбудеться акція протесту з вимогами не приймати розкольницький для України та нищівний для української мови закон. Місце збору – вул. Грушевського, 18/2 (біля комітетів Верховної Ради, через дорогу від будівлі з куполом).

Прийди і захисти свою мову,свою країну,
а найголовніше - майбутньє твоїх нащадків в Україні!
:рл: куматоз... Пацанчик выдыхай, мова у нас одна как была державна так и будет, а говорить люди между собой будут на том языке, на каком хотят. Хватит агетировать за Тягнибока, ******ов мы победили еще в 45-том, ну а комунистов в 91-м, но по ходу шо вы, шо коммуняки всё еще не подохли.

Назад
Зверху Знизу