Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Украинский не во всех ВУЗах.

• Автор теми Автор теми Truck
  • Дата створення Дата створення
Неужели трудно автоматически в уме переводить все украинские слова на русский, и говорить русские, а в документах писать уж украинские?
Я всегда так делаю
Невже важко автоматично в розумі перекладати всі російські слова на українські, і говорити українською, та і документи писати вже українською?
Проблема в тому що називають впертісь. Так то що по русски що по українські буде баран.

Не наступайте на любимый "руссодрочерный" мозоль.
Русский мат, самый матово-интелектуальный.

16401-pam_iatai_matiuki_peretvoriuiuti_tebe_v_moskalia.jpg

Приказ прочитать и отчет написать сможешь - ну и живи себе, в работе мова больше ни для чего и не нужна, рабочий язык везде русский, украинский - для киевского начальства.
А національне почуття гідності? Свого часу навчаючись у українській школі програмою вивчення російської та української мов було передбачено вчити на пам'ять поезію Пушкіна , Шевченка, Тичини, Лесі Українки у перекладі. Вчителі самі на свій розсуд не вимагали від учнів заучування творів у перекладі. Навіщо вчити "Заповіт" у перекладі коли він вивчений українською? Це у такій самій мірі стосувалося і творів російських класиків-не вимагалося вивчення поем та віршів О.С. Пушкіна у перекладі.
І ще питання до вас -протоколом міжнародних зустрічей передбачено участь перекладачів. Їдучі в Україну, фахівця - перекладача з якої мови потрібно мати у складі делегації іноземної держави-російської чи української? А точність перекладу - це важливо. Тут знанням на рівні "Приказ прочитать и отчет написать сможешь" не обійдешся.

Щоб відрізнити Зеленського від Азарова.

украинский - для киевского начальства.
Там майже всі з Донбасу.

об обычных служащих
Сьогодні -"обичний" а завтра "азаров" Ви самі відповіли на питання - треба вчити державну що б не бути посміховиськом! Десь у майбутньому.

Не понял, Вы утверждаете, что использование русскими украинского языка ущемляет их "національне почуття гідності"?
Ні звичайно! Я мав на увазі, що володіння державною мовою є складовою національної гідності. Що б ...
напишут Януковичу доклад к празднику, аж жалко его становится, такие слова выговаривает, что не с ходу и прочитаешь.
Там то й з російськими словами іноді проблеми...

Ну не владеет человек, хотя и стесняется этого (послал бы всех и говорил по-русски), так и пишите ему попроще.
До речі- Азаров викликає повагу через свої намагання оволодіти державною мовою, а то Мустафа Найем оволодів, а Прем'єр не може...

Ні звичайно! Я мав на увазі, що володіння державною мовою є складовою національної гідності.

Для украинца - вполне возможно, хотя тоже далеко не для всякого. Но для русского-то??77

Так я и не говорил о профессиональных переводчиках, языковедах, писателях и т.п., в общем, о людях, для которых язык часть профессии, а об обычных служащих и работающих.
Уявіть собі-Уряд , який складений з "колєсніченок та ківалових" проводить засідання або зустріч з іноземцями на російській мові. Якого перекладача іноземна делегація повинна мати у своєму складі, враховуючи що письмові документи надруковані на державній мові? З огляду на всі ці закиди з боку прихильників кремля україні потрібно зовсім відмовитись від своєї мови ?

Для украинца - вполне возможно, хотя тоже далеко не для всякого. Но для русского-то??77
Ну так ...росія велика! А поняття "держава" як бути з цим? Це вже не раз обговорювалось, не треба повторювати. Хочеш розмовляти дома, у побуті любою з мов -будь ласка, хочеш освіту отримувати не на державній-світ великий! Але все що стосується державності-вибачте,зробіть над собою зусилля і ...буде вам щастя! Наш мер свого часу теж голосив українською :" Кучму геть!" Що поробиш...ситуація.

А поняття "держава" як бути з цим?

Ей-богу не знаю. От державы зависит.
Я другого не понимаю: почему у русского, говорящего на украинском, это должно вызывать повышение чувства национального достоинства?
И почему при этом украинец, говорящий на русском, не должен испытывать такое же повышение?

Ей-богу не знаю. От державы зависит.
Я другого не понимаю: почему у русского, говорящего на украинском, это должно вызывать повышения чувства национального достоинства?
Ви подібне питання обговоріть на російських форумах . Вам там швидко роз'яснять як з мовним питанням справи у "багатонаціональній" Росії і чому у центральних і федеральних державних установах так мало представників "НЕ руських" Шойгу- виняток. Не треба плутати поняття "Державна мова" з мовою побутового вжитку. Тим більше що Україна -унітарна держава.

Аж до этого учебного года. Сплошь и рядом

Кстати, правила без обязательного украинского таки приняли
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Но как и в случае с отменой призыва в армию, с кучей оговорок, сводящих на нет все новшества
:)
В этом году такое правило может распространиться не на все учебные заведения

Читать полностью на

"Исследовательские университеты могут не пользоваться Условиями приема относительно предметов для поступления."

Читать полностью на

Це все "виборчі" технології і боротьба за виборця.

Аж до этого учебного года. Сплошь и рядом

Не поспішай!

Кстати, правила без обязательного украинского таки приняли

Отлично приняли. :D

В скором времени Министерством образования уже будут утверждены Условия приема в ВУЗы на 2014 год.

Назад
Зверху Знизу