Пока наше машиностроение реально что-то продаёт в Россию, оно и должно так поступать.
Так хто ж проти? Продукцію продають і слава Богу.
Разумеется, это вовсе не значит, что так будет всегда. Ну, хотя бы потому, что россия и сама пытается на месте не стоять.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
Конкуренты пинчуковского Интерпайпа, как я понимаю.
Если у Пинчука до сих пор ничего такого нет (я - не знаю, но хочу знать) - оборвать падле яйца и заводы забрать.
Ну якщо вже говоримо так відверто - а якого біса ви цікавитися російською промисловістю більше ніж українською?
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
Зато я точно знаю, что никто всерьёз этими проблемами не занимается, и патриотически настроенные граждане даже не догадываются о их существовании. Была же недавно тема приблизительно о том же самом.
Я б на вашому місце не був би таким категоричним. Ваше попереднє речення наглядно показало що деякі люди цікавляться станом російської економіки значно більше, ніж станом української. Тому у них і складається хибне уявлення що у нас нічого не виробляють, ніяких нових виробництв не створюються і взагалі як казав персонаж реклами ПР "економіка України знаходиться у стані глибокої стогнації".
United States of Donbass... Почему?
Почему так получается? Потому, что
оппозиция эти проблемы не озвучивает. Судя по всему, они ей точно так же до одного места, как и завгару.
Дайте дефіницію слову опозиція.
Нам тут, на Востоке Украины, сразу пойти самостоятельно в могилы зарыться, или немного подождать, пока вы национальный вопрос не решите, и уже потом - на кладбище?
Не мудруйте. Економіка деяких регіонів України дійсно тісно зав'язана із російською. Це факт? факт!
Чи залежіть вона від стабільності та політичної волі РФ? Це так? Так!
Чи залежність від одного покупця може влаштовувати виробника? Звісно що ні.
Тобто логіка нам підказує що у принципі такий стан не може влаштовувати навіть нас - жителів сходу України. Те що є - не назавжди, виробництва все одно доведеться перебудовувати, модернізувати а деякі навіть закривати. Тобто де акто індустрії у тому виді що є зараз не існуватиме. Але до цього чи в українських національних інтересах торгувати із Росією? Безперечно. Чи в інтересах України ЗВТ та безвізовий режим із Росією? Безперечно. Торгівля це правильно.
Фундаментальна проблема у тому що такий стан справ що є зараз дуже і дуже не влаштовує владу РФ. Вона наполягає на повну економічну інтеграцію, що означає єдиний ринок та обмеження економічного суверенітету. А що так єдиний ринок?
Це поглинання менш масштабного українського бізнесу російським, це нездатність України вести власну економічну стратегію, обмежує прихід інших міжнародних інвесторів, це обмеження міжнародних ринків збуту для українських підприємств, це гальмування модернізації українських підприємств та в деяких випадках - невідповідність товарів міжнародним стандартам тощо. Чи це в наших інтересах? Ні.
Що було б ідеально? Зона вільної торгівлі між Україною та ЄС, та ЗВТ між Україною та РФ. Враховуючи що РФ висловлює зацікавленість у ЗВТ із ЄС то такій варіант найбажаніший.
Тепер перейдемо до головного - що робити? РФ займає неконструктивну позицію та тисне. Погодимося - не зможемо самостійно впливати на власну економіку, поставимо добробут громадян у залежність від внутрішньої кухні іншої держави.
Не погодимося -
можливо зазнаємо тяжкого економічного удару. Бо не в інтересах російського народу остаточно розривати із Україною економічні зв'язки, ставити під удар добросусідські та партнерські відносини із такою країною як Україна. У нас занадто важливе стратегічне положення.
Але саме тому загрози влади РФ не є невідворотними. Нація має об'єднатися, українці мають висловити незгоду з експансіоністською політикою РФ. Достатньо зібрати по мільйону осіб в Харкові та Донецьку на мітинги проти неадекватних дій РФ щоб змінити суспільну думку РФ на нашу користь, а Кремль не відчуваючи підтримки деяких політичних сил в Україні та у самій Росії відмовився від своїх амбіційних планів щодо України.
Вы очевидно не поняли... Вам просто популярно, в доступной форме, совсем с небольшим преувеличением, попытались объяснить положение "периферийных" ЕСовских стран. Или Вы собираетесь пристроить Украину в ЕС на ролях второй Германии?
А у людини є кваліфікація, щоб так категорично та безапіляційно "пояснювати"? Зараз економіка Польщі одна з найстабільніших у ЄС і ефективніша за російську, разом узяту.
Я не спрашивал о процедуре вступления. Я спрашивал о том, почему прямо сейчас это должно пойти на пользу той экономике, которая у нас реально есть? Какой-то абстрактной украинской экономике (или тому, что от реальной останется) где-то там в исторической перспективе полегчает? -Очень даже может быть. Так у нас экономика существует для людей, или люди для экономики?
Так це ж ви стверджуєте що українці мають відмовлятися від незалежності тому що економіка ніби не дозволяє