Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Ужас возврата субсидий: оказалось, правда

• Автор теми Автор теми Wowa
  • Дата створення Дата створення

Сколько субсидии у вас требуют вернуть?

• > 5000 грн

Голосів: 30 8.9%
  • 4000-4999

Голосів: 7 2.1%
  • 3000-3999

Голосів: 19 5.7%
  • 2000-2999

Голосів: 58 17.3%
  • до 2000 грн

Голосів: 74 22.0%
  • Требования вернуть субсидию еще не получил

Голосів: 106 31.5%
  • Даже начислили какие-то копейки за май

Голосів: 42 12.5%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    336
І що вони вам сказали? Чи ви також не дочекалися черги?
Черги я не дочекався, але слухав уважно, що пояснювали співробітники віддділу субсидій, які виходили до коридору і зрозумів, що там справа дуже проста. Оскільки стягнення з субсидіантів взяті незаконно, то вони нічого по суті пояснити не можуть. Відсилають до абонентських відділів ХТМ. Там відбувається теж саме. їх футболять назад до відділів субсидій.
Через це у мене склалося враження, що у зв"язку з тим, що за минулий опалювальний сезон було витрачено на сплату субсидій набагато більше коштів, ніж на це розраховували (про це були відповідні повідомлення у ЗМІ), вирішили відділи субсидій вилучити кошти як за, начебто не надані послуги. А ХТМ вирішило зідрати ці вилучені кошти з нас, але оскільки ніяких законних підстав для цього немає, то і сталася ось така ситуація в Харкові. Дуже цікаво, а що робиться у інших містах України в цьому сенсі... Через це, поспілкувавшись трохи з представником ХТМ, зрозумів, що треба звертатися безпосередньо по урядовій гарячій лінії, на яку дав відповідне посилання вище...

Серед іншого в моєму зверненні було і таке:

В Харкові у липні 2017 р. в квитанціях за червень споживачам централізованого опалення (що отримують субсидії) від Харківських теплових мереж (ХТМ) масово надходять рахунки за сплату послуг з опалення за минулий опалювальний сезон (від 700 грн до 5 000грн), в яких вимагається, в результаті перерахунку у зв"язку з тим що у них відділи субсидій зняли з рахунків частину коштів раніше сплачених у вигляді субсидій, сплатити вилучені субсидії.

Прийшла платіжка за червень 2017 р., в якій вказаний мені борг за минулий опалювальний сезон хххх ххх грн. після перерахунка. Хоча на сайті урядового порталу Мінсоцполітики каже: "Начисление любой задолженности субсидиантам после расчета неиспользованных сумм субсидии по результатам отопительного периода невозможно".
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Прошу роз"яснити чому і як, мені (як і іншим харків"янам"), нараховано такі великі борги за вилучені з рахунків кошти субсидій за минулий опалювальний сезон. Хоча Мінсоцполітики роз"яснює, що це є неможливим.

1.Усі платежі виставлені в рахунках ХТМ на сплату опалення та споживання гарячої води були вчасно та повністю сплачені на протязі минулого опалювального сезону. Про це свідчать помісячні квитанції на сплату цих послуг. Тобто, усі щомісячні обов"язкові платежі були своєчасно сплачені і на 01 травня 2017 р. ніяких боргів за виставленими мені рахунками ХТМ я не мав...
2. Всі нарахування понад соціальних норм я щомісяця сплачував додатково до обов'язкової частини платежу, у відповідності із виставленими ХТМ рахунками, про це свідчать квитанції грошових розрахунків за виставленими ХТМ платіжками надісланими на мою адресу.
Таким чином, у відповідності з Постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2016 р. N 534 ХТМ не має права стягнення з користувачів, які не мали заборгованостей по сплаті ніяких інших додаткових платежів, навіть у випадку перерахунку субсидій по закінченню опалювального сезону. Про це свідчить роз"яснення розміщене на урядовому порталі:
від 29.05.2017 "Начисление любой задолженности субсидиантам после расчета неиспользованных сумм субсидии по результатам отопительного периода невозможно"
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Велике прохання розібратися в цьому питанні, бо в Харкові усі відділи субсидій та районні відділи ХТМ переповнені людьми, які звертаються з такими же питаннями, але їх "футболять" і перенаправляють один до одного.

Серед іншого в моєму зверненні було і таке:
..................

2. Всі нарахування понад соціальних норм я щомісяця сплачував додатково до обов'язкової частини платежу, у відповідності із виставленими ХТМ рахунками, про це свідчать квитанції грошових розрахунків за виставленими ХТМ платіжками надісланими на мою адресу.

Почему же тогда у меня такого беспредела нет???
Счетчиков тепла в доме нет.
Счетчиков на воду у меня нет.
За воду я платила регулярно - обязательный платеж и полностью за 1,4 куба сверх социальной нормы. Может, иногда даже переплачивала - для округления счета.

За тепло недоплатила (обязательный платеж) - сознательно, зная, что выплывет. Оно и выплыло - даже меньше, чем я думала. Видимо, за счет округления по воде.

Но чуть больше 300 гривен!!! Не тысячи!

Но чуть больше 300 гривен!!! Не тысячи!
Звідки я знаю? :-) Може Ви працюєте в ХТМ, щоб тут плутати усіх, щоб виправдати своє начальство? А я буду чекати відповіді з урядового порталу. Бо, такої ситуації ніде в Україні більше немає, окрім Харкова. Це дуже схоже на велику аферу.

Звідки я знаю? :-) Може Ви працюєте в ХТМ, щоб тут плутати усіх, щоб виправдати своє начальство? А я буду чекати відповіді з урядового порталу. Бо, такої ситуації ніде в Україні більше немає, окрім Харкова. Це дуже схоже на велику аферу.

Якщо платив "у відповідності із виставленими ХТМ рахунками", то однозначно "не платив", бо у рахунках були мінуси :) :) :)
Нічого було платити.

До народа неспешно начинает доходить. Есть даже ситуации, когда минус уже 2 месяца, а дошло только когда бумажку туалетную прислали с поздравлением об отмене субсидии.

Назад
Зверху Знизу